• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Bærbare pc'er fra HP - Diagnosticering af flydende krystalskærme (LCD-skærme) for skader

Dette dokument vedrører bærbare pc'er fra HP med LCD-skærme.
Hvis du har en revnet eller knækket LCD-skærm, skal bruge en af følgende muligheder for at reparere eller udskifte den. Selv at udføre reparationen anbefales ikke.
LCD-skærme på bærbare computere er fremstillet af to tynde lag glas med et mørkt flydende krystalmateriale imellem. Glasset er på ydersiden dækket af et lag plastic. Kunder er ofte af den opfattelse, at der ikke kan forekomme revner i LCD-skærme, fordi de ikke kan føle revnerne. Men revner i glasset kan som regel ikke føles, fordi plasticoverfladen sjældent knækker eller slår revner.
Når glasset på LCD-skærmen går i stykker, kan følgende ske:
  • Der kan forekomme streger eller mønstre på skærmen. Der kan være mange eller kun få streger.
  • Der kan også forekomme sorte "pletter". Dette kan være krystalmateriale, der flyder ud fra revnen. Der kan være en revne, som forårsager streger, men der er ingen flydende krystalpletter. Pletterne kan være små eller fremkomme senere eller blive større med tiden. Kunder siger ofte, at der ikke var en eller flere sorte pletter, da enheden blev sent til reparation, og at det derfor må være sket under transporten.
  • Skærmen kan være helt sort, men der kan som regel opleves et slags mønster, hvis man ser godt efter.
Det er vigtigt at forstå, at stregerne på LCD-skærmen også kan skyldes videodriverproblemer eller et problem med det medie, du bruger. Videodriverproblemer kan normalt løses ved at downloade og installere en ny videodriver. Hvis skaden imidlertid skyldes en ødelagt LCD-skærm, bør du sætte dig ind i følgende politikker.
Dækning af hændelige skader (DHS)
HP giver sine kunder mulighed for at købe en ordning, der hedder Dækning af hændelige skader (DHS). Denne ordning skal være købt, før eventuelle skader opstår. Kunderne kan købe en DHS-ordning via den forhandler, de købte computeren hos.
Skader forårsaget af kunden af en LCD-skærm (CID)
Skader, der er forårsaget af kunden, er ikke dækket af standardgarantien. De er ikke omfattet af Dækning af hændelige skader. De fleste beskadigede eller ødelagte LCD-skærme vil blive betragtet som CID.
Der kan forekomme undtagelser. Du kan derfor kontakte en servicemedarbejder og få yderligere oplysninger. For kunder, der får deres enhed tilbage fra reparation med en skade, vil reparationen blive foretaget som en undtagelse.
Eksempler på Skader forårsaget af kunden på en LCD-skærm (CID)
Følgende tabel viser eksempler på beskadigede skærme og almindelige beskrivelser af skaden.
Alle disse er eksempler på beskadigede skærme, der ikke ville være dækket af standardgarantien.
CID-skade
Beskrivelse
Eksempel på en beskadiget LCD-skærm
Diagonale eller takkede streger og/eller forekomst af både vandrette og lodrette streger
Diagonale eller takkede streger (hvidt område i 1), og både vandrette og lodrette streger tyder på skærmskade. Et sæt af enten vandrette eller lodrette streger kan være en beskadiget skærm, men kan også skyldes en fejl i grafiksystemet eller et løst internt videokabel.
Diagonale eller vandrette streger
Diagonale eller vandrette streger
Misfarvede, oplyste eller mørkere områder i skærmbilledet
Der er kommet væske inden for skærmpanelet.
Misfarvede, lyse og mørkere områder på skærmen
Hvide pletter eller oplyste områder
Lysere områder eller hvide pletter er synlige på skærmen. Dette sker typisk, når en skarp genstand eller kant har ramt skærmen med stor kraft.
Hvide pletter på skærmen
Mørke pletter på lokaliserede områder, et eksempel på pixelfejl
Der er mørke pletter på skærmen. Disse omfattende pixelfejl skyldes typisk, at en skarp genstand har ramt skærmen.
