Pc'er fra HP - Brug af Microsoft Systemkonfiguration (Windows 7)

Dette dokument vedrører PC'er fra HP og Compaq med Windows 7.
Værktøjet Microsoft Systemkonfiguration (Msconfig) er et Microsoft-program, som bruges til at ændre konfigurationsindstillinger, eksempelvis hvilken software, der åbnes med Windows. Dette dokument forklarer, hvordan du kan bruge Msconfig til at løse problemer med din computer.

Denne video viser, hvordan du bruger Microsoft hjælpeprogram til konfiguration

Brug af Msconfig for fejlfinding vedrørende softwareproblemer i Windows 7

Msconfig hjælper Windows med at styre den software, der indlæses automatisk, når Windows starter. Til brug for fejlfinding kan du følge disse trin for at forhindre alle programmer i at åbne automatisk, når Windows starter.
  advarsel:
Følg disse trin for at forhindre alle startelementer i at åbne, herunder antivirus-software og anden software, der muliggør vigtige funktioner. Følg udelukkende disse trin i forbindelse med fejlfinding. Hvis problemet løses ved at forhindre alle startelementer i at blive indlæst, kan du bruge fanen Start (se følgende afsnit) til at forhindre et specifikt software-element i at blive indlæst.
  1. Klik Start, og klik derefter msconfig i søg-feltet. Klik på msconfig.
    Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte den.
    Figur : Åbning af værktøjet Systemkonfiguration
    System søgevindue
    Værktøjet Systemkonfiguration vises.
  2. Klik på fanen Generelt.
  3. Marker Valgfri start, og fjern derefter markeringen ud for Indlæs startelementer.
    Figur : Fanen Generelt
    Systemkonfiguration generelt faneblad med Valgfri start valgt
  4. Klik på fanen Tjenester.
  5. Vælg Skjul alle Microsoft-tjenester, og klik derefter på knappen Deaktiver alle.
    Figur : Fanen Tjenester
    Vinduet Systemkonfigurations-tjenester-fanen
  6. Klik på OK.
  7. Genstart computeren, så ændringerne træder i kraft.
  8. Hvis problemet ikke længere opstår, efter at du har forhindret al software i at blive indlæst, kan du bruge fanen Start til at forsøge at finde den bestemte softwaretitel, som forårsager problemet. Marker alle undtagen én titel på fanen Start, og genstart. Fortsæt med at gøre dette - fravælge software og genstarte hver gang - indtil problemet ikke længere opstår. Afinstaller eller forhindre software, som forårsager problemer, i at blive indlæst.
  9. Når du er færdig med at bruge værktøjet Systemkonfiguration, skal du åbne det igen, markere Normal start og klikke på OK. Klik på OK.
    Figur : Fanen Generelt normal start
    Fanen Systemkonfiguration Generelt med Normal start valgt

Fanen Generelt

Brug fanen Generelt til at forhindre specifikke programmer i at blive åbnet sammen med Windows. Følgende muligheder findes på fanen Generelt:
  • Normal start - giver Windows besked på at åbne alle programmer, der normalt er planlagt til at starte sammen med Windows.
  • Diagnostisk start - starter Windows udelukkende med grundlæggende tjenester og drivere. Med denne tilstand kan du afgøre, om en grundlæggende fil i Windows er problemet.
  • Valgfri start - giver dig mulighed for at vælge, hvilke programmer og tjenester du vil åbne, og hvilke du vil forhindre i at åbne, på fanen Start.
    Figur : Fanen Generelt
    Vinduet Systemkonfiguration med fanen Generelt

