Pc'er fra HP - Oprettelse og brug af en systemreparationsdisk (Windows 7)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 7.
En systemreparationsdisk kan bruges til at starte computeren. Det indeholder også Windows-systemgenoprettelsesværktøjer, der kan hjælpe dig med at genoprette Windows efter en alvorlig fejl eller gendanne computeren fra et systembillede.

Oprettelse af en systemreparationsdisk i Windows 7

En systemreparationsdisk indeholder værktøjer, som hjælper til at gendanne din computer, uden du mister personlige filer. Følg disse trin for at oprette en systemreparationsdisk:
  1. Klik på Start , og klik derefter på Kontrolpanel.
  2. Under System og sikkerhed skal du klikke på Opret en sikkerhedskopi af computeren.
    Sikkerhedskopi- og gendannelsescenter åbnes.
  3. Klik på Opret en systemreparationsdisk.
    Figur : Sådan opretter du en systemreparationsdisk
    Sådan opretter du en systemreparationsdisk
  4. Vælg et cd/dvd-drev, og indsæt en tom disk i drevet. Klik derefter på Opret disk.
    Figur : Oprettelse af disken
    Sådan opretter du en systemreparationsdisk
    Windows begynder at oprette reparationsdisken.
    Figur : Oprettelse af disken
    Sådan opretter du en systemreparationsdisk
  5. Når reparationsdisken er færdig, skal du klikke på Luk. Navngiv derefter din disk med følgende oplysninger:
    Reparationsdisk Windows 7 64-bit
    Figur : Navngivning af disken
    Navngivning af reparationsdisken
  6. Opbevar systemreparationsdisken på et sikkert sted.

Sådan bruger du en systemreparationsdisk

Systemreparationsdisken indeholder flere værktøjer, som hjælper med at løse problemer med din computer. Følg disse trin for at oprette systemreparationsdisken:
  1. Sluk for computeren.
  2. Sæt systemreparationsdisken i cd/dvd-drevet på computeren, og tænd for computeren igen.
  3. Hvis du bliver bedt om det, skal du trykke på en tast for at starte computeren fra systemreparationsdisken.
  4. Vælg dine indstillinger for sprog, og klik derefter på Næste.
  5. I vinduet Indstillinger for systemgendannelse skal du klikke på Næste.
    Værktøjet Indstillinger for systemgendannelse åbnes.
    Figur : Indstillinger for systemgendannelse
    Indstillinger for systemgendannelse

Indstillingen Startreparation i Systemgendannelse

Startreparation løser automatisk visse problemer, såsom manglende eller beskadigede systemfiler, der kan forhindre Windows i at starte korrekt. Startreparation kan kun løse visse problemer, såsom manglende eller beskadigede systemfiler. Det kan ikke løse hardwarefejl, såsom en beskadiget harddisk eller inkompatibel hukommelse, og det beskytter ikke mod virusangreb.
Hvis der registreres et startproblem, starter Startreparation af sig selv og forsøger at løse problemet. Hvis problemet er så alvorligt, at Startreparation ikke starter af sig selv, skal du køre Startreparation vha. systemreparationsdisken.
For at køre Startreparation skal du klikke på Startreparation. Hvis der er fundet problemer, løser Windows dem automatisk. Computeren genstartes muligvis flere gange under processen. Denne proces kan tage flere minutter.

Indstillingen Systemgendannelse i Systemgendannelse

Systemgendannelse gendanner systemfiler til et tidligere tidspunkt, uden det berører dine personlige filer, som e‑mail, dokumenter eller fotos.
Hvis du bruger Systemgendannelse fra menuen Indstillinger for systemgendannelse, kan du ikke fortryde gendannelsen. Men du kan køre Systemgendannelse igen og vælge et andet gendannelsespunkt, hvis et sådant forefindes.
Du kan få hjælp til Systemgendannelse i HP's supportdokument Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows 7).

Genoprettelse af systemafbildning i Systemgendannelse

Et systembillede er en personlig sikkerhedskopi af den partition, der indeholder Windows, og omfatter programmer og personlige data, som f.eks. dokumenter, billeder og musik. Genoprettelse af systemafbildning erstatter alle data på en harddiskpartition med et andet billede af harddiskpartitionen. Du skal have oprettet et systembillede, før du kan bruge denne mulighed.
Du kan få hjælp til Genoprettelse af systemafbildning i HP's supportdokument Oprettelse og brug af et systembillede til gendannelse af din computer.

Indstillingen Windows Hukommelsesdiagnosticering i Systemgendannelse

Brug Hukommelsesdiagnosticering til at scanne computerhukommelsen for fejl. Du kan vælge at køre testen med det samme eller vente og køre testen næste gang, Windows starter. Hvis du vælger at genstarte computeren og køre testen med det samme, skal du sørge for at gemme dit arbejde og lukke alle aktive programmer. Det kan tage flere minutter for testen at færdiggøre kontrol af computerens hukommelse. Når testen er fuldført, genstarter Windows automatisk.
Hvis du har for nyligt installeret hukommelse, skal du sikre dig, at den nye hukommelsestype svarer til hukommelseskravene til bundkortet. Hvis hukommelsen svarer til hukommelseskravene til bundkortet, eller hukommelsen tidligere fungerede korrekt, og testen mislykkes, skal du udføre følgende trin:
  1. Fjern hukommelsesmodulet, og sæt herefter hukommelsesmodulet tilbage i soklen for at undersøge, om problemet skyldtes en forbindelse.
  2. Fjern hvert enkelt hukommelsesmodul, idet det forrige, som blev fjernet, isættes igen.
  3. Efter udtagning og genindsætning af DIMMS skal du køre hukommelsesdiagnosticeringen igen.
  4. Hvis testen mislykkes igen, skal du udskifte den dårlige hukommelse.

Indstillingen Kommandoprompt i Systemgendannelse

Avancerede forbrugere kan bruge kommandoprompten i WinRE-miljøet til at angive kommandolinjer til diagnosticering og fejlfinding af problemer. Klik på Kommandoprompt for at åbne en kommandolinje. Der er mange forskellige kommandolinjer, der kan indtastes. Sørg for, at du fuldt ud forstår kommandoen og risikoen, før du indtaster kommandoen. For at få en liste over tilgængelige kommandoer og deres beskrivelser skal du taste hjælp ved kommandoprompten.

Indstillingen Recovery Manager i Systemgendannelse

Med HP Recovery Manager kan du geninstallere de softwareprogrammer og hardwaredrivere, som oprindelig blev installeret på computeren på fabrikken.
For hjælp til genoprettelse af systemafbildning, se HP supportdokumentet, Brug af Recovery Manager til at genoprette software og drivere i Windows 7.