Computere fra HP - Cd eller dvd kan ikke brænde diske (Windows 7)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq, som bruger Windows 7.
Hvis du ikke kan brænde musik eller data ned på tomme cd'er eller dvd'er, skal du følge trinene i dette dokument for at løse problemet.
bemærk:
Det forudsættes i dette dokument, at dit drev genkendes af Windows og er i stand til at læse diske. Hvis din software til brænding af diske viser meddelelsen "Ingen brænder er tilgængelig lige nu" (eller lignende), eller drevet ikke kan afspille cd'er og dvd'er, kan du ikke løse problemet ved hjælp af dette dokument. Se i stedet cd/dvd-drev registreres ikke (Windows 7).

Trin 1: Test forskellige disktyper for computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Når en computer, der kører Windows 7, ikke kan brænde diske, kan problemet skyldes computerens kompatibilitet med disktypen. Den disktype, du bruger til brændingen, skal være kompatibel med diskdrevtypen i din computer. Dvs. at du ikke kan brænde en dvd-r-disk i et drev, der ikke understøtter dvd-r-teknologi.
Til testformål skal du bruge et par forskellige mærker af CD-R (compact disc recordable). CD-R-diske understøttes af alle diskdrev, der giver mulighed for optagelse.
Hvorfor prøve en anden disk? Der er mange og forskellige typer skrivbare diske med unikke egenskaber for brænding - nogle er bedre end andre. Dit diskdrev kan justere forskellige egenskaber for laser og diskrotation, så det passer til diskens egenskaber, men det kan muligvis ikke finde en passende match med nogle slags optagelsesmedier.
Hvis drevet ikke kan brænde diske af andre mærker, skal du prøve at reducere diskbrændingens hastighed.

Trin 2: Reducer diskens brændingshastigheden på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Brænd disken ved en langsommere hastighed. Når brændingshastigheden er reduceret, tager det længere tid at færdiggøre disken, men der er større sandsynlighed for, at skriveprocessen lykkes, og den færdige disk giver mere pålidelig afspilning end andre enheder.
Figur : Eksempel: Roxio Creator - Avancerede indstillinger, Indstillinger for drevhastighed
Indstillinger for drevhastighed i Roxio Creator
Figur : Eksempel: Cyberlink Power2Go - Konfigurationsoplysninger, fanen Brænder
Fanen Brænder af Power2Go

Trin 3: Fjern drevet fra Enhedshåndtering på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Hvis din computer ikke kan brænde diske, kan du prøve at fjerne diskdrevet fra Enhedshåndtering. Følg disse trin for at fjerne drevet fra Enhedshåndtering:
  1. Klik på Start , og indtast Enhedshåndtering i søgefeltet. Klik på Enhedshåndtering.
    Figur : Åbning af Enhedshåndtering
    Åbne Enhedshåndtering fra feltet Søg
    Figur : Enhedshåndtering
    Enhedshåndtering
  2. Dobbeltklik på dvd-/cd-rom-drevene.
    Figur : Dvd/cd-rom-drevkategori
    Vinduet Enhedshåndtering, dvd/cd-rom-drevkategori
  3. Højreklik på drevets navn, og vælg Afinstaller.
    Figur : Fjern dvd/cd-rom-drev
    Vinduet Enhedshåndtering, afinstaller dvd-/cd-rom-drev
    Hvis der åbnes et bekræftelsesvindue, skal du klikke på OK. Drevnavnet skal fjernes fra listen (og dvd/cd-rom-drevkategorierne fjernes, hvis der kun er ét drev). Undlad at genstarte computeren eller opdatere hardwarelisten.
  4. Luk Enhedshåndtering.
    Du skal rydderegistreringsdatabasefiltrene, før du forsøger at brænde endnu en disk.

