• Oplysning

HP er opmærksom på de seneste sikkerhedhuller refereret til som “speculative execution side-channel attacks” som har effekt på mange moderne processorer (Intel, AMD og ARM) og styresystemer. HP vil løbende give informationsopdateringer på denne support side, som snart vil være tilgængelig.

hp-concentra-wrapper-portlet

Funktioner
Indlæser...

HP Designjet Z5400 PostScript ePrinter Series - Ordliste

Ordliste
AppleTalk.
En samling protokoller, som Apple Computer udviklede i 1984, til computernetværk. Apple anbefaler nu TCP/IP- og Bonjour-netværk i stedet. HP Designjet-produkter understøtter ikke længere AppleTalk.
Blækpatron
En udskiftelig printerkomponent, der opbevarer blæk i et bestemt farve, og som sender det til printhovedet.
Bonjour
Apple Computer's handelsnavn for dets implementering af IETF Zeroconf-specifikationsstruktur, en computernetværksteknologi, der er brugt i Apple's Mac OS X fra version 10.2 og fremefter. Den bruges til at finde tjenester, der er tilgængelige på et lokalnet. Den var oprindelig kendt som Rendezvous.
Dyse
Et af de mange små huller i et printhoved, hvorigennem der overføres blæk til papiret.
ESD
Afladning af statisk elektricitet (ESD - ElectroStatic Discharge) Statisk elektricitet er almindeligt i hverdagen. Det er den gnist, der kommer, når du rører ved en bildør eller klæbende tøj. Selvom kontrolleret statisk elektricitet har nogle nyttige anvendelsesmuligheder, er ukontrolleret statiske udladninger en af hovedfarerne for elektroniske produkter. For derfor at forhindre beskadigelse, er nogle forholdsregler nødvendige, når du opsætter printeren eller håndterer enheder, der er følsomme over for elektrostatiske udladninger. Denne type skader kan reducere enhedens forventede levetid. En metode til at minimere ukontrollerede elektrostatiske udladninger og dermed reducere denne type beskadigelse er at røre ved en tilgængelig jordforbunden del af printeren (hovedsageligt metaldele), før du håndterer elektrostatisk følsomme enheder (som f.eks. printhovedet eller blækpatroner). For yderligere at reducere dannelsen af elektrostatisk ladning af din krop kan du forsøge at undgå at arbejde i tæppebelagte områder og at bevæge dig så lidt som muligt, når du håndterer elektrostatisk følsomme enheder. Undgå også at arbejde i miljøer med lav fugtighed.
Ethernet
En populær computernetværksteknologi til lokalnet.
Farveensartethed
Muligheden for at udskrive de samme farver i et bestemt udskriftsjob fra udskrift til udskrift og fra printer til printer.
Farvemodel
Et system, hvor farver repræsenteres af numre, f.eks. RGB eller CMYK.
Farvenøjagtighed
Muligheden for at udskrive farver, der matcher det oprindelige billede så meget som muligt, hvor der tages højde for, at alle enheder har et begrænset farveområde og måske ikke kan ramme bestemte farver præcist.
Farveområde
Det interval af farver og tæthedsværdier, der kan gengives på en outputenhed som f.eks. en printer eller skærm.
Farverum
En farvemodel, hvor hver farve repræsenteres af et bestemt sæt numre. Mange forskellige farverum kan bruge den samme farvemodel: F.eks. bruger skærme generelt RGB-farvemodellen, men de har forskellige farverum, da et bestemt sæt med RGB-numre resulterer i forskellige farver på forskellige skærme.
Firmware
Software, der styrer printerens funktionalitet, og som gemmes forholdsvis permanent i printeren (den kan opdateres).
Gigabit Ethernet
Et Ethernet-netværk, der kan overføre data med op til 1.000.000.000 bit/sekund. Gigabit Ethernet-grænsefladen er i stand til at håndtere langsommere hastigheder, når det er nødvendigt, af hensyn til kompatibiliteten med ældre Ethernet-enheder.
Hi-Speed USB
En version af USB, der undertiden kaldes USB 2.0, der kan køre 40 gange hurtigere end den oprindelige USB, men som ellers er kompatibel med den oprindelige USB. De fleste personlige computere i dag bruger Hi-Speed USB.