Mørke pletter på skærmen
Mørk plet på skærmen
Mørk plet på skærmen
Der er sorte "plamager" eller "skjolde" med lyse hvide områder
Det indvendige glas er revnet, hvorfor der samler sig væske i områderne (de sorte skjolde). Når dette sker, er områderne uden krystalvæske helt hvide.
Sorte plamager med helt hvide områder
Sorte plamager og hvide områder
Sorte plamager og helt hvide områder
Sorte plamager og helt hvide områder
Sorte plamager skærer igennem skærmbilledet
Det indvendige glas er revnet, og der siver krystalvæske (undertiden kaldet udflydning) inde i skærmpanelet langs revnen.
Sorte plamager skærer igennem skærmbilledet
Sorte plamager skærer igennem skærmbilledet
Sorte plamager skærer igennem skærmbilledet
Glasskår
I ekstreme tilfælde kan der være synlige glasskår tillige med sorte og hvide skjolde.
Glasskår med sorte og hvide plamager
Glasskår med sorte og hvide plamager
Skaden på min LCD-skærm er ikke dækket af standardgarantien. Hvad gør jeg nu?
I de fleste tilfælde betragtes denne skade som værende forårsaget af kunden og er ikke dækket af en standardgaranti. Derfor vil det være ejerens ansvar at dække reparationsomkostningerne, medmindre denne tidligere har købt Dækning af hændelige skader (DHS). Hvis computeren ikke er omfattet af garantien, kan der indgås en gebyrbaseret serviceaftale med HP.
Hvis du ikke har en DHS-police og ikke ønsker at betale for reparation af en beskadiget LCD-skærm, kan du tilslutte en ekstern skærm og bruge den bærbare computer, som den er. Eller du kan købe et tastatur, en mus og en skærm og bruge den bærbare computer, som hvis den var en stationær computer. En beskadiget LCD-skærm påvirker som regel ikke den bærbare computers funktion. Du kan også fjerne harddisken og bruge den i et eksternt kabinet på en anden computer.
Forsøg på gør det selv-reparation
Forsøg på gør det selv-reparation af bærbare computere anbefales ikke for de fleste kunders vedkommende. En forkert handling kan forårsage uoprettelige skader på computeren. Det anbefales, at alle reparationer udføres af en erfaren og autoriseret tjenesteudbyder. Hvis du vælger at foretage gør det selv-reparationer, skal du gøre følgende for at finde frem til og bestille de korrekte reservedele.
  1. Åbn en webbrowser og gå til www.hp.com, klik på Support, og vælg derefter Support og fejlfinding.
  2. HP Kundesupport-siden skal du indtaste dit produktnavn /-nummer og derefter trykke på Enter.
    Figur : Startsiden for HP Kundesupport
    HP Kundesupport-startsiden med søgefeltet fremhævet
  3. Hvis der er flere end ét match i søgeresultaterne, skal du vælge din specifikke model.
  4. Klik på Brugervejledninger på supportsiden for produktet.
    Figur : Brugervejledninger
    Produktsupportsiden med brugervejledninger fremhævet
  5. Klik på Vedligeholdelses- og servicevejledning for at åbne manualen.
    Figur : Vedligeholdelses- og servicevejledning
    Brugervejledninger for produktet med vedligeholdelses- og servicevejledningen fremhævet
  6. Find delnummeret og vejledningen til fjernelse og udskiftning.
    Figur : Sådan finder du reservedelsnumre
    Afsnit for optisk drev med kolonnen for reservedelsnummer fremhævet
  7. Når du har fundet det korrekte reservedelsnummer, skal du se Bestilling af HP-certificerede reservedele. Brug vejledningen i dette dokument for at bestille en reservedel.
    Du kan også klikke på Kontakt support øverst på siden for at kontakte en medarbejder eller finde et autoriseret reparationssted.
Vi anbefaler, at du kun bestiller dele fra en autoriseret HP-reservedelsforhandler. Dele bestilt fra tredjemand fungerer muligvis ikke som forventet og kan føre til yderligere driftsproblemer.