HP Designjet T2500 eMultifunctional Printer Series - Farvestyring fra printerdrivere (PostScript-printere)

Denne mulighed er tilgængelig, når der udskrives med PostScript-driveren.
HP Professional PANTONE Emulation
Når du bruger en navngivet PANTONE-farve i et billede, vil dit program normalt sende en CMYK- eller RGB-tilpasning til denne farve til printeren. Men programmet tager ikke højde for printeren eller papirtypen, men giver kun en generisk tilnærmelse af PANTONE-farven, som vil se forskellig ud på forskellige printere og forskellige papirer.
HP Professional PANTONE Emulation kan gøre det meget bedre ved at tage hensyn til egenskaberne i printeren og papirtypen. Resultaterne ligner de originale PANTONE-farver så meget som muligt på en given printer, der bruger en bestemt papirtype. Denne teknologi er designet til at levere emuleringer, der ligner dem, der er opsat manuelt af trykkere.
Hvis du vil bruge HP Professional PANTONE Emulation, behøver du blot at aktivere den. Faktisk er den normalt aktiveret som standard.
  • I PostScript-driverdialogboksen i Windows: Gå til fanen Color (Farve), og vælg HP Professional PANTONE Emulation.
  • I dialogboksen PostScript-udskrivning i Mac OS X: Gå til fanen Color (Farve), og vælg HP Professional PANTONE Emulation.
Farveemulering
Printeren kan emulere farvefunktionsmåden for andre enheder: RGB-enheder som f. eks. skærme og CMYK-enheder som f. eks. trykkere og printere.
Du kan angive farveemuleringer på følgende måder:
  • I PostScript-driverdialogboksen i Windows: Vælg fanen Color (Farve) og Printer Managed farver (Printerstyrede farver).
  • I dialogboksen Udskriv i Mac OS X: Vælg panelet Color Options (Farveindstillinger), og vælg derefter Printer Emulation (Printeremulering) fra listen Color Management (Farvestyring).
Hvis du ønsker en god emulering, skal printeren have en specifikation af de farver, disse enheder kan gengive. Standardmåden til at indkapsle sådanne oplysninger er i ICC-profiler. Som en del af løsningen angiver vi de mest almindelige standarder for forskellige enheder.
Der er følgende muligheder.
CMYK-farveemulering
Et traditionelt arbejdsforløb definerer farve i CMYK-området. Hvis du ønsker de bedste resultater, skal farverne tilpasses til printeren, da forskellige printere kan producere forskellige farver fra de samme CMYK-data. Hvis den billedfil, som du udskriver, ikke er oprettet specifikt til din printer, vil det kræve nogen justering, hvilket kan gøres ved hjælp af en af følgende valgmuligheder, der fulgte med printeren.
  • None (Native) (Ingen (Oprindelig)): ingen emulering Printeren bruger dens interne standardkonvertering fra CMYK til RGB uden at følge alle farvestandard. Dette forsøger ikke at betyde, at resultaterne bliver dårlige
  • ISO Coated 2-ECI (ISO bestrøget 2-ECI) er baseret på karakteristikadatasæt FOGRA39L.txt, der er relevant for følgende referenceudskrivningsforhold i henhold til internationale standard-ISO 12647-2:2004/Amd 1: Kommerciel forskydning og specialforskydning, papirtype 1 og 2, blankt eller mat, bestrøget papir, positive plader, toneværdiøgningskurver A (CMY) og B (K), hvid bagside.
  • Coated GRACoL 2006-ISO12647 (Bestrøget GRACoL 2006-ISO12647) giver GRACoL-korrekturlæsning og udskrivning på bestrøget papir i klasse 1, ISO 12647-2 papirtype 1.
  • PSO Uncoated ISO12647-EC (PSO ubestrøget ISO12647-EF) er baseret på karakteristikadatasæt FOGRA47L.txt, der er relevant for følgende referenceudskrivningsforhold i henhold til de internationale standarder ISO 12647- 2:2004 og ISO 12647-2:2004/Amd 1:2007: Kommerciel og specialforskydning, papirtype 4, ubestrøget hvidt papir, positive plader, toneværdiøgningskurver for C (CMY) og D (K), hvid bagside.
  • PSO LWC Improved-ECI (PSO LWC-forbedret-ECI) er baseret på karakteristikadatasæt FOGRA47L.txt, der er relevant for følgende referenceudskrivningsforhold i henhold til de internationale standarder ISO 12647- 2:2004 og ISO 12647-2:2004/Amd 1:2007: Kommerciel- og specialforskydning, forbedret LWC papir (let bestrøget), positive plader, toneværdiøgningskurver B (CMY) og C (K), hvid bagside.
  • Web Coated SWOP 2006 Grade 3 (webbestrøget SWOP 2006 Klasse 3) giver SWOP®-korrekturlæsning og -udskrivning på USA klasse 3 bestrøget publikationspapir.
