HP-tablets - Oprettelse og brug af konti (Android KitKat og Jelly Bean)

Dette dokument omhandler HP- og Compaq-tablets med operativsystemerne Android 4.4/KitKat og 4.2/Jelly Bean.
Du kan tilføje helt op til otte (8) separate konti på din tablet, hvilket betyder, at forskellige personer kan dele én tablet samtidig med, at deres filer og oplysninger forbliver private. Den første konto, der tilføjes på tabletten, er ejerkontoen, og den indeholder særlige tilladelser. Det er f.eks. kun ejeren, som kan slette andre brugerkonti eller nulstille tabletten. Der kan kun være én ejerkonto på enheden. Der kan tilføjes yderligere syv (7) brugerkonti, hver med sin egen Google-konto. Hver ejer- og brugerkonto oprettes i en separat del med separate programmer, tapet og andre funktioner.
En Google-konto sikrer, at du får mest muligt ud af tabletten. Uden en Google-konto kan du ikke downloade apps eller bruge andre nøglefunktioner på tabletten. Når du tilføjer en konto på din tablet med den e-mailadresse og adgangskode, du bruger til din Google-konto, logges du automatisk på alle de Google-websteder og -tjenester, der er knyttet til den pågældende konto (f.eks. Gmail og Google Play).
Dette dokument indeholder oplysninger om tilføjelse, fjernelse, tilpasning og skift mellem konti på din tablet.
bemærk:
Afhængigt af versionen af Android, der er installeret på din tablet, svarer nogle af billederne i dette dokument ikke nødvendigvis nøjagtigt til din tablet.

Tilføjelse af en brugerkonto på din HP-tablet

Du kan tilføje helt op til otte (8) konti på din tablet. Hver konto oprettes i en separat del med separate indstillinger, apps, filer og andre funktioner. Den første konto, der tilføjes på tabletten, er ejerkontoen, og den indeholder særlige tilladelser. Brugerkonti kan ikke slette andre konti eller nulstille tabletten.
Når du logger på tabletten med den e-mail og adgangskode, du bruger til din Google-konto, logges du automatisk på alle de Google-websteder og -tjenester, der er knyttet til den pågældende konti (f.eks. Gmail og Google Play). Benyt fremgangsmåden i dette afsnit for at tilføje en ny bruger med en Google-konto på tabletten. Du skal have forbindelse til internettet for at tilføje en konto.
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  2. Tryk på Brugere i afsnittet Enhed.
    Figur : Brugere
    Brugere i menuen Enhedsindstillinger
  3. Tryk på Tilføj bruger eller profil på tablets med Android 4.4.
    Figur : Tilføj bruger eller profil
    Tilføj bruger eller profil
    Tryk på Tilføj bruger i øverste højre hjørne på tablets med Android 4.2.
    Figur : Tilføj bruger
    Tilføj bruger
  4. På tablets med Android 4.4 skal du vælge Bruger. Du kan finde en vejledning i at oprette en begrænset brugerkonto under Tilføje en begrænset brugerkonto til din tablet (Android 4.4/KitKat).
    Figur : Tilføj bruger
    Tilføj bruger
  5. Tryk på OK.
    Figur : Tilføj ny bruger
    Tilføj ny bruger
  6. Tryk på Opsæt nu for at begynde at oprette den nye konto.
    Figur : Opsæt bruger nu
    Opsæt bruger nu
  7. Der vises en ny farvet prik på låseskærmen, som repræsenterer den nye konto. Tryk på den farvede prik yderst til højre, og lås derefter skærmen op.
  8. Tryk på Pil frem på velkomstskærmen.
  9. Hvis du allerede har en Google-konto, skal du trykke på Ja. Hvis du ikke har en Google-konto, skal du trykke på Nej.
    Figur : Har du Google?
    Har du Google?
  10. Følg vejledningen på skærmen for at tilføje din eksisterende Google-konto eller oprette en ny konto.
  11. Læs Google-meddelelserne om tjenesten, beskyttelse af personlige oplysninger og politik, og vælg, om du vil modtage nyheder og tilbud fra Google Play. Tryk på OK.
  12. Læs og tag stilling til eventuelle yderligere tilbud fra Google.
  13. Vælg dine Google- og placeringsindstillinger, og tryk derefter på pil fremad.
  14. Hvis skærmbilledet Du er logget ind på kontoen vises, skal du vælge indstillinger for kontosynkronisering. Fjern markeringen ud for de kontoelementer, du ikke vil synkronisere online, og tryk derefter på pil frem for at fuldføre opsætningen.
    Figur : Præferencer for synkronisering
    Præferencer for synkronisering
    bemærk:
    Du kan til enhver tid ændre indstillingerne for kontosynkronisering. Se Tilpasning af synkroniseringsindstillinger for din Google-konto for at få en vejledning.
  15. På skærmbilledet Opsætning fuldendt skal du trykke på Udfør.

