HP-tablets - Ændring af strømindstillinger og tilstande (Android 5.0/Lollipop)

Dette dokument omhandler HP- og Compaq-tablets med operativsystemet Android 5.0/Lollipop.
Batterilevetiden på tabletten varierer afhængigt af de programmer, der kører i baggrunden, netværksmodtagelsen, skærmens lysstyrke og andre faktorer. Brug dette dokument til at få mere at vide om, hvordan du ændrer strømindstillingerne på din tablet.
Sådan tændes eller slukkes tabletten, og sådan bruges låseskærmen
Tænd/sluk-knappen findes i øverste højre hjørne på kanten af tabletten. Brug tænd/sluk-knappen til at tænde og slukke for din tablet eller til at låse berøringsskærmen eller låse den op.
  • Tænd tabletten: Tryk på tænd/sluk-knappen, og hold den nede, indtil HP-logoet vises på skærmen.
  • Sluk tabletten: Tryk på tænd/sluk-knappen, og tryk derefter på Sluk.
  • Tænd LCD-skærmen: Tryk kortvarigt på tænd/sluk-knappen for at tænde for LCD-skærmen og få vist låseskærmen. Stryg opad på låseikonet for at låse op.
    Hvis du har indstillet et mønster, en PIN-kode, en adgangskode eller en anden brugerdefineret lås til låseskærmen, skal du låse skærmen op med din personlige metode til oplåsning.
  • Sluk LCD-skærmen: Tryk kortvarigt på tænd/sluk-knappen for at sætte tabletten i slumretilstand, hvilket slukker og låser LCD-skærmen uden at slukke tabletten helt.
Visning af data om batteriforbrug
Du kan også vises detaljerede data om batteriforbrug herunder hvilke app'er, systemprocesser og andre funktioner, der dræner tabletbatterierne mest. Benyt nedenstående fremgangsmåder til at få vist oplysninger om batteriet:
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på Indstillinger.
  2. Tryk på Batteri i afsnittet Enhed.
    Figur : Batteri
    Batteri i afsnittet Enhed under Indstillinger
  3. Få vist grafen for at se, hvilke processer der bruger mest batteristrøm. Tryk på de viste funktioner for yderligere information om batteriforbrug.
    Figur : Batteridata
    Batteridata
  4. Overvej, hvad du kan gøre for at reducere batteriforbruget, afhængigt af hvad der bruger mest batteristrøm. Hvis f.eks. Wi-Fi og Bluetooth bruger en stor mængde batteristrøm, og du ikke aktuelt har brug for adgang til internettet eller Bluetooth-forbindelse, kan du overveje at sætte din tablet til Flytilstand (Se flere oplysninger under Deaktivering af Bluetooth og Wi-Fi på din HP-tablet).
Indstilling af slumretimeren
Indstillingen for slumretilstand afgør, hvor længe din tablet venter, før den slukker for LCD-skærmen. Hvis indstillingen for slumretilstand er angivet til 30 sekunder, venter tabletten i 30 sekunder efter det seneste berøringsinput, før den skifter til slumretilstand. Forkortelse af den tid, din tablet venter, før den går i slumretilstand, kan være med til at få batteriet til at holde længere mellem opladningerne. Benyt fremgangsmåden i dette afsnit til at konfigurere slumretimeren:
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på Indstillinger.
  2. Tryk på Skærm i afsnittet Enhed.
    Figur : Skærm
    Skærm i afsnittet Enhed i menuen Indstillinger
  3. Tryk på Dvale.
    Figur : Slumre
    Slumre i menuen Skærmindstillinger
  4. Vælg, hvor længe tabletten skal være uden aktivitet, før LCD-skærmen slukkes.
Sådan sparer du på batteristrømmen med strømbesparende tilstande og indstillinger
Se følgende afsnit for at få oplysninger om indstillinger og funktioner, som du kan bruge til at få din tablets batteri til at holde længere mellem opladningerne.
Ofte stillede spørgsmål om strømforbrug på en tablet
Se følgende ofte stillede spørgsmål (FAQ'er) om tablet-batteriets levetid.
Hvorfor bruges strømmen på tabælet-batteriet så hurtigt?
Batterilevetiden varierer afhængigt af en række faktorer, herunder hvilke programmer der kører i baggrunden, skærmens lysstyrke, og hvor længe skærmen er tændt eller slukket. Se Visning af data om batteriforbrug på din HP-tablet for trin til, hvordan du kan finde ud af, hvad der forbruger batteristrømmen på din tablet.
Kan jeg udskifte tablet-batteriet?
Se vedligeholdelses- og servicevejledningen for din specifikke tabletmodel for at afgøre, om batteriet kan udskiftes. Hvis din tabletmodel ikke har et batteri, der kan udskiftes, kan du muligvis finde løsninger på udskiftning af batteriet online. Du skal dog være opmærksom på, at udskiftning af batteriet på en model, der ikke er designet til et batteri, der kan udskiftes, kan medføre, at garantien bortfalder.
Hvorfor lader min tablet ikke hurtigere op?
Tabletten lader hurtigere, hvis den er slukket under opladning, og hvis du bruger opladeren, der blev leveret med tabletten. Hvis du bruger en oplader fra en anden kilde, f.eks. en oplader til en mobiltelefon, oplader din tablet måske langsomt, eller den oplader måske slet ikke.