HP bærbare pc'er - Systemblæser (90b, 90f) fejlmeddelelse ved opstart

Dette dokument omhandler bærbare pc'er fra HP og Compaq.
Når computeren startes, kan systemets blæser rotere hurtigere og lave mere støj, og en af følgende fejlmeddelelser vises muligvis på skærmen:
  • Systemet har registreret, at en afkølingsblæser ikke fungerer korrekt.
  • Fortsat drift anbefales ikke og kan give uforudsigelig adfærd, som kan resultere i random nedlukning, datatab eller mulige systemskader. Systemet vil lukke ned om 15 sekunder. Tryk på tasten Enter for at forhindre, at systemet lukke ned og fortsætter drift.
  • Systemblæser (90b)
  • Systemblæser (90f) Denne fejlmeddelelse angiver, at et problem relateret til varmefjernelse fra systemet eksisterer.
Denne besked indikerer, at systemets blæser ikke roterer med den forventede hastighed, eller der er et problem relateret til systemets varmefjernelse. Denne meddelelse vises, for at forhindre dyre skader på computeren.
Benyt følgende trin til at løse problemet:
  1. Tryk på Enter for at fjerne meddelelsen, og lad systemet boote til skrivebordet i Windows.
  2. Luk computeren, og kontroller og rens de udvendige ventilationsåbninger for at fjerne støv ved at blæse luften gennem ventilationsåbningerne. Støv kan samle sig inden for ventilationsåbningerne og omkring interne afkølingsblæsere, hvilket kan forhindrer fjernelse af varme.
    For mere information om reduktion af varmen inde i computeren, skal du se Afkøling af pc'en.
  3. Når du har fjernet støv, skal du tænde for computeren. Hvis fejlmeddelelsen fortsætter, skal du fortsætte med disse trin.
  4. Udfør en hård nulstilling. Udførelse af en total nulstilling kan nulstille optagne varmeværdier i hukommelsen og give dig mulighed for at bruge computeren igen, selvom det måske kun er for en kort tid for at få adgang til og gemme eventuelle vigtige filer før servicetilsyn.
    For mere information om udførelse af en total nulstilling, se Brug af total nulstilling til at løse Hardware- og softwareproblemer.
  5. I nogle tilfælde kan opdatering af BIOS muligvis hjælpe med at forhindre, at fejlen opstår.
    For mere information om hvordan du opdaterer din BIOS, skal du se Opdatering af BIOS.
  6. Computeren skal serviceres for at rengøre interne komponenter og udskifte systemblæseren, hvis det er nødvendigt. Sørg for at foretage følgende punkter, når du får foretaget eftersyn:
    • Grundigt fjernelse af støv fra alle interne køleblæserkomponenter.
    • Sørg for at ledninger fra systemet og CPU-blæsere er sluttet korrekt til bundkortet.
    • Bekræft, at systemblæserens blade roterer korrekt, og at blæseren ikke laver støjende lyde. Hvis den ikke fungerer korrekt, skal systemblæseren udskiftes.
    • Fjern gammelt termisk materiale fra integrerede kredsløb og kølelegemer, og erstat det med nyt termisk materiale.