HP-pc'er - Fejlmeddelelser vises på en blå skærm (Windows 10, 8, 7)

Dette dokument vedrører computere fra HP med operativsystemerne Windows 10, Windows 8 eller Windows 7.
Der er mange grunde til, at en computer ikke starter eller booter i Windows-operativsystemet eller viser blå skærm under brug. Hvis din computer viser en blå skærm, vil du se eller høre symptomer, som indikerer det overordnede problemområde. Hvis du ikke er sikker på, hvad problemet er, så tjek et af følgende HP-supportdokumenter:
Brug dette dokument, hvis computeren stopper med at reagere og viser en blå skærm eller genstarter kontinuerligt. I de fleste tilfælde, hvor der vises en fejlmeddelelse på den blå skærm, reagerer computeren ikke på kommandoer, der indtastes på tastaturet, og det er nødvendigt at trykke og holde inde på tænd/sluk-knappen i 15 sekunder eller mere for at slukke for computeren.
Figur : Blå skærm fejl eksempel i Windows 10 og Windows 8
Eksempel på en blå skærmfejl i Windows 8
Figur : Blå skærm fejl eksempel i Windows 7
Eksempel på en blå skærmfejl i Windows 7
  bemærk:
Afhængigt af din version af Windows kan grafik og oplysninger i dette dokument variere en smule.
Følg trinnene i dette dokument for at finde en fejl ved blå skærm på din computer.
Trin 1: Udfør en total nulstilling
Hvis en computer pludselig ikke kan boote korrekt, skal du udføre en total nulstilling som første fejlfindingsprocedure.
Trin 2: Deaktiver automatisk genstart for at se fejlmeddelelser
Mange hardwaredriver- eller operativsystemfejl vil få computeren til at vise en bestemt fejlmeddelelse før stop af drift eller nedlukning af computeren. Hvis computeren imidlertid er indstillet til automatisk genstart ved opståen af en fejl, kan meddelelsen blive fjernet fra skærmen, før du kan nå at se den eller skrive den ned. Du kan forhindre computeren i at genstarte ved at deaktivere den automatiske genstartfunktion i Windows i Windows. Herved vil du kunne se alle specifikke fejlmeddelelser, når en blå skærmfejl opstår.
Brug en af følgende fremgangsmåder for vejledning til at deaktivere automatisk genstart på computeren:
Automatisk genstart er nu deaktiveret. Når du genstarter computeren, skal du, hvis der vises en specifik startfejlmeddelelse, søge på følgende websteder efter en specifik løsning.
Trin 3: Søg efter specifikke fejlmeddelelser
Følgende er eksempler på de mest almindelige fejlmeddelelser, der vises på den blå skærm, men din kan se anderledes ud:
Figur : Eksempel på en blå skærm-fejlkode
Eksempel på en blå skærm-fejlkode, der viser fejlmeddelelsen DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL.
  • Fejlmeddelelser, der begynder med 0x.
  • Driver_IRQL_Not_less_or_Equal (denne fejl indeholder normalt navnet på den driver, der er problemer med).
  • Whea_uncorrectable_Error.
Du skal bruge den eksakte fejltekst til at søge på følgende websteder efter løsninger:
Trin 4: Gendannelse af Windows til et tidligere tidspunkt
Systemgendannelse vil annullere alle nylige ændringer, der kan være skyld i fejlen med blå skærm, herunder ændring af indstillingerne og afinstallation af nyligt installerede softwareprogrammer.
  bemærk:
På de fleste computere er der som standard oprettet systemgendannelsespunkter. Gendannelsespunkter er muligvis deaktiveret afhængigt af din konfiguration. Fortsæt til næste trin, hvis systemgendannelsespunkterne er ikke tilgængelige.
Trin 5: Kør diagnosticeringstests for hardware ved hjælp af HP PC Hardware Diagnostics UEFI
Fejl med dehn blå skærm kan skyldes problemer med hardwarekomponenter, såsom hukommelsen eller harddisken. HP PC Hardware Diagnostics UEFI giver dig mulighed for at teste hovedkomponenterne i computeren ved at vælge hurtige test eller længere og mere omfattende test. Du kan bruge HP PC Hardware Diagnostics UEFI, selvom computeren ikke åbner i Windows.
For mere information om at køre diagnosticeringstests af hardware på computeren, herunder indstillinger for hardwaretest for computere, der ikke har en UEFI, skal du se et af følgende dokumenter:
  bemærk:
For at teste hardwaren på en computer med et Linux-operativsystem skal du køre HP PC Hardware Diagnostics fra et USB-drev. Download den nyeste version på webstedet HP Hardware Diagnostics.
Brug de følgende fremgangsmåder til at køre tests med UEFI Hardware Diagnostics på computerens hukommelse og harddrevet:
Der findes tre systemtest: Lyntest, hurtigtest og udvidet test. Disse test kontrollerer systemet for grundlæggende funktionalitet af hovedkomponenterne. Trinnene nedenfor beskriver, hvordan du kører den hurtige test og den udvidede test.
Hvis du er klar til at køre testene, skal du bruge instruktionerne i de følgende afsnit. Start med at bruge hurtigtesten til hurtigt at identificere hardwareproblemer. Hvis du har kørt hurtigtesten uden at have fundet nogen fejl, og computeren stadig viser symptomer på et hardwareproblem, skal du køre den udvidede test.
Trin 6: Installer opdateringer ved hjælp af HP Support Assistant
Der kan opstå en blå skærmfejl, hvis BIOS eller en enhedsdriver er forældet eller ikke er kompatibel med en anden hardware- eller softwarekomponent. HP Support Assistant er designet til at hjælpe dig med at administrere softwareopdateringer.
Brug følgende trin til at finde opdateringer til din computer med HP Support Assistant:
  1. Opret forbindelse til internettet.
  2. Fra Windows skal du søge efter og åbne HP Support Assistant.
  3. Klik på Opdateringer.
    Figur : Opdateringer
    Knappen Opdateringer på HP Support Assistant-startskærmen
  4. HP Support Assistant viser status for opdateringen.
    Figur : Søger efter opdateringer
    Søg efter HP-opdateringer nu i HP Support Assistant
  5. Hvis opdateringer er nødvendige, viser HP Support Assistant en liste over vigtige opdateringer og anbefalede opdateringer. Vælg de opdateringer, du vil installere, og klik derefter på Download og installer valgte opdateringer.
    Figur : Hent, og installer de valgte opdateringer
    Download og Installer de valgte opdateringer i HP Support Assistant
    Sørg for at installere alle vigtige og anbefalede opdateringer til BIOS og opdateringer til enhedsdrivere.
Trin 7: Installer Windows-opdateringer
Af og til opstår der en blå skærmfejl, fordi du ikke har de seneste opdateringer til Windows. Microsoft kan have en opdatering til Windows for at løse den blå skærmfejl. Sørg for at installere alle de seneste opdateringer til Windows.
Du kan også på et hvilket som helst tidspunkt selv søge efter og installere tilgængelige opdateringer vha. Windows Update-kontrolpanelet.
Trin 8: Udfør HP Systemgendannelse
Hvis ingen af ovennævnte handlinger har løst fejltilstanden, skal du sikkerhedskopiere dine personlige oplysninger og derefter udføre en HP Systemgendannelse på computeren. Se en vejledning i HP Guided Solution – Udførelse af HP Systemgendannelse
Kontakt HP
Hvis løsningerne i dette dokument ikke løste fejlen med den blå skærm, skal du kontakte HP ved hjælp af fanen Kontakt support øverst på denne skærm.