Pc'er fra HP - Oprettelse af et kablet lokalnetværk (Windows 7)

Dette dokument vedrører computere og arbejdsstationer fra HP og Compaq med Windows 7.
Windows 7 understøtter tilslutning af flere computere i et hjemmenetværk. Det er let at dele filer mellem flere computere i hjemmet, hvis du tilslutter dem til et netværk. Dette dokument indeholder en vejledning til opsætning og deling af mapper og filer på et kablet hjemmenetværk.
Hvis du vil have flere oplysninger om et givent trin, skal du klikke på overskriften eller plustegnet (+) ud for den for at udvide oplysningerne.

Opsætning af et lokalnetværk og fildeling i Windows 7

Benyt fremgangsmåden i dette afsnit til at konfigurere et hjemmenetværk ved brug af RJ-45-standardhardware og -kabler.
bemærk:
Når du udfører trin, der involverer Windows, skal du logge på som administrator. Det er normalt den første konto, der blev oprettet, da computeren blev tændt første gang.

Før du begynder opsætning af et lokalt netværk i Windows 7

Kontroller, at du har følgende hardware, og udfør disse trin:
  • Et netværkskort (NIC) eller en netværksport på bundkortet til hver computer. HP- og Compaq-computere er netværksklar og udstyret med netværkskort. Bekræft, at computeren har en RJ-45 netværksport på bagsiden.
    Figur : Form på RJ-45-stik
  • Netværkshub (eller router). Du behøver måske ikke en separat netværkshub, hvis der allerede er RJ-45-stik i væggene i dit hjem, eller hvis der er RJ-45-porte på dit DSL- eller kabelmodem (udvalgte modeller). Hvis du har brug for en netværkshub, kan du rådføre dig med en netværksspecialist i din lokale computerbutik for at finde frem til en hub, der opfylder dine behov.
    bemærk:
    Du kan forbinde to computere til hinanden med et crossover-kabel uden en hub. Kun to computere kan dog forbindes på denne måde, og netværket kan ikke udvides.
  • Netværkskabler til hver computer.
  • Luk forbindelsen til internettet. Hvis du har et ADSL- eller kabelmodem, skal du frakoble det.
  • Deaktiver eventuel firewallsoftware. Firewallsoftware kan forstyrre netværksopsætningen. Du kan aktivere firewallen igen, når netværksopsætningen er færdig.

Trin 1: Tilslutning af netværkshardware og kabler for at konfigurere et lokalt netværk

Gør følgende for at konfigurere netværkshardwaren og tilslutte netværkskablerne.
  1. Opstil og tænd for din netværkshub eller anden netværksenhed. (Følg vejledningen fra producenten).
  2. Opret forbindelse fra computerne til netværksenheden. Hvis du bruger et crossover-kabel, skal du tilslutte kablet til RJ45-netværksportene på hver enkelt computer.
    Figur : Eksempel på en mulig opsætningskonfiguration
  3. Tilslut computerstrømkablerne, og tænd for computerne.

Trin 2: Aktivering af Netværksregistrering og fildeling i Windows 7

Aktiver Netværksregistrering og fildeling på hver af de computere, du vil have adgang til på netværket. Følg disse trin for at begynde konfigurationen af netværket:
  1. Klik på Start, og klik derefter på Kontrolpanel.
  2. Klik på Vælg indstillinger for hjemmegruppe og deling under Netværk og internet.
    Figur : Netværk og internet
    Sektionen Netværk og internet i Kontrolpanel
  3. Klik på Rediger avancerede delingsindstillinger i vinduet Indstillinger for hjemmegruppe.
    Figur : Indstillinger for hjemmegruppe
    Vinduet Indstillinger for hjemmegruppe
  4. Aktiver netværksregistrering og fil- og printerdeling. Gennemse de øvrige indstillinger, og slå dem til eller fra.
    Figur : Avancerede delingsindstillinger
    Avancerede delingsindstillinger
  5. Klik på Gem ændringer.

