Stationære pc'er fra HP - brug af og fejlfinding af hukommelseskortlæsere (Windows 7)

Dette dokument vedrører alle forudinstallerede hukommelseskortlæsere i computere fra HP og Compaq med Windows 7.
Mange computere fra HP og Compaq leveres med forudinstallerede hukommelseskortlæsere. Hukommelseskort bruges primært til import af billeder fra digitalkameraer, men de kan også være nyttige til deling af billeder og filer.
Figur : Hukommelseskortlæser (din kan være anderledes)
Hukommelseskortlæser
bemærk:
Ikke alle typer hukommelseskort understøttes på alle computere. Kontroller din computers specifikationer for at se de understøttede hukommelseskorttyper.
Liste over almindelige typer hukommelseskort:
  • CompactFlash I
  • CompactFlash II
  • IBM Microdrive
  • Secure Digital (SD)
  • mini-SD
  • Memory Stick
  • Memory Stick Pro
  • Memory Stick Duo
  • Memory Stick Pro Duo
  • SmartMedia
Se specifikationer for hukommelseskort i HP's supportdokument Generelle oplysninger om hukommelseskort.

Korrekt isætning og fjernelse af et hukommelseskort i Windows 7

advarsel:
Isæt eller fjern ikke hukommelseskort, mens lyset på læseren blinker. Det kan medføre tab af data på kortet, og det kan beskadige kortlæseren permanent.
I det følgende beskrives, hvordan du bruger hukommelseskort i en kortlæser:
  1. Isæt et hukommelseskort.
    Et vindue vedrørende automatisk afspilning åbnes. Du kan også åbne kortet via Windows Stifinder.
  2. Hukommelseskortet har et tilknyttet drevbogstav ligesom et cd-rom-drev og et drev på en harddisk. Du bruger hukommelseskortet på samme måde som ethvert andet drev på computeren. Du kan f.eks. dobbeltklikke på hukommelseskortikonet for at åbne et nyt vindue, der viser filerne på hukommelseskortet.
  3. Når du er færdig med at arbejde med filerne på et hukommelseskort, skal du bruge funktionen Sikker fjernelse af hardware for at fjerne hukommelseskortet. Denne funktion vises som et ikon på proceslinjen.
    Figur : Funktionen Sikker fjernelse af hardware på proceslinjen
    Funktionen Sikker fjernelse af hardware på proceslinjen
    Klik på ikonet Sikker fjernelse af hardware, og vælg Skub ud eller Sikker fjernelse for at fjerne hukommelseskortet.
    På nogle computere kan du bruge funktionen Skub ud i vinduet Computer til at skubbe hukommelseskortet ud eller fjerne det sikkert.
    Højreklik på hukommelseskortikonet i vinduet Computer, og vælg Skub ud eller Sikker fjernelse.
    Figur : Funktionen Skub ud i vinduet Computer
    Funktionen Skub ud i vinduet Computer
    En alternativ måde at bruge funktionen Sikker fjernelse af hardware på er at bruge funktionen Optimer til hurtig fjernelse i Windows som følger:
    1. Klik på Start , indtast Enhedshåndtering i søgefeltet, og vælg derefter Enhedshåndtering på listen. Klik på Fortsæt, hvis en UAC-besked åbnes.
    2. I vinduet Enhedshåndtering skal du dobbeltklikke for at udvide listen Diskdrev. Hukommelseskortlæsere ses som drevenheder i Windows.
    3. Højreklik på enheden for at få vist en rullemenu (f.eks. Generisk USB CF-kortlæser til Compact Flash-medie) på listen over drevenheder. Klik på Egenskaber i denne menu.
    4. Klik på fanen Politikker i vinduet Enhedsegenskaber.
    5. Vælg Optimer for hurtig fjernelse, og klik derefter på knappen OK.
      Denne indstilling deaktiverer skrive-caching på enheden og i Windows, så mediet kan fjernes uden brug af funktionen Sikker fjernelse af hardware på proceslinjen. En ulempe ved at gøre dette kan være et mindre fald i enhedens ydeevne.
      Fanen Politikker i vinduet Enhedsegenskaber med Optimer for hurtig fjernelse valgt

Formatering af hukommelseskort i Windows 7

Før du første gang gemmer noget på kortet, skal du formatere hukommelseskortet fra dit digitalkamera eller ved at følge disse trin:

Denne video viser, hvordan man formaterer hukommelseskort

1. Sæt hukommelseskortet i hukommelseskortstikket. Hvis der åbnes et vindue til automatisk afspilning, skal du lukke det.
  2. Klik på Start , og klik derefter på Computer.
  3. Under flytbare lagermedier skal du højreklikke på hukommelseskortikonet, der repræsenterer den indsatte korttype.
  4. Vælg Formater.
  5. Indtast et diskenhedsnavn i etiketfeltet. Dette navn vises ud for drevbogstavet i Windows.
    Figur : Vinduet Formater
    Vinduet Formater med MEM indtastet i feltet Diskenhedsnavn
  6. Klik på Start.
  7. Klik på OK i vinduet Formatering er fuldført.
  8. Klik på Luk for at afslutte.

Løsning af problemer med hukommelseskort

Brug følgende afsnit til at løse problemer, du har med dine hukommelseskort.