Trin 4: Fjern registreringsdatabasefiltre på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Hvis din computer ikke kan brænde diske, skal du rydde computerens registreringsdatabasefiltre. For at rydde de øvre og nedre registreringsdatabasefiltre skal du gøre følgende:
  1. Brug Microsoft Fix it-løsningen fra Løse problemer med cd eller dvd-drev, der ikke kan læse eller skrive medier (på engelsk).
    Hvis du ikke kan bruge på Microsoft Fix it-løsningen, skal du fortsætte med disse trin for at fjerne de øverste og nederste registreringsdatabasefiltre manuelt.
  2. Fjern al cd-software til skrivning (Cyberlink Power2Go) vha. vinduet Programmer og funktioner i Kontrolpanel. For yderligere hjælp kan du se Afinstallation af software i Windows 7.
    bemærk:
    Sørg for, at du kan geninstallere diskbrændingssoftwaren, før du fjerner den.
  3. Frakobl alle ikke-vigtige eksisterende stik og afspilningsenheder, især kameraer.
  4. Klik på Start , og indtast regedit i søgefeltet. Klik på regedit.
    Figur : Søgning efter regedit
    Åbning af Registreringseditor
    Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller en bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte den.
  5. Registreringseditor åbnes.
  6. Vælg Computer i hovedvinduet.
    Figur : Registreringseditor
    Registreringseditor
  7. Klik på Filer, Eksporter, skriv et filnavn, der er nemt at huske, og klik derefter på Gem.
    En kopi af registreringsdatabasen er blevet gemt som sikkerhedskopi i mappen Dokumenter. Hvis der opstår problemer, efter du har været igennem disse trin, skal du gå til filen og dobbeltklikke på den for at gendanne registreringsdatabasen.
  8. Klik på pilen ud for følgende elementer på listen:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE
    • SYSTEM
    • CurrentControlSet
    • Control
    • Class
  9. Vælg 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318. Kontroller, at du har valgt præcist dette nøglenavn.
  10. Hvis der angives en LowerFilters-værdi til højre for Registreringseditor-vinduet, skal du vælge værdien LowerFilters og trykke på tasten Slet. Bekræft sletningen ved at klikke på Ja.
    Figur : Registreringseditor: LowerFilters-nøgle
    Billede af Registreringseditor
  11. Hvis der også angives en UpperFilters-værdi, skal du vælge UpperFilters i højre vindue og trykke på tasten Slet.
    Bekræft sletningen ved at klikke på Ja.
  12. Slet alle andre UpperFilters- og LowerFilters-værdier i nøglen 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318, hvis der er nogen.
  13. Luk registreringseditoren, genstart computeren, og vent, indtil Windows konfigurerer driverne til ny hardware.
  14. Efter at al cd-software til skrivning er blevet fjernet, skal du genstarte computeren og geninstallere softwaren. Hvis du bruger den cd-software til brænding, der blev leveret sammen med computeren, kan du geninstallere softwaren vha. HP Application Recovery. Få flere oplysninger kan du læse Brug af Recovery Manager til at genoprette software og drivere i Windows 7.
  15. Prøv at oprette disken igen. Hvis du stadig ikke kan oprette en disk, der kan læses i et andet drev, skal du fortsætte med Systemgendannelse.

Trin 5: Brug Systemgendannelse på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Hvis computeren ikke kan skrive til disken, skal du bruge Systemgendannelse til at gå tilbage til et tidspunkt, hvor drevet blev genkendt af Windows. Hvis du ikke ved, hvordan man gendanner Windows, skal du bruge supportdokumentet Brug af Microsofts systemgendannelse i Windows 7.
Når du er færdig, skal du bruge cd- eller dvd-drevet igen for at se, om det virker. Hvis det virker, er du færdig. Hvis det ikke er tilfældet, skal du bruge HP Systemgendannelse.

Trin 6: Brug HP Systemgendannelse på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Hvis computeren ikke kan skrive til disken, skal du sikkerhedskopiere dine vigtige filer og bruge HP Systemgenoprettelse på computeren.
Når du er færdig, skal du bruge cd- eller dvd-drevet igen for at se, om det kan brænde en disk. Hvis det ikke er tilfældet, skal du bruge softwaren HP Hardwarediagnosticering til at teste cd/dvd-drevet.

Trin 7: Brug softwaren HP Hardwarediagnosticering til at teste drevet på computere, der kører Windows 7, som ikke kan brænde diske

Laserjustering og den hardware, som understøtter den, skal have en høj grad af nøjagtighed. Efterhånden som et optageligt diskdrev i din computer bliver ældre, kan det blive påvirket af vibrationer, støv, mekanisk slitage og andre faktorer. Test drevet for at se, om det er blevet beskadiget, ved hjælp af softwaren HP Hardwarediagnosticering. På de fleste pc'er kan du få adgang til HP-diagnosticering ved at åbne HP Support Assistant fra skrivebordsikonet eller fra startmenuen. Vælg søjlen Fejlfinding, klik på knappen Lagringsenheder, og vælg fanen Optiske drev.
Hvis drevet ikke klarer testen, skal det udskiftes, eller computeren skal serviceres.