Trin 3: Deling af drev, mapper og filer i et Windows 7-netværk

Hvis du vil dele private mapper med andre computere på et lokalt netværk, skal du følge disse trin:
  1. Klik på Start , og klik derefter på Computer.
  2. Naviger til den mappe, du vil dele.
  3. Højreklik på mappen, vælg Del med, og klik derefter på Hjemmegruppe (læseadgang), Hjemmegruppe (læse- og skriveadgang) eller Bestemte personer.
    Figur : Menuindstillinger for Del med
    Billede af menuindstillinger for Del med
  4. Hvis du vælger Bestemte personer, vises vinduet Fildeling.
  5. Klik på pil ned, og vælg den konto, du vil dele med, og klik derefter på Tilføj.
    bemærk:
    Vinduet Kontrol af brugerkonti åbnes muligvis. Du skal acceptere dette vindue for at foretage de nødvendige ændringer.
    Figur : Vinduet Fildeling
    Vinduet Fildeling
  6. Klik på en pil under Adgangsniveau for at indstille adgangsniveauet for hver konto eller gruppe.
  7. Klik på Del.

Trin 4: Test af det lokale netværk i Windows 7

Åbn vinduet Netværk i Windows 7, og naviger igennem de delte mapper på hver computer på netværket. Hvis computeren kan læse og åbne filer på en fjerncomputer, er fjerncomputeren konfigureret korrekt. Naviger til alle tilgængelige computere fra hver enkelt computer på netværket. Hvis der er problemer, skal du gå tilbage gennem disse trin og kontrollere, at indstillingerne er korrekte.
Hvis du vil have flere oplysninger, skal du se afsnittet Adgang til delte filer og mapper i Windows 7.
Når alle computerne kan tilgå hinanden på netværket, skal du fortsætte til næste trin for at aktivere internetadgang og firewallen.

Trin 5: Aktivering af internetadgang og firewall til et lokalt netværk

Når du har kontrolleret, at der kan overføres filer på hjemmenetværket, skal du aktivere og oprette internetforbindelse for computere med internetadgang.
  advarsel:
Sørg for, at alle computere med internetadgang er godt beskyttet mod sikkerhedstrusler. Som minimum skal hver computers internetforbindelse være beskyttet af en firewall, og Windows skal være opdateret med de nyeste, vigtige opdateringer fra Microsoft Windows Update. Hvis der forekommer ondsindede aktiviteter på en computer, kan aktiviteterne hurtigt sprede sig til hele netværket.

Oprettelse af adgang til delte filer og mapper i Windows 7

Gør følgende for at få adgang til delte filer og mapper i et lokalt netværk:
  1. Kontroller, at Netværksregistrering og fildeling er slået til.
  2. Klik på Start, Kontrolpanel, Netværk og internet, og klik derefter på Netværks- og delingscenter.
  3. Dobbeltklik på Netværk.
    Figur : Netværks- og delingscenter
    Netværks- og delingscenter
  4. Vinduet Netværk åbnes og viser computere med delte mapper, der er registreret på lokale netværk.
    Figur : Computere på netværket med delte mapper
    Vinduet Netværk
  5. Dobbeltklik på den computer, du vil have adgang til.
bemærk:
Der kan blive vist et vindue med følgende fejlmeddelelse, når du forsøger at få adgang til delte filer eller mapper:
Figur : Kan ikke få adgang til pc
Windows kan ikke få adgang til pc
Fejlen kan skyldes følgende:
  • Beskyttelse af adgangskode er slået til, og Gæstekonto er til.
  • Kontoen har ikke tilladelse til at få adgang til det delte objekt. Det sker typisk, når der er konfigureret specifikke tilladelser på systemer med flere delte mapper.
    bemærk:
    Fildelingen i Windows 7 viser alle de delte mapper, også dem, du ikke har tilladelse til at åbne.
    Kontroller følgende for at afhjælpe fejlen:
    • Kontoen har den rette tilladelse til at få adgang til computeren.
    • Computernavnet og kontonavnet er stavet korrekt.
    • Firewallsoftwaren på alle tilsluttede computere er indstillet til at tillade adgang.