HP pc'er - Fejlfinding af HDMI-billed- og lydproblemer (Windows 10, 8, 7)

Dette dokument vedrører bærbare pc'er fra HP med High-Definition Multimedia Interface-stik (HDMI-stik).
Når du slutter din computer til en HDMI-enhed, f.eks. en tv-skærm eller surround sound-højttalere, kan du opleve problemer med billede eller lyd. Brug oplysningerne i dette dokument til kontrol af dine indstillinger og fejlfinding af specifikke problemer.
Brug det korrekte HDMI-kabel til din HDMI-enhed
De fleste HDTV-enheder har flere end én HDMI-indgangsport, og derfor er det meget vigtigt, at HDMI-skærmens inputkilde er sat til den samme HDMI-port, som er sluttet til computeren, f.eks. HDMI 2 til HDMI2.
Hvis din computer og HDMI-enhed bruger forskellige kabeltyper, kan du købe adaptere. Se Oversigt over HDMI- og DVI-forbindelser til pc'er for at få flere oplysninger.
Figur : HDMI-kabelstik
Billede af stikket på et HDMI-kabel
Figur : HDMI 19-pin-port (normal)
HDMI 19-pin (normal)
Vælg HDMI-lydudgang som standardlydenhed
Windows udsender kun lyd til én enhed ad gangen. Vælg den ønskede udgangsenhed ved at indstille standardenheden. Derefter ændres lyden til de korrekte enheder, når kablerne tilsluttes eller frakobles. Når der skiftes mellem lyden på computeren og lyden på en ekstern skærm eller et tv, skal du åbne lydenhederne for at sikre, at der er valgt den korrekte udgangsenhed.
Hvis enheden ikke allerede er konfigureret, vises HDMI-udgangen ikke i lydegenskaberne, medmindre der tilsluttes et HDMI-kabel mellem en HDMI-enhed og HDMI-porten på computeren.
  bemærk:
Afhængigt af operativsystemet og typen af lydchip kan de billeder, der vises i dette dokument, adskille sig fra det, du oplever, når du følger disse instruktioner på din computer.
Brug trinene nedenfor til konfiguration af lydudgangen, når der er tilsluttet et HDMI-kabel. Dette gør det muligt for dig at vælge HDMI som standard, når du bruger en HDMI-forbindelse. Når du ikke bruger en HDMI-forbindelse, indstilles lyden automatisk til din computers højttalere og hovedtelefoner.
  1. Tilslut HDMI-kablet til din computer og din udgangsenhed.
  2. Højreklik på ikonet Lydstyrke i proceslinjen.
  3. Klik på Afspilningsenheder.
    Vinduet Lyd åbner.
  4. På fanen Afspilning skal du vælge Højttalere og hovedtelefoner og derefter klikke på Benyt som standard.
    Figur : Lydvindue - Højttalere og hovedtelefoner
    Afspilningsfane med højttalere og hovedtelefoner valgt
  5. Vælg High Definition-lydenhed, for eksempel ATI HDMI-udgang. Klik derefter på Angiv standard.
    Figur : Eksempel på lydvindue - ATI HDMI-udgang
    Afspilningsfane med ATI HDMI-udgang er valgt
  6. Højreklik på HDMI-udgang, og vælg derefter Vis frakoblede enheder. HDMI-kablet skal tilsluttes, når det er konfigureret.
  7. For at få vist alle de tilgængelige lydenheder, skal du højreklikke på eventuelle enheder, der vises i vinduet Lyd, og vælge indstillingerne Vis deaktiveret enhed og Vis frakoblede enheder.
Brug lydfejlfindingsværktøjet i Windows
Du kan åbne lydfejlfindingsværktøjet ved at følge disse anvisninger:
  1. I Windows skal du søge efter og åbne Fejlfinding.
  2. Under Hardware og lyd skal du klikke på Foretag fejlfinding af afspilning af lyd.
      bemærk:
    Administratortilladelse er påkrævet for at køre dette program. Indtast administratoradgangskode eller afgiv oplysninger, hvis du bliver bedt om det.
    Figur : Foretag fejlfinding af afspilning af lyd
     Foretag fejlfinding af afspilning af lyd
  3. Vinduet Lydfejlfindingsværktøj åbner. Klik på Næste. Fejlfindingsværktøjet begynder at kontrollere status for lydtjenesten.
    Figur : Kørsel af lydfejlfindingsværktøjet for afspilning af lyd
    Kørsel af lydfejlfindingsværktøjet for afspilning af lyd
  4. Vælg den enhed, du vil udføre fejlfinding for, og klik derefter på Næste.
  5. Følg anvisningerne på skærmen og foretag eventuelle ændringer, som foreslås af fejlfindingsværktøjet. Når du er færdig, skal du lukke fejlfindingsværktøjet.
Udfør en total nulstilling og opdatering af enhedsdrivere
Inden fejlfinding af et specifikt problem skal du altid udføre en total nulstilling og opdatering af enhedsdrivere på computeren ved hjælp af følgende trin.
Fejlfinding af specifikke HDMI-problemer
Find oplysninger om dit problem med HDMI i de følgende emner, og brug forslagene til at fejlfinde problemet.