Fanen Boot

Fanen Boot viser listen med konfigurationsindstillinger inde i systemoplysningsfilen. Her er nogle af mulighederne på fanen Boot.
  • Sikker start: Minimal - Deaktiverer netværk. Starter op til Windows' brugergrænseflade (Stifinder) i fejlsikret tilstand, mens kun vigtige systemtjenester kører.
  • Sikker start: Alternativ brugergrænseflade - Deaktiverer netværk. Starter op til kommandoprompten i fejlsikret tilstand, mens kun vigtige systemtjenester kører.
  • Sikker start: Active Directory-reparation - Svarer til minimal fejlsikret tilstand, bortset fra, at Active Directory er aktiveret.
  • Sikker start: Netværk - Svarer til minimal fejlsikret tilstand, bortset fra, at netværk er aktiveret.
  • Ingen start med grafisk brugergrænseflade - Windows' velkomstbillede deaktiveres under boot
  • Startlog - Gemmer alle oplysninger om boot-processen i en fil.
  • Grundlæggende grafik - Starter op til Windows' brugergrænseflade i minimal VGA-tilstand.
  • OS-startoplysninger - Viser drivernavn for hver driver, der indlæses under boot-processen.
  • Gør alle startindstillinger permanente - Ændringer, som foretages i Systemkonfiguration, spores ikke. Hvis du senere vil foretage ændringer, skal du gøre det manuelt. Valg af Normal start på fanen Generelt fungerer ikke, hvis denne funktion er valgt.
  • Feltet Timeout - Brug af Msconfig kan bevirke, at skærmbilledet til valg af operativsystem vises i 30 sekunder; det betyder, at den samlede opstartstid forlænges med 30 sekunder. Hvis du vil forhindre skærmbilledet til valg af operativsystem i at blive vist i 30 sekunder under opstart, kan du ændre linjen for timeout i feltet Timeout til nul.
    Figur : Fanen Boot
    Vinduet Systemkonfiguration Boot fanen

Fanen Tjenester

Fanen Tjenester viser en liste over programmerne, der starter, når Windows 7 starter, eller køres periodisk af Windows. Aktiver eller deaktiver start af programmer eller tjenester, ved at markere eller fjerne markering i afkrydsningsfeltet ud for programnavnet.
Figur : Fanen Tjenester
Vinduet Systemkonfigurations-tjenester-fanen

Fanen Start

Fanen Start viser softwareprogrammer, der åbner automatisk, efter at Windows åbnes. Den viser også deres aktuelle status (Kører eller Stoppet). Deaktiver individuelle softwareapplikationer, ved at fjerne markeringen ud for navnet og stien.
Deaktiver ikke følgende startelementer i forbindelse med diagnosticering:
bemærk:
Denne liste er ikke udtømmende. Hvis du vil se en mere omfattende liste med softwareopgaver, henvises der til Undgå, at programmer startes, når Windows startes.
  • HD-lydkontrolpanel
  • HP KBD EXE
  • hp digital imaging - hp all-in-one-serie
  • HPRun
  • hpsysdrv
  • HP Total Care Advisor
  • Operativsystemet Microsoft Windows
  • NVIDIA-produkter
  • Symantec Technologies-produkter
Figur : Fanen Start
Vinduet Systemkonfiguration start-fanen
Følgende er en liste over nogle af de programtyper, der åbnes via Start-fanen:
  • Antivirus-software - Deaktiver kun antivirus-software under fejlfinding. Sørg for at aktivere antivirus-softwaren, når du har afsluttet fejlfindingen.
  • Tastaturstyring - Deaktiver for at forhindre udvidede multimedietaster og lydstyrkekontrol i at fungere.
  • Ikoner på proceslinjen - Deaktiver for at forhindre et proceslinjeikon for et program i at blive vist på proceslinjen (ved siden af klokkeslettet).

Fanen Værktøjer

Fanen Værktøjer viser en liste med diagnosticerings-værktøjer og andre avancerede værktøjer, du kan køre for at forbedre computerens ydeevne. Åbn et værktøj, ved at vælge værktøjets navn på listen og klikke på knappenStart.
Figur : Fanen Værktøjer
Vinduet Systemkonfigurations-værktøjer fanen