Pc'er fra HP - Fejlfinding af kablet hjemmenetværk (Windows 7)

Dette dokument vedrører pc'er fra HP og Compaq med Windows 7, som bruger kablet hjemmenetværk (LAN).
Brug trinene i dette dokument for at fejlfinde kablede netværksproblemer i Windows 7. Test netværksforbindelsen efter udførelse af hvert trin. Fortsæt til næste trin, hvis problemet ikke er løst.

Trin 1: Fuldfør tjeklisten for netværksforbindelse for at fejlfinde netværksproblemer

Mange problemer med netværksforbindelse skyldes problemer med kabler eller firewallindstillinger. Brug følgende tjekliste for at løse disse problemer med hjemmenetværk:
  • Kontroller alle kabler og forbindelser. Et løst eller afbrudt kabel eller ledning forhindrer en netværksforbindelse eller internetadgang. Kontroller følgende tilslutninger:
    • Netværkskabel fra modemmet til netværkshubben (eller router).
    • Netværkskabel fra netværkshubben til RJ-45 netværksporten på computeren.
      Figur : Form på RJ-45-stik
    • Netværkskabel mellem to computere.
  • Kontroller indikatorerne på netværkshubben. Lysene kan ofte vise placeringen af netværksproblemet.
  • Hvis du prøver at forbinde til en anden computer på netværket, skal du sikre dig, at computeren er tændt.
  • Kontroller firewallindstillingerne på alle computere på netværket. Firewallen kan forhindre netværksadgang.
Prøv at forbinde til netværket efter udførelse af trinene i tjeklisten.
Hvis du ikke oplever problemer med netværket, er du færdig.
Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du fortsætte til næste trin for at bruge Netværks- og delingscenter.

Trin 2: Brug af Netværks- og delingscenter i Windows 7

Netværks- og delingscenter viser status for netværket, og du kan konfigurere netværksregistrering og fildeling på tværs af netværket. Følg disse trin for at bruge Netværks- og delingscenter:
  1. Klik på Start, Kontrolpanel, og klik derefter på Netværk og internet.
    Figur : Netværk og internet
    Vinduet Netværk og internet i Kontrolpanel
  2. Klik på Netværks- og delingscenter.
  3. Kontroller statussen for netværket øverst i vinduet:
    • En grøn linje mellem computernavnet og netværksnavnet angiver en god forbindelse til netværket.
      Figur : God netværksforbindelse
      Netværks- og delingscenter viser god netværksforbindelse
    • En linje med et rødt X angiver en brudt eller manglende forbindelse.
      Figur : Brudt eller manglende forbindelse
      Netværks- og delingscenter viser dårlig netværksforbindelse
    Hvis forbindelsen er brudt eller mangler, skal du klikke på Opret forbindelse til et netværk for at forsøge at oprette forbindelse til netværket.
  4. Netværksområdet viser netværksadgang og forbindelse.
    Figur : Netværksområde
    Netværksområde og Netværks- og delingscenter
  5. Klik på Vælg indstillinger for hjemmegruppe og deling.
  6. Klik på Rediger avancerede delingsindstillinger i vinduet Indstillinger for hjemmegruppe.
    Figur : Indstillinger for hjemmegruppe
    Vinduet Indstillinger for hjemmegruppe
  7. Aktiver netværksregistrering og fil- og printerdeling. Derudover er det nu er et godt tidspunkt at gennemse de øvrige indstillinger og slå dem til eller fra efter behov.
    Figur : Avancerede delingsindstillinger
    Vinduet Avancerede delingsindstillinger
    bemærk:
    Disse indstillinger skal være aktiveret på alle computere for at kunne blive delt på tværs af netværket. Hvis f.eks. Fildeling er slukket på en af computerne på netværket, kan du ikke åbne filer på denne computer via netværket.
    • Netværksregistrering: Aktiver netværksregistrering for at lade computeren finde andre netværkscomputere og -enheder.
    • Fil- og printerdeling: Tænd fildeling for at dele filer og mapper med andre computere på netværket og for at tillade netværksbrugere adgang til de printere, der er sluttet til denne computer. Netværksbrugere skal kende brugernavn og adgangskode på en brugerkonto på denne computer for at få adgang til printerne.
    • Deling af mappen Delte filer: Aktiver Deling af mappen Delte filer for at tillade andre computere adgang til den delte mappe på computeren. Du kan vælge at have brugere af andre computere på netværket for at kunne åbne filer, åbne og ændre filer eller for at afvise adgang til netværksbrugere.
    • Streaming af medier: Aktiver streaming af medier for at tillade netværksbrugere at få adgang til delt musik, delte billeder og videoer på denne computer.
    • Fildelingsforbindelser: Windows 7 bruger 128-bit kryptering til at beskytte delingsforbindelser. Nogle enheder kan ikke understøtte 128-bit kryptering. Hvis du bruger en af disse enheder på netværket, skal du ændre indstillingen for at aktivere 40- eller 50-bit kryptering.
    • Adgangskodebeskyttet deling: Aktiver adgangskodebeskyttet deling for at kræve, at netværksbrugere indtaster et brugernavn og en adgangskode på en brugerkonto på denne computer for at få adgang til filer, mapper og printere over netværket. Deaktiver adgangskodebeskyttet deling for at give alle på netværket adgang til denne computer.
    Når du har konfigureret indstillingerne i Netværks- og delingscenter, skal du prøve at oprette forbindelse til netværket.
    Hvis du ikke længere oplever problemer med netværket, er du færdig.
    Hvis du stadig oplever problemer med netværket, skal du fortsætte til næste trin for at bruge Windows 7-værktøjer til diagnosticering og fejlfinding.

