Computere fra HP - Brug af Bluetooth-enheder (Windows 7)

Disse oplysninger vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 7.
Bluetooth trådløs teknologi giver mulighed for trådløs kommunikation på kortere afstande som erstatning for fysiske kabelforbindelser, der ellers normalt forbinder elektroniske enheder som f.eks. printere, lydenheder og computere. Det omfatter bl.a.:
  • Deling af billeder med andre Bluetooth-enheder i nærheden.
  • Afsendelse af filer til en Bluetooth-printer.
  • Overførsel af filer til Bluetooth-computere i nærheden.
  • Mulighed for at lytte til musik på et Bluetooth-hovedsæt.
Mulighed for Bluetooth-forbindelse er forudinstalleret på nogle computere fra HP og Compaq. Hvis denne mulighed ikke er forudinstalleret, kan du tilføje den ved at installere Bluetooth-hardware. Installation af Bluetooth-hardware behøver ikke være mere kompliceret end at indsætte en Bluetooth-USB-dongle i en åben USB-port, og vente på, at Windows opdager og konfigurerer den nye hardware.
Figur : Bluetooth-USB-dongle
Bluetooth-USB-dongle

Tilføjelse af Bluetooth-ikonet til meddelelsesområdet i Windows 7

Gør følgende for at føje Bluetooth-ikonet til meddelelsesområdet i nederste højre hjørne, så du hurtigt kan tilføje en enhed eller ændre Bluetooth-indstillingerne:
  1. Åbn kontrolpanelet ved at klikke på Start og derefter klikke på Kontrolpanel.
  2. I søgefeltet i Kontrolpanel skal du indtaste Bluetooth og derefter klikke på Skift Bluetooth-indstillinger.
    Figur : Åbning af Bluetooth-indstillingerne
    Åbning af Bluetooth-indstillingerne
    Vinduet Bluetooth-indstillinger åbnes.
  3. Klik på fanen Indstillinger.
    Klik på feltet ved siden af Vis Bluetooth-ikonet i meddelelsesområdet, og klik derefter på Anvend.
    Figur : Sådan vises Bluetooth-ikonet i meddelelsesområdet
    Sådan vises Bluetooth-ikonet i meddelelsesområdet
  4. Bluetooth-ikonet vises i meddelelsesområdet i nederste højre hjørne.
  5. Dobbeltklik på Bluetooth-ikonet for at åbne vinduet Bluetooth-enheder, eller højreklik på ikonet for at få adgang til almindelige opgaver for Bluetooth-enheder.
    Figur : Højrekliksmenuen Bluetooth
    Vis Bluetooth-enheder valgt

Tips til at finde en Bluetooth-enhed i Windows 7

Hvis Windows ikke kan finde en Bluetooth-enhed, skal du undersøge følgende:
  • Kontroller, at Bluetooth er aktiveret og indstillet til at være synlig på enheden. Når en enhed er indstillet til at være synlig, bruger den radiosignaler til at rundsende sin position til andre Bluetooth-enheder og -computere.
    • Enheder som trådløse mus eller tastaturer har muligvis en knap, du skal trykke på.
    • Enheder som Bluetooth-mobiltelefoner har muligvis en indstilling i menuen, du skal bruge til at vælge at aktivere Bluetooth, så enheden bliver synlig.
      bemærk:
      Hvis du ikke ved, hvordan du indstiller din enhed, så den er synlig, skal du tjekke de oplysninger, der leveres sammen med enheden, eller gå ind på producentens websted.
    • Enheder som f.eks. computere skal muligvis have indstillingen Registrering aktiveret. For at aktivere Registrering i Windows 7 skal du klikke på Start , og klik derefter på Kontrolpanel. I feltet Søg i Kontrolpanel skal du skrive Bluetooth og derefter klikke på Skift Bluetooth-indstillinger.
      Figur : Åbning af Bluetooth-indstillingerne
      Åbning af Bluetooth-indstillingerne
      Vinduet Bluetooth-indstillinger åbnes.
      I Registrering-området under fanen Indstillinger skal du klikke på Tillad Bluetooth-enheder at finde denne computer.
      Figur : Sådan sørger du for, at Bluetooth-enheden er synlig
      Sådan sørger du for, at en enhed er synlig
  • Sørg for, at enheden er tændt, ikke er ved at løbe tør for batteristrøm og ikke er i dvaletilstand.
  • Kontroller, at du ikke allerede har føjet enheden til din computer. Enheder, der allerede er blevet tilføjet, vises ikke på listen over enheder, du kan tilslutte til, i guiden Tilføj enhed.
    For at kontrollere, om du allerede har tilføjet enheden, skal du klikke på Start og derefter klikke på Enheder og printere. Hvis din enhed er anført i Enheder og printere, behøver du ikke tilføje den igen. Klik på den for at åbne siden Bluetooth-handlinger og indstillinger, så du kan bruge Bluetooth-handlinger for den pågældende enhed.
  • Sørg for, at enheden er inden for trådløs rækkevidde af din computer. Det er normalt ca. 2 til 3 meter. Hvis du ikke er sikker på, om enheden er inden for rækkevidde, skal du flytte den tættere på computeren, eller placere enheden og computeren i samme rum.
  • Sørg for, at der ikke er andre enheder, der skaber interferens med den trådløse enhed, som f.eks. en mikrobølgeovn, en trådløs telefon eller andre trådløse enheder.
  • Hvis din computer benytter en ekstern Bluetooth-adapter, skal du sørge for, at adapteren er tilsluttet og installeret og virker korrekt.
  • Hvis Bluetooth er integreret i din computer, og det gælder specielt en bærbar computer, skal du sørge for, at Bluetooth-radiotransmitteren er aktiveret, da mange bærbare computere har en knap, der aktiverer og deaktiverer transmitteren. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du aktiverer den, skal du tjekke de oplysninger, der leveres sammen med computeren, eller gå ind på producentens websted.