Stationære pc'er fra HP og Compaq - Ingen lydenhed (Windows XP)

Dette dokument vedrører kun computere fra HP og Compaq med Windows XP.
Computeren har ikke lyd, og når du åbner vinduet Egenskaber for lyde og lydenheder fra kontrolpanelet, er lydfunktionerne ikke tilgængelige, og meddelelsen "Ingen lydenhed" vises. Brug følgende trin for at aktivere lyd og fjerne meddelelsen:
Figur : Ingen lydenhed
Trin 1: Aktivering af tjenesten Windows Audio
Installation af lydrelateret software eller softwareopdateringer kan deaktivere lydtjenesten. I nogle tilfælde kan Windows Audio-tjenesten ikke genaktivere sig selv automatisk. Denne årsag er nok den mest almindelige årsag til denne form for manglende lyd. Udfør følgende trin for at kontrollere, om dette er tilfældet, og aktiver om nødvendigt tjenesten manuelt.
  1. Klik på Start, Kør, og indtast services.msc i feltet Åbn.
    Et nyt vindue med tjenester åbnes.
  2. Rul ned på listen over tjenester, og find Windows Audio.
  3. Højreklik på tjenesten Windows Audio, og vælg Egenskaber.
    Figur : Markering af egenskaber for Windows Audio
  4. Vælg Automatisk (hvis den findes) fra rullelisten Starttype, og klik på Start (hvis den findes) for at starte lydtjenesten. Hvis startknappen er gråtonet, er tjenesten allerede startet.
    Figur : Starttype og status for tjeneste
  5. Klik på OK, og kontroller lyden.
    Hvis lyden nu er genoprettet, kan et softwareprogram muligvis have deaktiveret Windows Audio eller forhindret Windows Audio fra at starte automatisk, når Windows åbnes. Hvis din computer efter genstart fortsat ikke har lyd, skal du gentage disse trin for at genaktivere Windows Audio-tjenesten.
Hvis computeren ikke har lyd, efter du har gennemført disse trin, skal du gå til næste trin.
Trin 2: Aktivering af lydenheden
Brug følgende trin for at se, om lydenheden er deaktiveret, for at aktivere den om nødvendigt:
  1. Klik på Start, højreklik på Min computer, og vælg Egenskaber.
    Figur : Egenskabsvalg for Min computer
  2. Klik på fanen Hardware, og klik derefter på knappen Enhedshåndtering.
    Figur : Knappen Enhedshåndtering på fanen Hardware
  3. I Enhedshåndtering skal du rulle ned ad listen og klikke på plustegnet (+) ved siden af Enheder til lyd, video og spil.
  4. Hvis et af elementerne, som er angivet i kategorien Enheder til lyd, video og spil, har et højtalerikon MED et rødt X, skal du højreklikke på dette element og vælge Aktiver.
    Hvis du ikke ser et rødt X oven over et højtalerikon, skal du gå videre til næste trin.
    Figur : En lydenhed, som er deaktiveret (navnet på lydenhed vil variere)
  5. Når alle lydrelaterede elementer er aktiveret, skal du lukke Enhedshåndtering.
  6. Test lyden. Hvis computeren ikke har lyd, efter du har gennemført disse trin, skal du gå til næste trin.
Trin 3: Gendannelse af den originale lyddriver
Din computer bruger sandsynligvis Realtek Audio Codec- eller Creative Audigy-software. Hvis du ikke ved, hvilken type lydhardware du har, skal du åbne Enhedshåndtering igen, og se afsnittet Enheder til lyd, video og spil. Se efter navnet på din lydhardware (Creative, Realtek eller et andet mærke).
Download og installer lyddrivere fra et af producentens websteder:
Test lyden. Hvis computeren ikke har lyd, efter du har gennemført disse trin, skal du gå til næste trin.
Trin 4: Nulstilling af indbygget lyd til Automatisk i BIOS
Indstillingen for indbygget lyd i BIOS skal indstilles til at matche din særlige lydhardwarekonfiguration. Udfør følgende trin for at nulstille indstillinger for indbygget lyd til Automatisk:
  1. Tænd for computeren, og tryk gentagne gange på tasten F1, indtil opsætningsskærmen i BIOS åbnes.
      bemærk:
    På visse Compaq Presario-computere (før 2002) skal du trykke på F10-tasten i stedet for F1.
  2. Tryk på tasten F5 på opsætningsskærmen i BIOS.
  3. Vælg Ja eller OK (tryk på Enter-tasten).
    Tryk på F10. Vælg Ja eller OK for at gemme standardindstillingerne (tryk på Enter-tasten).
  4. Start Windows, og kontroller for lyd. Hvis lyden stadig mangler, skal du fortsætte til næste trin.
Test lyden. Hvis computeren ikke har lyd, efter du har gennemført disse trin, skal du gå til næste trin.
Trin 5: Genindsæt lydkortet
Hvis din computer har et lydkort, kan det være nødvendigt at genindsætte det. For instruktioner om, hvordan du genindsætter lydkortet, henvises til Installation eller udskiftning af et lydkort.
Test lyden. Hvis computeren ikke har lyd, efter du har gennemført disse trin, skal du gå til næste trin.
Trin 6: Udfør en systemgenoprettelse
Kobl computeren fra alle netværk, og udfør en systemgendannelse for at gendanne alle originale systemfiler. Du kan finde yderligere hjælp og oplysninger under Udførelse af HP Systemgendannelse i Windows XP.
Hvis computeren stadig ikke har lyd efter en systemgendannelse, skal computeren muligvis sendes til eftersyn.