Pc'er fra HP - Fejlfinding af langsom internethastighed (Windows 7)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 7.
Computeren reagerer ikke, eller ydeevnen bliver dårlig efter oprettelse af forbindelse til internettet. Brug dette dokument til at løse de mest almindelige problemer, som medfører, at computeren holder op med at reagere eller at internetsøgning bliver langsom.

Trin 1: Søg efter og fjern spyware og adware

Hvis computeren bliver langsommere efter oprettelse af forbindelse til internettet, din startside ændres til en side, du ikke ønsker, der dukker uønskede links op på dit skrivebord eller reklamevinduer popper op gentagne gange, er der formentlig installeret spyware eller adware på computeren. Spyware og adware kan være meget svært at fjerne manuelt. Se følgende HP-supportdokument for at få yderligere oplysninger om spyware og hvordan du fjerner det fra computeren: Om spyware, adware og browserkapringssoftware.

Trin 2: Scan efter og fjern virus

Mange vira bruger en internetforbindelse, når der åbnes et browservindue, og de kan få computeren til at køre langsommere eller holde op med at reagere. Se følgende HP-supportdokument for at få yderligere oplysninger om, hvordan du scanner for og fjerner virus fra computeren: Løsning og forebyggelse af vira på computeren (Windows 7, Vista, XP).
bemærk:
Efter scanning og fjernelse af spyware og virus skal du opdatere din computer ved at køre Windows Update.

Trin 3: Bloker pop op-meddelelser

En pop op-meddelelse er et lille browservindue, der vises oven på det websted, du besøger. Pop op-vinduer åbnes ofte, så snart du besøger et websted, og de er som regel lavet af annoncører. Webbrowsere har funktioner, der kaldes pop op-blokeringer, som kan forhindre pop op-vinduer i at blive vist. I de fleste pop op-blokeringsprogrammer, kan du vælge filtreringsniveau, hvilke pop op-meddelelser, du vil have vist, og oprette en blackliste over dem, du ikke vil se. Se Blokering af pop op-vinduer eller annoncer for at få flere oplysninger.

Trin 4: Rydning af browserhistorik, fjernelse af midlertidige internetfiler og nulstilling af browserindstillinger i Internet Explorer

Brug følgende trin til at fjerne midlertidige filer, der kan give problemer, og for at nulstille dine internetindstillinger:
bemærk:
Hvis du bruger Internet Explorer som din browser, kan du køre Internet Explorer uden tilføjelsesprogrammer for at se, om tilføjelsesprogrammerne muligvis medfører problemer. For at starte Internet Explorer uden tilføjelsesprogrammer skal du lukke alle åbne browservinduer og klikke på Start, Tilbehør, Systemværktøjer og derefter vælge Internet Explorer (ingen tilføjelsesprogrammer).
  1. Åbn Internet Explorer.
  2. Klik på Funktioner i menulinjen.
  3. Klik på Internetindstillinger.
    Vinduet Internetindstillinger åbner.
  4. Klik på fanen Generelt.
  5. I området Browserdata skal du klikke på Slet.
    Figur : Internetindstillinger – Fanen Generelt
    Internetindstillinger – Fanen Generelt
    Vinduet Slet browserdata åbnes.
  6. Klik for at sætte en markering foran Midlertidige internetfiler og Historik. Klik derefter på Slet.
    Figur : Sletning af browserdata
    Slet browserdata
    Meddelelsen Sletning af browserdata vises.
  7. Når browserdata er slettet, skal du klikke på Luk for at vende tilbage til internetindstillingerne.
  8. Klik på fanen Sikkerhed, og vælg Nulstil alle zoner til standardniveauet.
    Figur : Ændring af sikkerhedsindstillinger
    Ændring af sikkerhedsindstillinger
  9. Klik på fanen Indhold, og klik derefter på Nulstil SSL-status.
    Figur : Ændring af indholdsindstillinger
    Ændring af indholdsindstillinger
  10. Klik på fanen Avanceret, klik på knappen Nulstil, og klik derefter på Nulstil i bekræftelsesfeltet.
    Figur : Ændring af Avancerede indstillinger
    Ændring af Avancerede indstillinger
  11. Der åbnes et vindue, der viser de indstillinger, der ændres.
    Figur :
    Klik på Luk, når du er færdig.
  12. Genstart Internet Explorer.
  13. Opret forbindelse til internettet. Hvis computeren holder op med at reagere, eller ydeevnen bliver dårlig, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 5: Opdatering af netværksdrivere