  • Web Coated SWOP 2006 Grade 5 (webbestrøget SWOP 2006 Klasse 5) giver SWOP®-korrekturlæsning og -udskrivning på USA klasse 5 bestrøget publikationspapir.
  • U.S. Sheetfed Coated 2 (Amerikansk arkfødning bestrøget 2) bruger specifikationer, der er designet til at levere kvalitetsseparationer ved brug af amerikanske blækpatroner under følgende forhold: 350% totalt område med blækdækning, negative plader, klart hvidt forskydningslager.
  • U.S. Sheetfed Uncoated 2 (Amerikansk arkfødning ubestrøget 2) bruger specifikationer, der er designet til at levere kvalitetsseparationer ved brug af amerikanske blækpatroner under følgende forhold: 260% totalt område med blækdækning, negative plader, ubestrøget hvidt forskydningslager.
  • U.S. Web Coated (SWOP) 2 (Amerikansk-webbestrøget (SWOP) 2) bruger specifikationer, der er designet til at levere kvalitetsseparationer ved brug af amerikanske blækpatroner under følgende udskrivningsforhold: 300% totalt område med blækdækning, negative plader, bestrøget publikationsklasselager.
  • U.S. Web Uncoated 2 (Amerikansk web ubestrøget 2) bruger specifikationer, der er designet til at levere kvalitetsseparationer ved brug af amerikanske blækpatroner under følgende forhold: 260% totalt område med blækdækning, negative plader, ubestrøget hvidt forskydningslager.
  • Euroscale Uncoated 2 (Euroscale ubestrøget 2) bruger specifikationer, der er designet til at levere kvalitetsseparationer ved hjælp af Euroscale-blækpatroner under følgende forhold: 260% totalt område med blækdækning, positive plader, ubestrøget hvidt forskydningslager.
  • Japan Web Coated (Ad) (Japansk webbestrøget (annonce)) bruger specifikationer udviklet af Japan Magazine Publisher Association for digital korrekturlæsning af billeder i japanske magasiner/reklamer.
  • Japan Color 2001 Coatet (Japansk farve 2001 bestrøget) bruger den japanske farve 2001-specifikation for type 3 (bestrøget) papir. Det er designet til at levere kvalitetsseparationer ved hjælp af 350% total blækdækning, positiv film og bestrøget papir.
  • Japan Color 2001 Uncoatet (Japansk farve 2001 ubestrøget) bruger den japanske farve 2001-specifikation for type 4 (ubestrøget) papir. Det er designet til at levere kvalitetsseparationer ved hjælp af 310% total blækdækning, positiv film og ubestrøget papir.
  • Japan Color 2002 Newspaper (Japansk farve 2002 avispapir) bruger den japanske farve 2002 til avisspecifikation. Det er designet til at levere kvalitetsseparationer ved brug af 240% total blækdækning, positiv film og standardavispapir.
  • Japan Color 2003 WebCoated (Japansk farve 2003 webbestrøget) er til type 3-bestrøget papir. Det er designet til at levere kvalitetsseparationer til ISO udskrivning med 320% total blækdækning, positiv film og bestrøget papir på varmedrevne webforskydningstrykkere.
  • JMPA: Japansk standard for forskydningstryk.
  • Toyo er designet til at levere kvalitetsseparationer til Toyo-trykpresser.
  • DIC er designet til at levere kvalitetsseparationer til Dainippon Ink and Chemical-trykpresser.
  bemærk:
Disse muligheder har ingen virkning, hvis programmet definerer sit eget CMYK-område, der kaldes kalibreret CMYK- eller CIEBasedDEFG i PostScript-terminologien.
RGB-farveemulering
Printeren leveres med følgende farveprofiler:
  • None (Native) (Ingen (Oprindelig)): Ingen emulering, til brug ved farvekonvertering foretages af programmet eller operativsystemet, og derfor vil de data, der ankommer til printeren allerede være farvestyrede.
  • sRGB IEC61966-2.1 emulerer egenskaberne fra en gennemsnitscomputerskærm. Dette standardområde understøttes af mange hardware- og softwareproducenter, og det er blevet standardfarveområdet for mange scannere, printere og softwareprogrammer.
  • ColorMatch RGB emulerer det oprindelige farveområde på Radius Pressview-skærme. Dette område giver et mindre farveområdealternativ til Adobe RGB (1998) til udskriftsproduktionsarbejde.
  • Apple RGB emulerer egenskaberne for den gennemsnitlige Apple-skærm og bruges af mange forskellige DTP-programmer. Brug dette område til filer, som du har tænkt dig at få vist på Apple-skærme, eller til at arbejde med gamle DTP-filer.
  • Adobe RGB (1998) giver en temmelig stort område af RGB-farver. Brug dette område, hvis du skal have udskriftsproduktionen til at fungere sammen med et bredt interval af farver.