• Oplysning
    Velkommen Samsung Printer Kunder

Har du brug for support til din Samsung printer? HP er her for at hjælpe! Flere oplysninger

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Bærbare pc'er fra HP - Brug af HP SimplePass-fingeraftrykslæser (Windows 7, Vista)

Dette dokument vedrører HP bærbare pc'er med HP SimplePass-fingeraftrykslæseren.
En fingeraftrykslæser er en sikkerhedsenhed, som bruger et scannet billede af dit fingeraftryk til at bekræfte, hvem du er. Med sikkerhedssoftwaren til fingeraftryk kan du logge på programmer og sikre websteder ved at scanne dit fingeraftryk i stedet for at indtaste dit brugernavn og din adgangskode på tastaturet.
  bemærk:
Hvis din computermodel bruger HP SimplePass 2011 version 5.x eller senere fra AuthenTech, skal du se Opsætning og brug af SimplePass 2011-fingeraftrykslæseren.
For at kunne bruge en fingeraftrykslæser skal der være mindst én Windows-brugerkonto, og denne konto skal kræve en adgangskode for at logge på Windows. Du kan når som helst registrere et nyt fingeraftryk eller websted.
Sådan registreres dit fingeraftryk i SimplePass
Du registrerer dine fingeraftryk ved at scanne hver enkelt finger flere gange, så programmet kan optage et ensartet billede af din finger. Det er bedst at registrere din pegefinger og mindst to andre fingre af hensyn til fleksibiliteten. Hvis f.eks. pegefingeren har en skramme eller er skadet, eller endda tør og snavset, kan læseren måske ikke genkende den. Du kan når som helst tilføje eller fjerne yderligere fingeraftryk. Af sikkerhedsmæssige grunde bliver du bedt om en adgangskode eller en god fingeraftryksscanning, før programmet tilføjer eller fjerner et fingeraftryk.
Læs et af de følgende afsnit for at starte fingeraftrykslæseren for første gang eller tilføje eller fjerne fingeraftryk efter den indledende konfiguration.
  bemærk:
Du skal have en gyldig brugerkonto på computeren og registrere fingeraftrykkene for denne konto, før du kan registrere et adgangskodebeskyttet websted.
Registrering eller administration af en sikker logonkonto med SimplePass i Windows 7 eller Vista
Når et fingeraftryk er registreret, kan du registrere og administrere en sikker logonkonto til et program eller et websted. Password Manager indsamler brugernavnet, en adgangskode og alle andre påkrævede informationer til at logge på.
Let konfiguration via SimplePass i Windows 7 eller Vista
Den nemmeste måde til at konfigurere en ny adgangskode konto er at åbne programmet HP SimplePass og derefter åbne det sikre program eller websted og anbringe dem side om side på skærmen. Følg trinnene nedenfor for at konfigurere AVerMedia TV Player.
  1. Du kan bruge din browser til at navigere til logonsiden for et sikkert websted.
  2. Indtast dit Brugernavn og Adgangskode på logonsiden, og klik derefter på ikonet med logon ved hjælp af fingeraftryk, der vises på det sikre websted i browseren.
    Password Manager åbner og udfylder dit brugernavn og din adgangskode for det sikre websted.
    Figur : Siden Password Manager og login på webstedet
    Billede af skærmbilledet for konfiguration af HP SimplePass.
  3. Klik på OK på skærmbilledet Password Manager for at gemme logonoplysningerne. Hvis du bliver bedt om det, skal du stryge fingeren hen over fingeraftrykslæseren for at bekræfte din identitet.
Du kan nu logge af og lukke applikationsvinduet. For at teste adgangskodeadministrationen af fingeraftrykslæseren skal du gå til Test af funktionen af adgangskodeadministrationen af fingeraftrykslæseren SimplePass i Windows 7 eller Vista.
Tilføjelse og administration af et nyt program eller websted ved hjælp af SimplePass i Windows 7 eller Vista
Følg disse trin for at tilføje et websteds logonoplysninger og angive dine foretrukne indstillinger i SimplePass:
  1. I programmets eller webstedets logonvindue skal du indtaste det påkrævede Brugernavn og den påkrævede Adgangskode. Vælg alle andre påkrævede oplysninger, som f.eks. indstillingen Forbliv logget på.
  2. Scan din finger for at åbne vinduet Tilføj logon til Password Manager.
    Figur : Vinduet Tilføj logon til Password Manager
    Billede af skærmbilledet Password Manager for HP SimplePass.
  3. Skriv et unikt navn i feltet Kontonavn eller accepter standardnavnet.
  4. Udfyld Brugernavn, Adgangskode eller værdien i andre påkrævede felter.
  5. Klik på OK for at acceptere værdierne og lukke vinduet.
Du kan nu logge af og lukke applikationsvinduet. For at teste adgangskodeadministrationen af fingeraftrykslæseren skal du gå til Test af funktionen af adgangskodeadministrationen af fingeraftrykslæseren SimplePass i Windows 7 eller Vista.
Test af SimplePass-fingeraftrykslæserens funktion til adgangskodestyring i Windows 7 eller Vista
Følg disse trin for at teste funktionaliteten af SimplePass-fingeraftrykslæseren og se en liste over konti, som er registreret i SimplePass:
  1. Luk alle programmer, og scan derefter din finger.
  2. Hvis fingeraftryksscanningen genkendes, vises en liste over alle de registrerede konti i Password Manager.
    Figur : Password Manager
    Billede af skærmbilledet Password Manager for HP SimplePass.
  3. Dobbeltklik på den ønskede registrerede konto for at åbne logonvinduet.