HP-GL/2
Hewlett-Packard Graphics Language 2: Et sprog, der er defineret af HP til at beskrive vektorgrafik.
HP RTL
Hewlett-Packard Raster Transfer Language: Et sprog, der er defineret af HP for at beskrive rastergrafik (bitmap).
I/O
Input/output: Dette ord beskriver overførslen af data mellem to enheder.
ICC
The International Color Consortium, en gruppe virksomheder, der har aftalt en fælles standard for farveprofiler.
IP-adresse
Kan betyde en IPv4-adresse (mest sandsynligt) eller en IPv6-adresse.
IPSec
En sofistikeret mekanisme til levering af netværkssikkerhed ved godkendelse og kryptering af IP-pakker, der sendes mellem noder på et netværk. Hver netværksnode (computer eller enhed) har en IPSec-konfiguration. Programmer kan normalt ikke registrere, om der bruges IPSec eller ej.
IPv4-adresse
Et entydigt id-nummer, der identificerer en bestemt node i et IPv4-netværk. En IPv4-adresse består af fire heltal, der er adskilt med punktummer. De fleste netværk i verden bruger IPv4-adresser.
IPv6-adresse
Et entydigt id-nummer, der identificerer en bestemt node i et IPv6-netværk. En IPv6-adresse, der består af op til 8 grupper af hexadecimale cifre, adskilt af kolonner. Hver gruppe indeholder op til 4 hexadecimale cifre. Kun nogle få nye netværk i verden bruger IPv6-adresser.
Jetdirect
HP's varemærke for deres række af printservere, der gør det muligt at tilslutte en printer direkte til et lokalt netværk.
LED
Light-Emitting Diode: En halvlederenhed, der udsender lys, når det stimuleres elektrisk.
MAC-adresse
Media Access Control-adresse En entydig identifikator, der bruges til at identificere en bestemt enhed på et netværk. Det er en identifikator på et lavere niveau end IP-adressen. En enhed skal have både en MAC-adresse og en IP-adresse.
Netværk
Et netværk er et sæt forbindelser, der videresender data mellem computere og enheder. Hver enhed er i stand til at kommunikere med alle andre enheder i det samme netværk. Dette gør det muligt at flytte data mellem computere og enheder og tillade enheder som printere at blive delt mellem flere computere.
Papir
Et tynd fladt materiale, der er produceret, så du kan skrive eller udskrive på det. Det er som regel lavet af fibre af en eller anden slags, der er mast, tørret og presset.
Plade
Den flade overflade i printeren, over hvilken papiret føres, samtidig med at der udskrives på det.
Printerdriver
Software, der konverterer et udskriftsjob i et generelt format til data, der er egnet til en bestemt printer.
Printhoved
En aftagelig printerkomponent, der tager blæk fra den eller de tilhørende blækpatroner i en eller flere farver og aflejrer den på papiret via en klynge dyser. I HP Designjet Z5400 udskriver hvert printhoved to forskellige farver.
Skæreenhed
En printerkomponent, der glider frem og tilbage på tværs af pladen for at afskære papiret.
Spindel
En stang, der støtter den papirrulle, der bruges til udskrivning.
TCP/IP
Transmission Control Protocol/Internet Protocol De kommunikationsprotokoller, hvorpå internettet er baseret.
USB
Universal Serial Bus: En seriel standardbus, der er designet til at tilslutte enheder til computere. Din printer understøtter Hi-Speed USB (undertiden kaldet USB 2.0).
USB-enhedsport
Et firkantet USB-stik, der findes på USB-enheder, gennem hvilket en computer kan kontrollere enheden. Hvis en computer skal udskrive til din printer ved brug af en USB-forbindelse, skal computeren være tilsluttet printerens USB-enhedsport.
USB-værtsport
Et rektangulært USB-stik som dem, du finder på computere. En printer kan kontrollere USB-enheder, der er tilsluttet en sådan port. Din printer har to USB-værtsporte, som den bruger til at kontrollere tilbehør og USB-flashdrev.