Tilføjelse af en begrænset brugerkonto på din HP-tablet (Android 4.4/KitKat)

I tablettens ejerkonto kan man angive begrænsninger for apps og indhold, der sætter grænser for, hvad man kan få adgang til fra en begrænset brugerkonto. Begrænsede brugerkonti er tilgængelige på tablets med operativsystemet Android 4.4/KitKat.
Benyt fremgangsmåden i dette afsnit til at oprette en begrænset konto.
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  2. Tryk på Brugere i afsnittet Enhed.
    Figur : Brugere
    Brugere i menuen Enhedsindstillinger
  3. Tryk på Tilføj bruger eller profil.
    Figur : Tilføj bruger eller profil
    Tilføj bruger eller profil
  4. Tryk på Rediger profil.
    Figur : Tilføj begrænset profil
    Tilføj begrænset profil
  5. Hvis du ikke allerede har konfigureret en skærmlås med mønster, PIN-kode eller adgangskode, skal du trykke på Vælg lås. Du kan finde oplysninger om opsætning af en skærmlås under Brug og tilpasning af låseskærmen.
    Figur : Vælg lås
    Vælg lås
  6. På skærmbilledet til angivelse af begrænsninger for apps og indhold kan du angive de indstillinger, du ønsker.
    Figur : Begrænsninger for apps og indhold
    Begrænsninger for apps og indhold
  7. Alle installerede apps er som standard slået fra (deaktiveret). Deaktiverede apps vises ikke på listen Alle apps, når der bruges en begrænset konto.
    For at give den begrænsede konto adgang til en app skal du trykke på knappen FRA/TIL ud for navnet på appen for at slå den TIL.
    Figur : FRA/TIL-indstilling for app
    FRA/TIL-indstilling for app
  8. Den nye begrænsede brugerkonto oprettes. Du kan finde en vejledning i at skifte til den begrænsede brugerkonto under Skifte til en anden konto. Der er ikke adgang til ejerkontoen fra den begrænsede konto, medmindre man indtaster mønsteret, PIN-koden eller adgangskoden.
    bemærk:
    Appen Google Play Butik vises i den begrænsede konto, men der er ikke adgang til butikken. Hvis den begrænsede konto prøver at få adgang til butikken, vises en meddelelse: Denne app understøtter ikke konti for begrænsede profiler.
  9. Fra menusiden Brugere og profiler under ejerkontoen kan man ændre indstillinger for den begrænsede profil eller slette den begrænsede konto.
    Figur : Begrænset profil i menuen Brugere og profiler
    Begrænset profil i menuen Brugere og profiler

Tilføjelse af en Google-konto til en tablet, der er sat op uden en Google-konto

Selvom du kan opsætte din tablet uden en Google-konto, skal du bruge en, hvis du vil downloade apps og bruge andre nøglefunktioner på tabletten. Android-operativsystemet er integreret med Google-tjenester. Du kan ikke downloade apps eller opdateringer uden en Google-konto.
Hvis du opsætter din tablet uden en Google-konto, skal du benytte fremgangsmåden i dette afsnit for at tilføje en Google-konto på din tablet. Du skal have forbindelse til internettet for at tilføje en konto.
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  2. Tryk på ikonet + Tilføj konto.
    Figur : Tilføj konto
    Tilføj konto i afsnittet Konti under Indstillinger
  3. Tryk på Google.
    Figur : Tilføj en konto
    Tilføj en konto
  4. Hvis du allerede har en Google-konto, som du gerne vil bruge på tabletten, skal du trykke på Eksisterende. Hvis du vil opsætte en ny konto, skal du trykke på Ny.
    Figur : Tilføj en Google-konto
    Tilføj en Google-konto
  5. Følg anvisningerne på skærmen for at fuldføre oprettelsen af Google-kontoen.

