• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

Stationære pc'er fra HP - Opdatering af BIOS

Dette dokument indeholder de trin, du skal udføre for at finde, downloade og installere opdateringer til BIOS (Basic Input Output System) til din HP- eller Compaq-computer.
Opdatering af BIOS, også kaldet "flashing af BIOS", erstatter BIOS-firmwaren. Når det er gennemført, kan en BIOS-opdatering reparere eller forbedre aspekter af en computers ydeevne eller give understøttelse til nyt installeret hardware. Men hvis en forkert opdatering installeres, eller hvis opdateringsproces bliver afbrudt, kan bundkortet blive permanent ødelagt, hvilket gør computeren ude af stand til at starte. Det anbefales, at du kun opdaterer din BIOS, hvis en eller flere af disse følgende forhold gør sig gældende:
  • Opdateringen løser et problem med din computer.
  • Opdateringen forbedrer din computers ydeevne på den ønskede måde.
  • Du planlægger at skifte operativsystem, processor eller andre funktion(er), og den nuværende BIOS-version understøtter ikke den nye konfiguration.
  • En HP-supportagent eller et HP-supportdokument anbefaler, at du downloader og installere en specifik opdateret BIOS.
  advarsel:
Installer kun BIOS-opdateringer fra HP. Installer ikke BIOS-opdateringer fra bundkortproducentens hjemmeside. Hvis du gør det, kan det forhindre computeren i at acceptere en HP-systemgendannelse.
For computere til erhvervsbrug administreres BIOS-indstillingerne muligvis på it-niveau, og de er muligvis ikke tilgængelige for konfiguration. Bekræft dette ved at kontakte din virksomheds it-afdeling eller din lokale it-tjenesteudbyder.
Benyt følgende fremgangsmåde for at opdatere computerens BIOS:
Før du begynder
Følgende værktøjer og oplysninger er nødvendige for at udføre trinnene i dette dokument:
  bemærk:
Når du opdaterer BIOS i din stationære HP-computer, er det meget vigtigt at identificere en korrekt SSID ROM-serie til bundkortet i din pc.
  • Modelnummer (findes på typeskiltet og/eller på en mærkat på computeren).
  • En internetforbindelse.
    Hvis din computer ikke har nogen internetforbindelse, skal du bruge en anden computer med en internetforbindelse til at downloade opdateringen og gemme det på et flytbart medie (for eksempel en CD eller USB-drev).
  • En udskrift af dette dokument.
  • Blyant og papir.
Trin 1: Kontrollér den aktuelle BIOS-version, der er installeret, og den korrekte SSID ROM-serie til din PC
Du kan finde den aktuelle BIOS-version ved at følge nedenstående trin:
  1. Brug en af følgende metoder, afhængigt af hvilken Windows-version du har:
    • Windows 10 og Windows 8: Søg i Windows efter msinfo32. Klik på msinfo32 på listen over resultater.
    • Windows 7 og Vista: Klik på Start, og indtast msinfo32 i søgefeltet. Vælg derefter msinfo32.exe fra listen over resultater.
    • Windows XP: Klik på Start, vælg Kør, indtast msinfo32.exe i feltet Åbn, og klik derefter på OK.
  2. I vinduet Systemoplysninger skal du under kategorien Systemoversigt lede efter punktet BIOS-version/dato. Det er din aktuelle BIOS-version.
    Figur : BIOS Version/Dato
    BIOS Version/Dato
  3. Notér BIOS-version og dato.
  4. Der kan være flere versioner af BIOS på HP's websted. For at sikre, at du downloader den korrekte version, skal du identificere SSID ROM-serien.
    Brug en af følgende metoder til at identificere SSID ROM-serien på produktet:
Trin 2: Find BIOS-opdateringerne
Hvis du vil finde og downloade BIOS-opdateringer til din computer, skal du finde det specifikke produktnummer på din computer. Følg derefter trinene nedenfor.
