HP Designjet Z5400 Postscript ePrinter Series - Arbejde med to ruller

Anvendelser af en multiroll-printer
En multiroll-printer kan være nyttig på flere forskellige måder:
  • Printeren kan automatisk skifte mellem forskellige papirtyper i henhold til dine behov.
  • Printeren kan automatisk skifte mellem forskellige papirbredder i henhold til dine behov. Dette gør det muligt at spare papir ved at udskrive mindre billeder på smallere papir.
  • Hvis du lægger to identiske ruller i printeren, kan du lade den udskrive uovervåget i lang tid, da den kan skifte fra den ene rulle til den anden automatisk, når det første er tom. Se Uovervåget udskrivning/udskrivning om nattenUovervåget udskrivning/udskrivning om natten.
Den aktuelle status for begge ruller vises på frontpanelet, hvis du trykker på
  bemærk:
Vær opmærksom på, at en beskyttet rulle er beskyttet mod brug, medmindre der anmodes specifikt om rullenummeret eller dens papirtype. Se RullebeskyttelseRullebeskyttelse.
  bemærk:
Hvis den aktive rulle ikke kan afskæres med den automatisk skæreenhed, er automatisk skift deaktiveret, og job, der sendes til standbyrullen, sættes i venteposition til papir, før den rulle, der ikke kan afskæres, er taget ud manuelt.
  bemærk:
Når du udskriver fra et USB-flashdrev, er multiroll-udskrivning væsentligt forenklet: Enten angiver du manuelt, hvilken rulle du vil bruge, eller du kan vælge Spar papir, hvorefter printeren vælger den smalleste rulle, som udskriften passer på. Du kan ikke angive papirtypen.
Hvordan printeren allokerer job til papirruller
Når du sender et udskriftsjob fra den integrerede webserver eller printerdriveren, kan du angive (ved hjælp af Papirtype eller Type er, at du ønsker at få det udskrevet på en bestemt papirtype. Du kan endda angive ved hjælp af indstillingen Papirkilde, Kilde er eller Fremfør papir, om du ønsker at få det udskrevet på en bestemt rulle (1 eller 2). Printeren vil forsøge at opfylde disse krav, og den vil også se efter en papirrulle, der er stor nok til at udskrive billedet uden at klippe.
  • Hvis begge ruller er egnede til jobbet, vælges rullen i henhold til rulleskiftpolitikken. Se Indstillinger for rulleskiftIndstillinger for rulleskift.
  • Hvis kun en af rullerne er egnet til jobbet, udskrives der på denne rulle.
  • Hvis ingen af rullerne er egnet til jobbet, bliver det holdt tilbage i jobkøen med statussen "On hold for paper" (I venteposition til papir) eller trykt på en mindre egnet rulle, afhængigt af handlingen ved papirstop. Se Handling ved papirstopHandling ved papirstop.
Printerdriveren til Windows vil fortælle dig, hvilke papirtyper og bredder, der aktuelt er lagt i printeren, og på hvilke ruller.
Her er nogle indstillinger, der kan bruges i typiske situationer.
  bemærk:
Indstillingerne Type er og Kilde er findes i printerdriveren og den integrerede webserver. Indstillingen Rulleskiftpolitik angives i frontpanelet.
  • Med forskellige papirtyper ilagt:
    • Type er: Vælg den ønskede papirtype
    • Kilden er: Valgt automatisk/forudbestemt
    • Rulleskiftpolitik: Har ikke nogen betydning
  • Med forskellige papirbredder ilagt:
    • Type er: Brug printerindstillinger
    • Kilden er: Valgt automatisk/forudbestemt
    • Rulleskiftpolitik: Minimer papirspild
      bemærk:
    Du kan også spare papir i nogle tilfælde ved at dreje eller indlejre dine billeder. Se Brug papir økonomiskBrug papir økonomisk.
  • Med identiske ruller ilagt:
    • Type er: Brug printerindstillinger
    • Kilden er: Valgt automatisk/forudbestemt
    • Rulleskiftpolitik: Minimer rulleskift