HP og Compaq bærbare pc'er - UAA (Universal Audio Architecture)

Dette dokument vedrører bærbare pc'er fra HP og Compaq, der er blevet leveret med Windows Vista og XP.
Hvad er UAA?
UAA er Microsofts universale lydarkitektur; en lyddriverarkitektur, der er understøttet af operativsystemet.
Mange HP- og Compaq-pc'ere har Intel High Definition Audio, der bruger UAA og Realtek ALC. Alle disse lydkomponenter virker sammen for at give en high-definition lydoplevelse på din HP- eller Compaq-pc.
Figur : Eksempel på Realtek Audio og Microsoft UAA-busdriveroversigter i Windows XP Enhedshåndtering (Vista er tilsvarende)
Hvordan får jeg UAA-drivere?
Hvis du forsøger at installere en lyddriveropdatering, og en UAA-fejl vises, og computeren bruger Realtek HD-lyd, skal du prøve at downloade og installere den seneste driver fra Realteks supportside: http://www.realtek.com.tw/downloads/ (på engelsk).
Hvis computeren bruger Windows XP, kan du downloade Microsofts UAA fra Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver til High Definition Audio (sp33867) (på engelsk).
For at installere UAA i Windows XP, skal du gøre følgende:
  1. Download og Gem sp33867 på din harddisk. Gem den på et sted, hvor du nemt kan finde den senere.
  2. Åbn Enhedshåndtering.
  3. Klik på plustegnet ud for Billedenheder.
  4. Højreklik på Microsoft UAA Bus Driver til High Definition Audio og vælg Deaktiver.
  5. Vent ca. 5 sekunder på at Windows XP deaktiverer enheden.
  6. Højreklik på Microsoft UAA Bus Driver til High Definition Audio og vælg Fjern.
  7. Dobbeltklik på sp33867, som du downloadede tidligere, og installer filer ved at følge vejledningen.
    Når installationen er færdig, vises ingen beskeder og lyden fungerer stadig ikke.
  8. Genstart computeren.
  9. Når computeren har været genstartet. Hvis lyden stadig ikke fungerer, skal du installere lyddriveren.
Jeg forsøger at installere en lyddriver, men et vindue åbnes med meddelelsen om, at jeg har brug for en UAA-busdriver. Hvorfor?
Før lyddriveren kan installeres, skal installationsprogrammet først have bekræftet, at de korrekte UAA-filer er installeret og intakte. Hvis installationsprogrammet ikke kan registrere korrekte filer til UAA, åbner installationsprogrammet meddelelsesvinduet og lukker installationen. Installationen gør dette for at beskytte din pc mod yderligere problemer, der kan opstå, hvis UAA-filerne mangler, eller hvis de forkerte filer blev brugt.
Disse meddelelser forekommer oftest, hvis du har ændret eller opgraderet operativsystemet (f.eks, fra Windows Vista til Windows XP). Disse meddelelser kan opstå, hvis login-kontoen ikke har de korrekte tilladelser til at installere softwaren. Hent og installer en ny lyddriverpakke, der passer til det nye operativsystem. Til XP, skal du installere en opdateret UAA-driverpakke, før du installerer en XP-lyddriver: Microsoft QFE Update (KB835221) til at understøtte UAA-busdriver (hostet af HP på engelsk).
Hvor kan jeg få mere at vide?
Mere detaljerede oplysninger om UAA kan findes på Microsoft på Lydenhedsteknologier til Windows (på engelsk).