Stationære HP- og Compaq-pc'er - Problem med driveren til SM-buscontroller (Windows)

Når du har opgraderet eller annulleret dit operativsystem, vises et gult udråbstegn ud for SM-buscontroller i Windows Enhedshåndtering. Meddelelsen Denne hardware kan ikke installeres vises muligvis også.
bemærk:
Dette dokument vedrører et problem med driveren til SM-buscontrolleren. Hvis du søger efter driverdownloads, skal du se Hent software og drivere.
Når du opgraderer eller ændrer Windows til en anden version, installeres driverne til chipsættet måske ikke korrekt. Det får Windows Enhedshåndtering til at vise problemet med SM-buscontrolleren.
Figur : Udråbstegn ud for SM-buscontroller i Enhedshåndtering
Illustration: Udråbstegn ud for SM-buscontroller i Enhedshåndtering
Figur : Meddelelsen 'Denne hardware kan ikke installeres'
Illustration: Meddelelsen 'Denne hardware kan ikke installeres' i guiden Hardwareopdatering
Følg disse trin for at afhjælpe problemet.
  1. Kontrollér, at din computer har forbindelse til internettet.
  2. Åbn Enhedshåndtering.
    • Windows 7 og Windows Vista - Klik på Start , og skriv derefter Enhedshåndtering i feltet Start. Klik på Enhedshåndtering i søgeresultaterne.
    • Windows XP - Klik på Start, højreklik på Denne computer, klik på Egenskaber, vælg fanen Hardware, og klik derefter på Enhedshåndtering.
  3. Klik på plustegnet ud for Systemenheder, og find derefter posten SM-buscontroller.
    bemærk:
    Hvis du ikke kan se en SM-buscontroller, har din computer ikke en SM-buscontroller, eller den genkender ikke controlleren. Genstart computeren, og udfør disse trin igen. Hvis du stadig ikke kan se en SM-buscontroller, har din computer ikke en SM-buscontroller.
  4. Højreklik på SM-buscontroller, og vælg derefter Opdater driver. Følg vejledningen for at opdatere driversoftwaren.
    • Hvis disse trin løste problemet, behøver du ikke gå videre med fejlfindingen.
    • Hvis computeren ikke fandt eller installerede den rigtige driver, skal du fortsætte med næste trin.
  5. Åbn DirectX-diagnosticeringsværktøjet.
    • Windows 7 og Windows Vista - Klik på Start , og skriv derefter dxdiag i feltet Start. Klik på dxdiag eller dxdiag.exe i søgeresultaterne.
    • Windows XP: Klik på Start, klik på Kør, skriv dxdiag i tekstfeltet Åbn, og tryk derefter på Enter.
  6. Klik på Ja for at åbne DirectX-diagnosticeringsværktøjet.
  7. Klik på fanen Vis.
  8. Find dine chipsætoplysninger i afsnittet Enhed.
    Figur : Chipsætoplysninger i DirectX-diagnosticeringsværktøjet
    Billede af Chipsætoplysninger i DirectX-diagnosticeringsværktøjet
  9. Åbn et webbrowservindue, og naviger derefter til en websøgningsside, som f.eks. Google eller Yahoo.
    bemærk:
    Find links til nogle af de mest almindelige chipsætproducenters websteder i afsnittet Relaterede links i dette dokument.
  10. Skriv det fulde navn på dit chipsæt i søgetekstfeltet, og tryk derefter på Enter. Du kan bruge søgeresultaterne til at gå til chipsætproducentens officielle websted. Naviger til siden med download af drivere, og følg derefter producentens vejledning til at downloade og installere driverne til dit chipsæt.