HP-PC'er - Sikkerhedskopiering, redigering og gendannelse af Windows-registreringsdatabasen (Windows 7)

Dette dokument vedrører computere fra HP med Windows 7.
Registreringsdatabasen i Windows indeholder vigtige informationer om systemhardware, installerede programmer og indstillinger og profiler for hver bruger på computeren. Windows 7 læser og opdaterer ofte informationer i registreringsdatabasen.
Normalt foretager programmer ændringer i registreringsdatabasen automatisk. Du skal ikke foretage unødvendige ændringer i registreringsdatabasen. Ændringer i registreringsdatabasens filer kan medføre, at Windows ikke virker mere, eller gøre, at Windows rapporterer forkert information.
Foretag kun ændringer, når det kommer fra sikre kilder og tag altid sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du foretager ændringer.
  advarsel:
En ukorrekt indtastning i registreringsdatabasen kan forårsage seriøse systemproblemer eller forhindre computeren i at starte. Hvis du skal redigere i registreringsdatabasen for at løse problemer, skal du altid huske at lave en sikkerhedskopiering ved at følge vejledningen neden under trin 1: Sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen. Hvis registreringsdatabasen er ødelagt på grund af redigering, og der ikke er foretaget sikkerhedskopiering, kan den eneste løsning måske være en systemgendannelse.
Dette dokument beskriver, hvordan man laver en sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen, rediger den og foretager en gendannelse i tilfælde af, at noget går galt.

Før du begynder at foretage ændringer i Windows-registreringsdatabasen

Før du foretager ændringer, skal du lave en sikkerhedskopiering af registreringsdatabasen. Gem sikkerhedskopien i et tilgængeligt sted såsom en mappe på harddisken eller på et flytbart drev. Hvis der er foretaget en ændring, som du gerne vil fortryde, kan du importere sikkerhedskopien.

Trin 1: Sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen

Du skal være logget ind som administrator, for at udføre disse trin. Når du ikke er logget ind som administrator, kan ændringer kun udføres for den bruger, som aktuelt er åben.
Før du foretager ændringer i en registreringsdatabasenøgle eller undernøgle, skal du lave en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen. Du kan gemme sikkerhedskopien på en destination, som du selv definerer, såsom en mappe på harddisken eller på en flytbar enhed. Hvis du foretager ændringer, som du gerne vil fortryde, kan du importere sikkerhedskopien.
Brug følgende skridt for at tage en sikkerhedskopi af hele Windows-registreringsdatabasen.
Vis hvordan
  1. Klik på Start , og indtast derefter regedit i søgefeltet. Klik på regedit.
    Figur : Søg efter regedit
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte den.
    Registreringseditor åbnes.
    Figur : Registreringseditor
  3. For at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, skal du klikke på Computer.
    For at tage en sikkerhedskopi af en bestemt nøgle eller undernøgle, skal du klikke på nøglen eller undernøglen, som du ønsker at tage sikkerhedskopi af.
  4. Klik på Filer, og klik derefter på Eksporter.
  5. Indtast et navn for backupfilen, og vælg den placering, hvor du ønsker at gemme sikkerhedskopien.
  6. Klik på Gem.

Trin 2: Redigering af registreringsdatabasen (avanceret) i Windows 7

Registreringseditoren er brugt til at se og ændre indstillinger i system-registreringsdatabasen, som indeholder informationer om hvordan computeren kører. Windows ser på denne information og opdaterer den, når du foretager ændringer på din computer, såsom når du installerer et nyt program, opretter en ny brugerprofil eller tilføjer nyt hardware. Registreringseditoren giver dig mulighed for at se registreringsdatabasemapper, -filer og indstillinger for hver registreringsdatabasefil.
Redigering af registreringsdatabasen ligner meget arbejdet med filer i Stifinderen. Du kan gennemse en destination i registreringsdatabasen og tilføje, omdøbe, ændre data eller slette nøgler og værdier.
Følgende trin giver et eksempel på, hvordan man tilføjer, modificerer, finder og sletter elementer i registreringsdatabasen. Brug følgende skridt for at redigere registreringsdatabasen.

