• Oplysning
    Velkommen Samsung Printer Kunder

Har du brug for support til din Samsung printer? HP er her for at hjælpe! Flere oplysninger

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Bærbare pc'er fra HP - Windows 7-produktaktivering

Dette dokument vedrører bærbare pc'er fra HP og Compaq med Windows 7.
For at undgå piratkopiering af software kræver Microsoft, at Windows 7 aktiveres, før du kan bruge den fulde version af softwaren. De fleste bærbare HP-computere med Windows 7 installeret er forudaktiverede for at gøre det nemmere at konfigurere din bærbare pc. Men hvis du beslutter dig for at installere en anden version af Windows 7 (f.eks. en opgradering af Enterprise-versionen) eller en købt kopi af Windows 7, er du nødt til at aktivere den. Der kan også opstå situationer, hvor Windows beder om aktivering af produktet, selvom produktet allerede er aktiveret.
Typer af produktaktivering i Windows 7
Der findes to måder til aktivering af Windows 7: Windows Produktaktivering og System Locked Pre-installation.
  • Windows Produktaktivering (WPA) sender et installations-identifikationsnummer til Microsoft, før Windows verificeres og derefter aktiveres. WPA involverer to numre. Det ene er et installations-id (genereres ved at indtaste en Windows 7-produktnøgle), som ejeren af den bærbare computer indsender til Microsoft, enten via internettet eller en telefon. Det andet er et bekræftelses-id, som tildeles af Microsoft, og som bruges til at aktivere operativsystemets software. Denne metode anvendes, når du opgraderer eller installerer Windows 7 fra en cd (ikke HP Systemgendannelse).
  • System Locked Pre-Installation (SLP) finder sted på fabrikken. Ingen indgriben er påkrævet for at aktivere operativsystemsoftwaren før første brug. Med SLP-aktiverede systemer kan det meste af computerens hardware udskiftes uden at genaktivere softwaren gennem Microsoft.
Advarsel om anti-piratkopiering i Windows 7
Der vises regelmæssigt en advarsel om anti-piratkopiering i Windows 7, hvis dit eksemplar af Windows ikke er blevet aktiveret. Hvis du aktiverer Windows 7, holder meddelelsen op med at blive vist.
Figur : Eksempel på advarsel om anti-piratkopiering i Windows 7
Eksempel på advarsel om anti-piratkopiering i Windows 7
Hvis du har opgraderet din computer til Windows 7 fra en tidligere version af Windows, eller hvis du har installeret en ny udgave af Windows 7 på din bærbare computer, er denne meddelelse normal, indtil du aktiverer produktet.
Hvis du får en meddelelse om anti-piratkopiering, og din bærbare computer blev leveret med Windows 7 forudinstalleret, skal Windows 7 aktiveres igen, eller systemet skal gendannes ved hjælp af HP Systemgendannelse, som gendanner operativsystemet til dets oprindelige fabrikstilstand.
Årsager til, hvorfor det kan være nødvendigt aktivere Windows 7 igen
Hvis din bærbare computer havde Windows 7 installeret ved leveringen, kan følgende betingelser forårsage, at Windows kræver aktivering via Microsoft:
  • Opgradering af Windows.
  • Hvis du gennemfører en HP-systemgendannelse efter genoprettelse fra HP-gendannelsesdiske.
  • Installation af visse enhedsdrivere og software.
  • Afinstallation af visse operativsystemsoftware og filer.
  • Opdatering af BIOS eller installation af en ny BIOS-flash fra en anden virksomhed end HP.
  • Udskiftning af bundkortet med et, der ikke indeholder den originale producent (OEM)-version af BIOS.
Aktiveringsbetingelser for Windows
Følgende liste forklarer de udtryk, der bruges under aktiveringen:
  • Windows Produktaktivering (WPA) - Kræver en person til at låse computeren op, før Windows kan bruges.
  • System Locked Pre-Installation (SLP) - Der kræves normalt ingen personlig indgriben for at aktivere Windows.
  • Licensaftale for slutbruger (EULA) - Aftalen, som forbrugeren af Windows skal acceptere for at kunne bruge Windows-produktet.
  • Ægthedsbevis (COA) - En identifikationsmetode til bevis af ejerskab for at bevise, at et produkt ikke er forfalsket eller kopieret. Det kan forefindes i form af en mærkat, der indeholder en stregkode og et produktidentifikationsnummer.
  • Installationsidentifikationsnummer - Genereres på baggrund af nøglen på Ægthedsbeviset, som indtastes under opsætning af Windows.
  • Bekræftelsesidentifikationsnummer - Et tal, der giver dig mulighed for at fuldføre aktiveringsprocessen.
Aktiver Windows 7 over internettet
Den hurtigste og nemmeste måde til aktivering af din kopi af Windows 7 er at gøre det over internettet. Hvis du ikke har en internetforbindelse, eller hvis det er besværligt at oprette en netværksforbindelse, se Andre måder til at aktivere Windows 7.
Sådan aktiverer du Windows 7 over internettet:
  1. Opret forbindelse til internettet.
  2. Klik på Start, skriv system i søgefeltet, og vælg derefter programmet System i kontrolpanelet fra listen med søgeresultater.
    Figur : System
    Vinduet System
  3. I vinduet System skal du rulle ned til Windows-aktivering og derefter klikke på Skift produktnøgle.
    Figur : Skift produktnøgle
    Skift produktnøgle
  4. I vinduet Windows-aktivering skal du vælge Aktiver Windows online.
    Figur : Aktiver Windows online
    Aktiver Windows online
  5. Indtast produktnøglen i feltet Produktnøgle, klik på næste, og følg derefter instruktionerne på skærmen for at fuldføre aktiveringen.
    Figur : Indtast din produktnøgle
    Indtast din produktnøgle
    Produktnøglen findes på etiketten med Ægthedsbeviset, som er anbragt på den bærbare computer (som regel på den nederste del) eller på emballagen til Windows 7-disken.
    Figur : Produktnøgle på etiketten med Ægthedsbeviset
    Produktnøgle på etiketten med Ægthedsbeviset
    Hvis du har emballagen med Windows 7-disken, skal du se Anvende Windows 7-opgraderingens ægthedsbevis på din computer, så du nemt kan finde den i fremtiden.
  6. Hvis produktaktiveringen lykkedes, åbner et skærmbillede for gennemført aktivering, og konfigurationen af Windows 7 fortsætter. Du er færdig.
    Figur : Aktiveringen af Windows er gennemført
    Aktiveringen af Windows er gennemført
Når du har aktiveret Windows 7, viser systemprogrammet i kontrolpanelet, at Windows er aktiveret.
For mere detaljeret information om Windows 7-aktivering skal du se Microsofts TechNet-artiklen Windows-aktiveringsteknologier i Windows 7 (på engelsk).
Andre måder til at aktivere Windows 7
Andre måder, hvorpå du kan aktivere Windows 7, er forklaret nedenfor.
Se også
Webstedet Microsoft Produktaktivering (på engelsk)