HP-pc'er og tablets - om UEFI og menuen Start

Oversigt over UEFI

Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) er firmware-kode fra en chip på bundkortet, som indeholder ekstrafunktioner udover Basic Input/Output System (BIOS). UEFI er en metode til at bearbejde din computer, før et operativsystem er indlæst. For at nævne et par funktioner kan UEFI tilføje ekstra grafiske menuer og systemoplysninger til en computer og udføre grundlæggende diagnostik på en computer og en tablet. Hvordan gør UEFI dette? UEFI arbejder sammen med BIOS for at initialisere computerens hardware, før styringen af hardwaren overlades til operativsystemet. UEFI kan også indlæse og vise softwareprogrammer fra lagringsenheder for at give endnu flere funktionaliteter, såsom mere detaljerede systemoplysninger og udvidet hardwarediagnostik.
Figur : Koncepttegning af start-/opstartflow, som viser UEFI
Koncepttegning af start-/opstartflow, som viser UEFI

Opdatering af din computers firmware (BIOS/UEFI)

Sådan får du adgang til UEFI-programmer

Menuen Start giver adgang til UEFI-programmer og til BIOS. Programmerne indeholder forskellige funktioner til bærbare og stationære computere og tablets. Følg trinnene i de følgende afsnit for at køre UEFI-programmer fra menuen Start eller fra harddisken.

Valgmuligheder i menuen Start

Fra menuen Start kan du få adgang til systemoplysninger og diagnostik. Menuen Start indeholder følgende muligheder for stationære computere. Mens du kører UEFI-programmer, skal du bruge piletasterne og tasten Enter til at navigere.
Figur : Start-menu på stationære computere
Start-menu på stationære computere

Valgmuligheder for menuen Start på bærbare computere

Fra menuen Start kan du få adgang til systemoplysninger og diagnostik. Menuen Start indeholder følgende muligheder for bærbare computere. Mens du kører UEFI-programmer, skal du bruge piletasterne og tasten Enter til at navigere.
Figur : Menuen Start på bærbare computere
Menuen Start på bærbare computere

Valgmuligheder i tablettens startmenu

Disse valgmuligheder giver adgang til UEFI-applikationer og BIOS på en Microsoft Windows-baseret tablet. Menuen Start indeholder følgende muligheder, der beskrives i de følgende afsnit. Når der køres UEFI-programmer, skal du bruge touchskærmen til at navigere, undtagen i tilfælde af Boot Device Options, når et hardware-tastatur er nødvendigt. Se afsnittet valgmuligheder for startenhed - Tablet for at få yderligere oplysninger.

Ilægning af startmenuen - Tablet

Når din tablet er slukket, skal du trykke på Lydstyrke op (+) og Tænd/Sluk-knapperne samtidig. Fortsæt med at holde begge knapper nede, indtil HP-logoet vises.
Systemet indlæser startmenuen.
Figur : Tablettens Start-menu
Tablettens Start-menu

Ofte stillede spørgsmål om UEFI

Klik på et spørgsmål nedenfor for at finde svaret på et ofte stillet spørgsmål om UEFI.