Bærbare pc'er fra HP - Installation af software fra diske uden et cd- eller dvd-drev (Windows 7)

Dette dokument vedrører bærbare pc'er fra HP uden et cd- eller dvd-drev.
Nogle HP-computere, som f.eks. HP Mini bærbare computere, har ikke cd-/dvd-drev. Hvis du vil installere software fra en disk på en computer, der ikke har et cd-/dvd-drev, kan du benytte en af de metoder, som er beskrevet i dette dokument.

Installation af software vha. et eksternt USB-cd-/dvd-drev

Der kan tilsluttes et eksternt cd-/dvd-drev til en hvilken som helst USB-port på den bærbare computer. Følg disse trin for at bruge et eksternt USB-cd-/dvd-drev til at installere software på din bærbare computer.
  1. Tilslut USB-kablet til en af USB-portene på den bærbare computer.
  2. Se dokumentationen, der blev leveret med USB-cd-/dvd-drevet, for at få vejledning i at installere og bruge det eksterne drev.
  3. Efter installation af drevet skal du indsætte softwaredisken i drevet og fortsætte med softwareinstallationen.

Installation af software vha. et USB-stik

Ved at bruge en anden computer, der har et cd-/dvd-drev, kan filerne på installationsdisken til softwaren kopieres til et USB-stik og derefter overføres til computeren uden cd-/dvd-drev. Følg disse trin for at bruge et USB-stik til at installere software på den bærbare computer:
  1. Indsæt installationsdisken til softwaren i cd-/dvd-drevet.
  2. Hvis et vindue til automatisk afspilning vises, skal du klikke på Åbn mappe for at vise filer.
    Hvis ikke der åbnes et vindue til automatisk afspilning, skal du klikke på Start, klikke på Computer og derefter dobbeltklikke på cd-/dvd-drevet.
  3. Vælg alle filer og mapper, højreklik og vælg Kopier.
    bemærk:
    Hvis der vises et vindue med en meddelelse, der angiver, at Der er skjulte filer eller mapper. Vil du medtage dem i det valgte?, skal du klikke på OK.
  4. Tilslut et USB-stik til en USB-port på computeren, der har et cd-/dvd-drev.
  5. Hvis et vindue til automatisk afspilning vises, skal du klikke på Åbn mappe for at vise filer.
    Hvis ikke der åbnes et vindue til automatisk afspilning, skal du klikke på Start, klikke på Computer og derefter dobbeltklikke på USB-stikket.
  6. Opret en ny mappe på USB-stikket ved at højreklikke på et tomt område inde i vinduet og vælge Ny og derefter Mappe. Giv den nye mappe navnet på softwaren.
  7. Dobbeltklik på den nye mappe for at åbne den. Højreklik inde i mappen, og vælg Indsæt.
  8. Når filoverførslen er afsluttet, skal du lukke vinduet og fjerne USB-stikket fra computeren.
  9. Tilslut USB-stikket til en USB-port på computeren, der ikke har et cd-/dvd-drev.
  10. Hvis et vindue til automatisk afspilning vises, skal du klikke på Åbn mappe for at vise filer.
    Hvis ikke der åbnes et vindue til automatisk afspilning, skal du klikke på Start, klikke på Computer og derefter dobbeltklikke på USB-stikket.
  11. Dobbeltklik for at åbne softwaremappen, og søg efter en fil, der hedder Setup.exe, Start.exe, Install.exe eller lignende.
  12. Dobbeltklik på filen, og fortsæt med installationen.

Deling af et cd-/dvd-drev med en anden computer på et trådløst netværk

Opsætning af et trådløst netværk giver dig mulighed for at dele cd-/dvd-drevet på en anden computer på netværket og derefter bruge det delte drev til at installere softwaren.
Før du udfører følgende trin, skal du opsætte et trådløst netværk for at oprette forbindelse mellem computerne. Hvis du har brug for hjælp til at opsætte et trådløst netværk i Windows 7, skal du se Oprettelse af et trådløst hjemmenetværk (Windows 7).
Følg disse trin for at aktivere computerne på netværket til deling af et cd-/dvd-drev, og installer derefter softwaren.

Trin 1: Konfigurer indstillinger til deling af cd-/dvd-drevet

Hvis du vil dele cd-/dvd-drevet mellem to computere på et netværk, skal du følge disse trin. Udfør disse trin på computeren, der har et cd-/dvd-drev.
  1. Klik på Start, klik på Computer, højreklik på cd-/dvd-drevet, og vælg derefter Egenskaber fra rullemenuen.
    Figur : Egenskaber for cd-/dvd-drev
    Egenskaber for cd-/dvd-drev
    Vinduet med egenskaber åbnes.
  2. I fanen Deling skal du klikke på Avanceret deling.
    Figur : Avanceret deling
    Avanceret deling
    Vinduet Avanceret deling åbnes.
  3. Marker afkrydsningsfeltet Del denne mappe.
    Figur : Del denne mappe
    Del denne mappe
  4. I feltet Delenavn skal du skrive et navn til dit cd-/dvd-drev, så det er let at identificere fra en anden computer. Klik derefter på Anvend. Klik ikke på OK.
  5. Klik på Tilladelser for at åbne vinduet Tilladelser.
  6. Kontroller, at Alle er angivet under Gruppe- eller brugernavne: Hvis det ikke allerede er angivet, skal du klikke på Tilføj, skrive Alle i objektnavnefeltet og derefter klikke på OK.
  7. I feltet Tilladelser for alle, i kolonnen Tillad, skal du markere afkrydsningsfeltet Fuld kontrol og derefter klikke på OK.
    Figur : Tillad fuld kontrol
    Tillad fuld kontrol
Du kan nu få adgang til cd-/dvd-drevet fra andre computere på netværket.

Trin 2: Installer software fra et delt cd-/dvd-drev

Efter deling af cd-/dvd-drevet kan du via det trådløse netværk bruge drevet til at installere software på den computer, der ikke har et cd-/dvd-drev.
Installer software ved at følge disse trin:
  1. Opret forbindelse til netværket fra begge computere.
  2. Indsæt installationsdisken til softwaren i cd-/dvd-drevet, så du kan få adgang til den på tværs af netværket.
  3. På computeren, som ikke har et cd-/dvd-drev, skal du klikke på Start og indtaste netværk i feltet Søg. Klik på Netværk på listen med resultater.
    Figur : Åbning af netværk fra menuen Start
    Åbning af netværk fra menuen Start
  4. Dobbeltklik på navnet på computeren med det delte cd-/dvd-drev, du vil bruge.
    Indtast dit standardbrugernavn og din adgangskode, hvis du bliver bedt om det.
  5. Dobbeltklik på mappen med dit cd-/dvd-drev.
    Figur : Mappe med delt cd-/dvd-drev
    Mappe med delt cd-/dvd-drev
  6. Søg efter en fil, der hedder Setup.exe, Start.exe, Install.exe eller lignende.
  7. Dobbeltklik på filen, og fortsæt med installationen.
Du kan nu installere softwaren på din computer som normalt. HP anbefaler at ophæve delingen eller begrænse tilladelserne til dit cd-/dvd-drev, efter at installationen er afsluttet.