Skift til en anden konto på din HP-tablet

Alle konti, der er gemt på tabletten, vises på låseskærmen med farvede prikker nederst på skærmen. Der vises kontonavne under hver enkelt prik. Hvis du trykker på en af prikkerne, bliver den større, og baggrundsbilledet på låseskærmen ændres. Lås tabletten op for at skifte til den ønskede konto, og få adgang til Google-produkter og -tjenester for den ønskede konto.
Hvis du for øjeblikket er logget på en konto og gerne vil skifte til en anden, skal du benytte følgende fremgangsmåde:
  1. Stryg nedad fra skærmens øverste højre hjørne for at få vist menuen Hurtige indstillinger.
  2. Tryk på det øverste venstre felt (den konto, du anvender for øjeblikket).
    Figur : Kontoikon i menuen Hurtige indstillinger
    Kontoikon i menuen Hurtige indstillinger
  3. Låseskærmen vises. Tryk på den farvede prik, der repræsenterer den konto, du vil skifte til, og lås derefter skærmen op for at logge på.
    Figur : Valg af konto på låseskærmen
    Valg af konto på låseskærmen

Tilpasning af synkroniseringsindstillinger for din Google-konto på en HP-tablet

Hvis du har valgt at sikkerhedskopiere enhedens data til din Google-konto, gemmes alle kontoindstillinger på din Google-konto, og ændringer synkroniseres online, når du har oprettet forbindelse til internettet. Dine bogmærker, apps, åbne faner og andre data og indstillinger er tilgængelige på en hvilken som helst enhed, når du logger på din Google-konto.
Det er muligt at synkronisere op til tre Google-konti, som er gemt på tabletten, samtidig. Hvis du vil synkronisere en anden Google-konto, skal du logge på kontoen på tabletten for at genaktivere kontoen.
Du kan ændre synkroniseringsindstillingerne på tabletten, så kun bestemte elementer synkroniseres til Google-kontoen. Benyt følgende fremgangsmåde for at tilpasse, hvad du synkroniserer:
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  2. Tryk på Google i afsnittet Konti.
    Figur : Google-konti
    Google i afsnittet Konti under Indstillinger
  3. Tryk på din Google-konto på listen over konti.
    Figur : Valg af konto
    Valg af konto
  4. Markér felterne ud for de kontoelementer, du vil synkronisere, i skærmbilledet Synkroniseringsindstillinger. Fjern markeringen af de elementer, du ikke vil synkronisere.
    Figur : Synkroniseringsindstillinger
    Synkroniseringsindstillinger

Fjernelse af en brugerkonto fra din HP-tablet

Det er kun ejerkontoen, der kan slette andre brugerkonti fra tabletten. Når du fjerner en Google-konto fra tabletten, slettes kontoen ikke fuldstændigt, og den kan til enhver tid tilføjes igen. Alle kontodata, som er gemt lokalt, bliver slettet. Benyt fremgangsmåden i dette afsnit for at fjerne en brugerkonto fra din tablet.
  1. Log på ejerkontoen.
  2. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  3. Tryk på Brugere i afsnittet Enhed.
  4. Tryk på ikonet Papirkurv ud for den brugerkonto, der skal slettes.
    Figur : Slet brugerkonto
    Slet brugerkonto
  5. Klik på Slet for at bekræfte.
    Figur : Fjern bruger
    Fjern bruger
Du kan få oplysninger om, hvordan du sletter en Google-konto fuldstændigt, eller hvordan du kan forsøge at gendanne en konto, hvis du har slettet den ved et uheld, under Google Accounts Help Center (på engelsk) på Google Konti-webstedet.

Ændring af adgangskoden til din Google-konto

Du skal muligvis nulstille eller ændre adgangskoden til Google-kontoen, hvis du f.eks. har glemt adgangskoden, eller hvis adgangskoden er blevet mindre sikker. Du kan bruge en hvilken som helst computer eller en anden enhed med internetforbindelse til at ændre adgangskoden. Du kan finde oplysninger om, hvordan du ændrer adgangskoden til din Google-konto, under Google Accounts Help Center (på engelsk) på Google Konti-webstedet.