Trin 3: Brug af Windows 7-værktøjer til diagnosticering og fejlfinding

Windows 7 indeholder et værktøj til netværksdiagnosticering og et til netværksfejlfinding. Begge værktøjer kan identificere problemer med netværk og give mulige løsninger.

Trin 4: Afinstallation og geninstallation af netværkskortsoftwaren i Windows 7

Hvis netværket stadig har problemer, kan der være et problem med netværkskortet. Du kan kontrollere netværkskortet ved hjælp af Fejlfindingsværktøjet til netværk og internet i det foregående trin. Du kan også følge disse trin for at afinstallere og geninstallere netværkskortsoftwaren i Enhedshåndtering:
  1. Klik på Start , og indtast Enhedshåndtering i søgefeltet. Klik på Enhedshåndtering.
    Figur : Åbning af Enhedshåndtering
    Åbne Enhedshåndtering fra feltet Søg
  2. Dobbeltklik på Netværkskort.
    Figur : Netværkskort
    Enhedshåndtering med listen over Netværkskort udvidet
  3. Højreklik på navnet på netværkskortet, og vælg Afinstaller.
  4. I vinduet Bekræft afinstallation af enhed skal du klikke på OK.
  5. Efter driverne til netværkskortet er blevet afinstalleret, skal du genstarte computeren.
  6. Efter computeren er genstartet, og installationen af softwaren for enhedsdriveren er fuldført, skal du prøve at oprette forbindelse til internettet. Hvis problemet fortsætter, skal du gå til næste trin for at opdatere netværksdriverne.

Trin 5: Opdatering af netværksdriverne

Kontroller HP's websted for netværksdrivere til dit produkt fra en anden computer med internetadgang. Hvis en opdatering er tilgængelig, skal den downloades og installeres til din netværkshardware. Brug følgende fremgangsmåde:
  1. Gå til siden HP Software download.
  2. Hvis du kommer til en side, hvor du kan indtaste modelnummeret, skal du indtaste det. F.eks. Pavilion p6230f eller TouchSmart 600-1050uk.
  3. Vælg den version af Windows, som computeren bruger.
  4. Klik på linket Driver - Netværk.
  5. Vælg netværks- eller modemdriveropdatering. F.eks. Realtek RTL8139 LAN Driver Update.
  6. Følg instruktionerne på downloadsiden for at downloade og installere opdateringen.
  7. Når det er fuldført, genstart computeren og forbind til internettet igen.