  1. Gå til siden HP-kundesupport.
  2. Indtast computerens produktnummer eller fulde produktnavn i feltet Find mit produkt, og klik derefter på Start.
    Figur : Indtast et produktnavn/-nummer
    Indtast et produktnavn/-nummer
  3. Hvis du får vist en liste med flere links til produktsupportsider, skal du klikke på det link, der svarer til computerens modelnummer.
    Figur : Klik på modelnummeret
    Klik på modelnummeret
  4. Klik på Start under valgmulighed 2: Gå direkte til resultaterne for software og drivere.
    Figur : Klik på Start
    Klik på Start
  5. På siden Drivere til computeren skal du bruge rullemenuen til at vælge det oprindelige operativsystem, som computeren blev leveret med, og derefter klikke på Næste.
    Figur : Vælg det oprindelige operativsystem
    Vælg operativsystemet
  6. Hvis kategorien BIOS vises, skal du klikke på plus-tegnet (+) for at udvide kategorien.
    Figur : Udvid BIOS-indstillingerne
    Udvid BIOS-indstillingerne
    • Hvis kategorien BIOS ikke vises på hjemmesiden, er BIOS-versionen på computeren allerede den senest tilgængelige.
    • Hvis der findes flere BIOS-opdateringer til forskellige SSID ROM-serier, skal du vælge den korrekte opdatering ved hjælp af SSID'et, du noterede i trin 1.
      Figur : Eksempel på flere tilgængelige BIOS-opdateringer
      Eksempel på flere tilgængelige BIOS-opdateringer
    • Hvis versionen og datoen for den angivne BIOS er den samme eller ældre end den nuværende BIOS på computeren, kan du afslutte denne procedure. Computeren kræver ikke en BIOS-opdatering på nuværende tidspunkt.
  7. Klik på linket Download for BIOS-opdateringsfilen til din computer for at gå til sidenHP-software- og driverdownloads.
      advarsel:
    Læs afsnittet Detaljer for at kontrollere, at BIOS-opdateringen er nyere end den installerede, og at den gælder for din computer. Installation af BIOS, som ikke er designet til computeren, kan medføre, at computeren holder op med at virke.
    Fortsæt til næste afsnit for at downloade og installere BIOS-opdateringen.
Trin 3: Download og installer BIOS-opdateringen
Hvis du vil downloade og installere BIOS-opdateringen til din computer, skal du læse og følge instruktionerne på downloadsiden nøje. Udfør derefter følgende trin:
  1. Før du installerer BIOS-opdateringen, skal du lukke alle åbne programmer og midlertidigt deaktivere din antivirus-software. Husk at genaktivere antivirus-softwaren, efter installationen er fuldført.
  2. Vælg HP Download and Install Assistant, og klik derefter på Næste.
  3. Når du bliver bedt om det, skal du vælgeKør eller Gem, afhængigt af, hvordan du vil installere opdateringen.
    • Kør: Vælg Kør for at downloade og installere BIOS-opdateringen via dette skærmbillede.
    • Gem: Vælg Gem for at installere BIOS-opdateringen senere, eller hvis du downloader opdateringen for at installere den på en anden computer. Dette vil downloade og gemme filen på din computer eller en flytbar lagerenhed.
  4. Hvis du vælger at gemme BIOS-opdateringsfilen, skal du gå til filens placering og dobbeltklikke på den for at starte installationen. Hvis du vælger at køre opdateringen, skal du gå videre til det næste trin.
  5. Accepter betingelserne, og følg derefter vejledningen på skærmen for at installere BIOS-opdateringen.
    Opdateringsprocessen må ikke afbrydes.
  6. Lad installationen færdiggøre alle handlinger. Genstart computeren, når du bliver bedt om det.
    Den seneste version af BIOS'en er nu installeret på computeren.
  bemærk:
Hvis der opstår en fejl af typen 251 eller CMOS Checksum efter installation af BIOS-opdateringen, skal du følge trinene i HP's supportdokument Fejl: CMOS Checksum Bad for at rette fejlen.