• Oplysning
    Velkommen Samsung Printer Kunder

Har du brug for support til din Samsung printer? HP er her for at hjælpe! Flere oplysninger

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Bærbare pc'er fra HP - Åbning af en cd- eller dvd-drevskuffe, der sidder fast (Windows 7, Vista, XP)

I dette dokument angives alternative metoder til åbning af en cd- eller dvd-drevskuffe, der ikke fungerer normalt. Skuffen skal skubbes ud manuelt, når strømmen til drevet afbrydes, en disk er isat forkert, en beskadiget eller ridset disk er anvendt, drevet ikke fungerer, eller softwareprogrammet til afspilning nægter at slippe kontrollen over skub ud-kommandoen.
Normalt kan drevet åbnes, og disken fjernes, mens computeren kører, ved enten at trykke på skub ud-knappen på den udvendige side af drevet eller ved at vælge skub ud-funktionen i kontrolpanelet for afspilningsprogrammet. Nogle drev har ikke en ekstern skub ud-knap og kan kun åbnes ved at bruge Windows Stifinder til at skubbe disken ud.
Udskubning af en disk ved hjælp af Windows Stifinder
Hvis brug af skub ud-funktionen i softwareprogrammet ikke åbner cd- eller dvd-drevet, kan der være et elektronisk eller styringsmæssigt problem med drevet. Brug følgende trin for at løse dette problem med Windows Stifinder i Windows 7, Vista eller XP:
  1. Luk alle programmer, og luk computeren. Dette vil afbryde og nulstille al komponenthardware og alle softwarekontrolelementer.
  2. Tryk på og slip knappen Tænd/Sluk for at tænde computeren og lade computeren genstarte i Windows og få vist skrivebordet.
  3. I Windows 7 eller Windows Vista skal du klikke på Start og derefter klikke på Computer.
    I tidligere versioner af Windows skal du klikke på Start og derefter klikke på Min Computer.
  4. Højreklik på ikonet for det diskdrev, der sidder fast, og klik derefter på Skub ud. Døren til drevskuffen bør åbne, eller disken i indstikningsdrevet bør skubbes ud.
    Figur : Skub disk ud i Windows 7
    Skub disk ud i Windows 7
Hvis døren ikke åbner, eller disken ikke skubbes ud, skal du fortsætte til afsnittet om åbning af drevskuffen eller indstikningsdrevet manuelt.
Manuel åbning af en drevskuffe for at udtage en disk
Hvis du ikke kan skubbe en disk i diskdrevet i computeren ud vha. funktionen skub ud i softwaren, kan du prøve at åbne drevskuffen manuelt. Næsten alle drevskuffer har en udvendig udløserknap og et lille hul i døren, der giver adgang til manuel åbning af låsen. Brug følgende trin for at åbne drevskuffen:
  1. Genstart computeren.
  2. Kig efter det lille hul på diskdrevets forplade. Dette er hullet til manuel åbning. Placeringen af hullet til manuel åbning kan variere.
      bemærk:
    På nogle modeller kan hullet til åbning og indikatoren for drevaktivitet se næsten ens ud og have næsten samme størrelse. Du må ikke tvinge en papirclips ind i hullet, hvis den ikke kan indføres uden problemer. Kontroller, at hullet ikke i virkeligheden er indikatoren.
  3. Ret en papirclips ud, og indsæt den i hullet til manuel åbning, indtil du kan mærke modstand.
    Figur : Manuel åbning af skuffe og fjernelse af disk
    Manuel åbning af skuffe og fjernelse af disk
  4. Tryk papirclipsen forsigtigt ind, indtil skuffen udløses.
    Åbning af låsen gør det muligt at åbne skuffen en lille smule.
  5. Fjern papirclipsen, og træk forsigtigt skuffen ud, indtil du kan få fat i disken.
  6. Fjern disken fra skuffen.
Undersøg disken, skuffens styreskinner og omdrejningsakslen for tegn på fysiske skader.
Hvis drevet ikke kan åbne eller lukke ordentligt, kan du bestille et nyt drev fra HP. Se Bestilling HP-certificerede reservedele.
Åbning af et indstikningsdrev for at udtage en disk
Hvis du ikke kan skubbe en disk ud af diskdrevet i computeren vha. funktionen skub ud i softwaren, kan du prøve at åbne indstikningsdrevet manuelt. Det er kun nogle få indstikningsdrev, der har en udvendig skub ud-knap. I modsætning til drevskuffer, er det meget få, der har nogen form for manuel åbning af låsen.
Hvis du vil fjerne en disk fra et indstikningsdrev, der har en udvendig skub ud-knap, skal du bruge følgende trin:
  1. Genstart computeren.
  2. Tryk på den udvendige skub ud-knap.
    Figur : Indstikningsdrev med udvendig skub ud-knap
    Indstikningsdrev med udvendig skub ud-knap
  3. Hvis disken ikke skubbes ud manuelt, skal du åbne Windows Stifinder og forsøge at bruge skub ud-funktionen for den optiske disk.
Der er ingen anbefalede metoder til dette. Du vil muligvis gerne kontakte HP og aftale reparationsservices.
  vigitig advarsel:
Hvis du ryster computeren eller slår den mod noget i et forsøg på at ryste disken fri, kan det løsne eller beskadige andre komponenter eller medføre, at computeren holder op med at virke. Forsøg på at indføre genstande i åbningen for at fjerne disken kan ridse eller beskadige disken og den indvendige overflade af drevet.
Figur : Indstikningsdrev uden udvendig skub ud-knap
Indstikningsdrev uden udvendig skub ud-knap
Hvis drevet ikke kan åbne eller lukke ordentligt, kan du bestille et nyt drev fra HP. Se Bestilling HP-certificerede reservedele.