Der er blevet identificeret og løst nogle problemer med fastlåsning via netværksdriveropdateringer. Udfør følgende trin for at opdatere din netværksdriver:
  1. Gå til websiden HP's kundesupport.
    Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge dit land/region.
  2. Angiv modelnavnet for din HP- eller Compaq-computer. F.eks. SR1820NX eller m7434n. Klik på Næste.
  3. Vælg Drivere.
  4. På siden Drivere og download skal du vælge dit operativsystem fra Vælg dit operativsystem rullelisten, og klik derefter på Næste.
  5. Under Trin to: Vælg en download, klik på tegnet + (plus) ved siden af Driver - netværk for at udvide listen over tilgængelige netværksdrivere.
  6. Vælg netværks- eller modemdriveropdatering fra listen. F.eks. Realtek RTL8139 LAN Driver Update.
  7. Klik på knappen Download.
  8. Når downloadbjælken vises nederst på din skærm, så klik på Gem.
  9. Når overførslen er fuldført, skal du klikke på Kør.
  10. Følg anvisningerne på skærmen for at gennemføre download.
  11. Genstart computeren, og opret derefter forbindelse til internettet. Hvis computeren stopper med at reagere, eller ydeevnen bliver dårlig, skal du deaktivere programmer, der åbnes automatisk med Windows.

Trin 6: Deaktivering af software, der åbnes sammen med Windows

I forbindelse med fejlfinding skal du reducere mængden af software, der åbnes sammen med Windows for at forsøge at finde ud af, om der er opstået en softwarekonflikt. Til dette formål skal du bruge Microsofts systemkonfigurationssoftware (Msconfig) på følgende måde:
  1. Klik på Start , og skriv msconfig i feltet Søg.
    Figur : Åbn msconfig
    Åbn msconfig
    Vinduet Systemkonfiguration vises.
  2. På fanen Generelt skal du klikke på Valgfri start. Klik derefter for at fjerne markeringen ud for Indlæs startelementer, og klik på OK.
    Figur : Indstilling af Valgfri start
    Indstilling af Valgfri start
  3. Genstart computeren.
Opret forbindelse til internettet. Hvis computeren holder op med at reagere, eller ydeevnen bliver dårlig, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 7: Kontakt din internetudbyder

Ring til din lokale internetudbyder (ISP), eller besøg deres websted for at se, om din udbyder har tekniske problemer i øjeblikket. Hvis din udbyder har tekniske problemer som f.eks. lange ventetider, skal du vente, indtil din internetudbyder har løst problemerne. Hvis din internetudbyder kræver, at du bruger særlig software til at oprette forbindelse til internettet, skal du også spørge dem, om de anbefaler geninstallation af softwaren. Hvis det er tilfældet, skal du bruge vejledningen fra din internetudbyder til at fjerne og geninstallere din internetudbyders software.
Når du har kontaktet din internetudbyder, skal du fortsætte til næste trin, hvis de ikke oplever problemer.

Trin 8: Deaktivering eller ændring af, hvordan programmer får adgang til internettet

Nogle gange får programmer automatisk adgang til internettet. Dette gøres normalt for at holde softwaren opdateret og give besked om nye tilgængelige produkter. Nogle gange kan det program, der har adgang til internettet, blive fastlåst, f.eks. når et program forsøger at oprette forbindelse til et websted, der ikke længere findes.
Eksempler på programmer, der har adgang til internettet automatisk, omfatter:
  • Java updater
  • Windows Media Center
  • Windows Update
  • Symantec Live Update
  • Adobe Acrobat
Symptomer og løsninger relateret til programmer og problemer med internetforbindelsen er:
  • Forbindelsen til internettet bliver meget langsom eller fryser på et bestemt tidspunkt på dagen: Mange programmer forsøger at hente opdateringer eller oplysninger på regelmæssigt planlagte tidspunkter. F.eks. kan Windows Update forsøge automatisk at hente og installere vigtige opdateringer til Windows hver nat ved midnat. Problemet kan forværres, hvis to eller flere programmer forsøger at oprette forbindelse til internettet på samme tid. For at løse problemet skal du deaktivere automatisk opdatering i indstillingerne for programmet/programmerne eller ændre det klokkeslæt, hvor programmet automatisk henter opdateringer (hvis en funktion er tilgængelig).
  • Forbindelsen til internettet bliver meget langsom eller fryser, når et softwareprogram åbnes: Nogle programmer forsøger straks at oprette forbindelse til internettet, når de åbnes. Du skal enten deaktivere forbindelsesfunktionen i indstillingerne for programmet eller se efter en løsning på softwareleverandørens supportwebsted. Når du søger efter en løsning, skal du sørge for at bruge det nøjagtige navn på softwaren og versionen af programmet, hvis du kender den.
  • Forbindelsen til internettet bliver meget langsom eller fryser, når Windows indlæses: Når Windows starter, og en internetforbindelse bliver tilgængelig, forsøger mange programmer at oprette forbindelse til internettet, så snart internetforbindelsen bliver tilgængelig. For at løse problemet skal du forhindre software, der bruger internettet, i at blive indlæst sammen med Windows (som beskrevet i trin 5), deaktivere automatisk opdatering i indstillingerne for programmet/programmerne eller ændre det klokkeslæt, hvor programmet automatisk henter opdateringer (hvis en funktion er tilgængelig).