HP-pc'er - Drevet kan ikke læse diske (Windows 7)

Dette dokument vedrører pc'er fra HP og Compaq med Windows 7.
Brug trinene i dette dokument til at fejlfinde problemer ved læsning af diske med cd- og dvd-drev.

Før du starter fejlfinding af dit cd-drev i Windows 7

Kan drevet læse nogle typer af diske, men ikke andre? Hvis dit drev ikke kan læse diske, som er købt i en butik, fra en musik- eller softwarebutik, skal du springe dette afsnit over og starte fejlfinding ved Trin 1.
Hvis drevet ikke kan læse diske, som er brændt på en anden computer, skal du læse følgende:
  • Først skal du sikre dig, at disken kan afspilles på den computer, som blev brugt til at brænde med. Hvis den pågældende computer ikke kan afspille den, er der noget galt med disken eller den anden computers brændefunktionalitet.
  • Du skal sikre dig, at disktypen er kompatibel med begge computere: Både den, som brænder disken, og den, som afspiller disken (CD-R, DVD+R, osv...) Se dokumentet Diskformat- og kompatibilitetsoplysninger.
  • Du skal sikre dig, at sessionen for diskbrænding blev lukket, efter disken blev færdiggjort. Se afsnittet Hjælp i den software, som blev brugt til at brænde disken med.
  • Prøv at brænde disken ved en lavere hastighed. Selvom disktypen kan være kompatibel med 16x brændehastigheden, kan afspilningen være mindre kompatibel i andre drev. Prøv at brænde disken på 4x før afspilning på andre computere.
  • Inden fejlfinding af drevet skal du sikre dig, at du har prøvet at brænde og afspille fra tre forskellige mærker af tomme diske.
Hvis drevet stadigvæk ikke kan læse diske, som er blevet brændt fra en anden computer, når du har kontrolleret alle disse elementer, skal du gå til Trin 5: Geninstallation af drevet i Enhedshåndtering.