Tilføj en registreringsnøgle i Windows 7

Brug følgende trin for at tilføje en registreringsnøgle i systemregistreringsdatabasen.
Vis hvordan
  1. Klik på Start , og indtast derefter regedit i søgefeltet. Klik på regedit.
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte den.
    Registreringseditor åbnes.
  3. Klik på pilen ved siden af HKEY_CURRENT_USER.
  4. Højreklik på HKEY_CURRENT_USER, vælg Ny, og klik derefter på Nøgle.
    En ny nøgle, som ligner en mappe, vises.
  5. Indtast AAAA som et navn for den nye nøgle og tryk på Enter.
    En ny registreringsnøgle er blevet oprettet.

Tilføjelse af værdinavn til en registreringsnøgle

Brug følgende trin, for at tilføje en værdi til en registreringsnøgle.
Vis hvordan
  1. Højreklik på den nye nøgle navngivet som AAAA, vælg Ny, og klik derefter på Strengværdi.
  2. Indtast BBBB som et nyt værdinavn og tryk på Enter.
    Du har tilføjet en ny værdi til en nøgle.

Tilføjelse af data til et værdinavn

Brug trinene i denne sektion til at modificerer et element i registreringsdatabasen, som du har oprettet i den tidligere sektion.
Vis hvordan
  1. Højreklik på værdien BBBB, og vælg derefter Modificer.
  2. Indtast CCCC for værdidata, og klik derefter på OK.
    Du har tilføjet data til registreringsværdien. Denne metode kan også bruges til at ændre eksisterende data.

At finde et element i registreringsdatabasen

Brug trinene i denne sektion til at finde et element i registreringsdatabasen, som du har modificeret i den tidligere sektion.
Vis hvordan
  1. Klik på pilen ved siden af HKEY_CURRENT_USER for at lukke grenen af registreringsnøgler.
  2. Klik på Computer i registreringsdatabasevinduet.
  3. Klik på Rediger, og klik derefter på Find.
  4. Indtast CCCC i boksen Find hvad.
  5. Vær sikker på at Nøgler, Værdier, og Data er valgt og klik på knappen Find Næste.
    Registreringseditoren søger i registreringsdatabasen og stopper og markerer værdien BBBB.
  6. Dobbeltklik på BBBB for at åbne den og se værdidata CCCC i den.
    Du har succesfuld søgt i registreringsdatabasen og fundet værdidata CCCC.

Sletning af et element i registreringsdatabasen

Brug trinene i denne sektion til at slette registreringselementet, som du har fundet i det tidligere afsnit.
Vis hvordan
  1. Højreklik på nøglen med navnet AAAA, og klik derefter på Slet.
  2. Klik på Ja, for at verificere AAAA-nøglen, BBBB-værdien og CCCC-værdidata.
    Selvstændige nøgler, værdier og værdidata kan slettet i denne samme proces.
      advarsel:
    Når der slettes en nøgle skal du huske at alle underelementer som det indeholder også vil blive slettet.
    En registreringsnøgle og dens værdi er blevet succesfuldt slettet fra registreringsdatabasen.

Trin 3: Genskab en gemt registrering i Windows 7

Hvis systemet bliver ustabilt, hardware stopper med at virke, eller software stopper med at virke efter redigering af registreringsdatabasen, skal du bruge følgende trin for at gendanne registreringsdatabasen fra en gemt sikkerhedskopi.
Vis hvordan
  1. Klik på Start , og indtast derefter regedit i søgefeltet. Klik på regedit.
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte den.
    Registreringseditor åbnes.
  3. Vælg Computer.
  4. Klik på Filer, og klik derefter på Importer.
  5. Gennemse til den gemte registreringsfil.
  6. Vælg filen, og klik derefter på Åben.
  7. Genstart computeren.