  4. For at bekræfte din identitet kan du enten scanne dit fingeraftryk eller klikke på Annuller og indtaste de nødvendige oplysninger om brugen af tastaturet.
    Figur : Bekræft din identitet på et websteds logonside
    Billede af skærmbilledet for godkendelse i HP SimplePass.
Justering af SimplePass-fingeraftrykslæserens følsomhed i Windows 7 eller Vista
Billedet af dit fingeraftryk, som er gemt i programmet, afspejler tilstanden af din finger på det tidspunkt, den blev scannet. Scanningen genkendes muligvis ikke, hvis huden på din finger er meget tør, hvis du trykker fingeren på kortlæseren på en måde, så huden forvrænges, hvis du flytter fingeren i en for skrå vinkel hen over scanneren, eller hvis du flytter fingeren for hurtigt eller langsomt. Programmets følsomhed kan justeres for at tillade en vis variation i fingeraftryksgenkendelsen.
Sådan får du adgang til indstillingerne for følsomheden:
  1. Åbn HP SimplePass Identity Protection.
  2. Vælg Fingeraftrykslæser i venstre panel.
  3. Juster følsomheden til lav, middel eller høj.
    Figur : Fingeraftrykslæserens følsomhed
    Billede af skærmbilledet for justering af følsomheden i HP SimplePass.
Hvis ændringen af indstillingen gør meget lidt forskel, og du stadig har problemer med logon, kan du overveje at slette det originale fingeraftryksbillede og igen registrere dine fingeraftryk ved at stryge hen over scanneren med mere ensartet hastighed, vinkel og tryk.
Brug af fingeraftryksscanneren til at beskytte flere brugerkonti
HP SimplePass-fingeraftrykslæseren giver nem sikkerhedsbeskyttelse, hvis flere personer bruger den samme computer. Hver person, som bruger computeren, skal have deres egen brugerkonto, og de kan få adgang til denne konto vha. en fingeraftrykslæser.
F.eks. kan en forælder i familien have en konto med administratorrettigheder, som giver mulighed for at installere nye programmer, mens hvert barn har en personlig brugerkonto med begrænsede rettigheder til at bruge, men ikke installere programmer. Hvert barns indstillinger og filer er beskyttede, og deres søskende kan ikke få adgang til dem. Forælderen, administratoren, har adgang til alle filer.
Ved at bruge en fingeraftrykslæser med HP SimplePass, kan et barn, når det er klar til at logge på, blot scanne sin finger, så identificerer sikkerhedsprogrammet barnet og logger det på den rigtige konto.
Hvis du vil konfigurere flere fingeraftryksbrugerkonti, skal du følge trinnene i Sådan registreres dit fingeraftryk i SimplePass, mens du er logget på med hver enkelt Windows-brugerkonto.
Sikkerhedskopiering og gendannelse af fingeraftrykskonfiguration i SimplePass i Windows 7 eller Vista
Mange programmer og websteder bruger unikke brugernavne og adgangskoder til at beskytte personlig identitet og data. Selvom fingeraftrykslæseren kan gøre dette arbejde nemmere, har mange personer opdaget, at de efter brug af en fingeraftrykslæser glemmer deres adgangskoder.
Hvis du bruger fingeraftrykslæseren til at få adgang til flere konti med forskellige brugernavne og adgangskoder, bør du sikkerhedskopiere dine sikkerhedsdata og indstillinger for fingeraftrykslæseren til en flytbar lagerenhed, som f.eks. et USB-flashdrev, og gemme den på et sikkert sted væk fra computeren.
Sådan sikkerhedskopierer eller gendanner du sikkerhedsdata og indstillinger for fingeraftrykslæseren:
  1. Åbn HP SimplePass Identity Protection.
  2. Klik påSikkerhedskopiering og gendannelse i venstre panel.
    Figur : Sikkerhedskopiering og gendannelse
    Billede af skærmbilledet HP SimplePass med Sikkerhedskopiering og gendannelse fremhævet
  3. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre sikkerhedskopieringen eller gendannelsen.
Installation eller opdatering af den påkrævede software til SimplePass
Driverne til fingeraftrykslæseren og sikkerhedsprogrammerne er designet til at fungere på specifikke modeller og operativsystemer. Alle enhedsdriverne og sikkerhedsprogrammerne, som er designet og godkendt til den originale konfiguration på din bærbare pc, er tilgængelige på supportwebstedet HP Drivere og download. Følg nedenstående trin for at installere eller opdatere din software.
  bemærk:
Drivere og programmer, som bruges på én model, er muligvis ikke kompatible og fungerer muligvis ikke på andre modeller.
  1. Gå til webstedet HP Drivere og download for din model.
  2. Følg anvisningerne på skærmen. Indtast modelnummeret eller produktnummeret.
  3. Vælg Hent software og drivere.
  4. Klik på dit operativsystem under Vælg operativsystem.
  5. Når du har klikket på operativsystemet, skal du finde og vælge afsnittet Software - Sikkerhed.
  6. Klik på HP SimplePass Identity Protection-software.
  7. Klik på Download, og derefter Gem for at gemme filen på en praktisk placering på din harddisk, f.eks. på computerens skrivebord.
  8. Dobbeltklik på den downloadede fil, og følg instruktionerne for at installere HP SimplePass Identity Protection-softwaren.
Opdatering af BIOS til at understøtte SimplePass
Computerens BIOS skal understøtte brug af en biometrisk enhed, og indstillingen for fingeraftrykslæser skal være aktiveret i BIOS. Hvis du har installeret den seneste version af HP SimplePass Identity Protection-software på din computer og har problemer, skal du hente og installere den nyeste BIOS til din computermodel. Se Opdatering af BIOS for mere information.