HP LaserJet Pro MFP M521 - Installation af printersoftwaren i Windows for en USB-kabelforbindelse

Installation og drivermuligheder
Gennemse følgende oplysninger for at bestemme, hvilken installationsmulighed der skal bruges.
Cd
Download
Til et nyt produkt
Installation via cd er også en hurtig og nem metode, men cd'en indeholder muligvis ikke den nyeste tilgængelige software - selv hvis det drejer sig om et nyere produkt.
Det er gratis at downloade softwaren fra HP's websted, og det omfatter de nyeste produktspecifikke drivere, installationssoftware og andre administrative værktøjer.
Den downloadede software er den foretrukne løsning, da den giver fuld produktsoftwarefunktionalitet eller de mest avancerede funktioner, der er tilgængelige for produktet. Denne driver er det bedste valg og anbefales til de fleste multifunktionsprodukter, når de er tilgængelige.
For et ældre produkt
Installation via cd fungerer måske ikke, hvis du installerer produktet på en computer, der kører med et nyere operativsystem, der blev udgivet efter HP-produktudgivelsen.
Download af softwaren giver gode resultater for ældre produkter og kan bidrage til undgå installationsproblemer.
Om softwaren
Softwaren på cd'en er kun aktuel for datoen for produktudgivelsen.
Den software, der er tilgængelig fra HP's websted, er den mest aktuelle software, der er tilgængelig for dit produkt. HP opdaterer ofte software og drivere efter produkt- og cd-udgivelsen på markedet.
Ud over softwareinstallationsmuligheder er der også flere typer printerdrivere tilgængelige for nogle produkter. For Windows er følgende muligheder muligvis tilgængelige:
HP PCL 6-printerdriver: HP PCL 6-printerdriveren er inkluderet på den medfølgende cd som standardprinterdriver. HP PCL 6-printerdriveren har følgende karakteristika:
  • Anbefales til alle Windows-miljøer og til de fleste udskriftsbehov inklusive generelle anvendelser på kontoret som f.eks. tekstbehandling og regneark
  • Giver generelt den bedste hastighed, udskriftskvalitet og understøttelse af funktioner for de fleste brugere
  • Udviklet til at fungere sammen med Windows Graphic Device Interface (GDI) for at få den bedste hastighed i Windows-miljøer
  • Er muligvis ikke fuldstændig kompatibel med tredjeparts- og brugerdefinerede softwareprogrammer, som er baserede på PCL 5.
HP Universal Print Driver (UPD): HP Universal Print Driver (UPD) til Windows er udviklet til nem håndtering af udskriftsmiljøer med flere printere på et netværk. HP UPD er et godt valg til et produkt, der kun er beregnet til udskrivning, da driveren KUN har udskriftsfunktion.
Du kan hente UPD'en fra HP's websted, når du skal bruge den. Yderligere oplysninger finder du på adressen www.hp.com/go/upd.
Windows®-installation for en USB-forbindelse ved hjælp af den medfølgende cd
Følg disse trin for at installere softwaren til printeren ved hjælp af cd'en.
  bemærk:
Installationsprogrammet beder dig muligvis om at søge online efter de nyeste installationsopdateringer for printeren. For at få det bedste installationsresultat anbefaler HP at klikke på Ja for at give installationsprogrammet mulighed for at søge efter opdateringer og downloade dem.
  1. Frakobl USB-kablet fra både printeren og computeren, hvis det allerede er sat i.
  2. Tryk på strømknappen eller -kontakten for at tænde printeren, hvis den ikke allerede er tændt.
  3. Indsæt cd'en med software til udskrivningssystemet i cd-rom-drevet. Softwareinstallationsprogrammet registrerer sproget for operativsystemet og viser derefter hovedmenuen for installationsprogrammet på det samme sprog.
    Hvis installationsprogrammet ikke er startet efter 30 sekunder, skal du gøre følgende:
    1. I menuen Start skal du klikke på indstillingen Kør.
    2. Skriv følgende: X:\SETUP.EXE (hvor X angiver bogstavet for cd-rom-drevet).
    3. Klik på knappen OK. Installationsprogrammet startes.
        bemærk:
      Hvis dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Tillad eller Ja for at fortsætte.
  4. Skærmbilledet Valg af software angiver den software, der skal installeres.
    • Den anbefalede softwareinstallation omfatter PCL 6-printerdriveren og softwaren for alle tilgængelige produktfunktioner. Klik på knappen Næste for at gå videre med den anbefalede softwareinstallation.
    • Klik på linket Tilpas valg af software for at tilpasse den installerede software. Klik på knappen Næste, når du er færdig.
  5. Læs licensaftalen, klik på afkrydsningsfeltet Jeg har gennemset og accepteret installationsaftalerne, og klik derefter på knappen Næste for at fortsætte.
  6. Skærmbilledet Forbereder installation vises. Når installationsprogrammet er færdigt, skal du klikke på knappen Næste for at fortsætte
  7. Når du bliver bedt om at vælge en forbindelsestype, skal du vælge Slut direkte til denne computer ved hjælp af et USB-kabel.
  8. Tilslut produktet til computeren, når du bliver bedt om det, via skærmbilledet Tilslut produktet nu.
      bemærk:
    HP anbefaler at bruge et USB-kabel, der ikke er længere end 2 meter.
  9. Når installationen er færdig, vises skærmbilledet Produktkonfiguration. Vælg, om produktet skal være standardprinter, og om du vil udskrive en testside. Klik på knappen Næste.
  10. Skærmbilledet Aktiver HP Web Services vises. Klik på knappen Næste, hvis du vil aktivere webservices nu. Klik på knappen Annuller, hvis du vil aktivere webservices senere. HP webservices er ikke påkrævet for softwareinstallation.
    For yderligere oplysninger om aktivering af HP-webservices og HP ePrint - klik her for oplysninger om opsætning af HP ePrint.
  11. Skærmbilledet Afslut vises. Fra dette skærmbillede har du adgang til installationsguider til konfiguration af ekstra produktfunktioner. Konfigurer de ekstra produktfunktioner nu eller senere.
  12. Klik på knappen Afslut for at gennemføre produktinstallationen.
Del printeren
Del printeren på netværket for at give andre brugere mulighed for at få adgang til og bruge produktet. Følg disse trin for at dele produktet på et netværk.
Sådan deles printeren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt af operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på produktikonet for printeren.
  3. Klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  5. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  6. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på produktikonet for printeren.
  5. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  6. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  7. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Windows®-installation for en USB-forbindelse ved hjælp af downloadet software
  1. Frakobl USB-kablet fra både printeren og computeren, hvis det allerede er sat i.
  2. Tryk på strømknappen eller -kontakten for at tænde printeren, hvis den ikke allerede er tændt.
  3. Gå til siden Drivere og downloads for dit produkt: HP LaserJet Pro MFP M521
  4. Hvis du bliver bedt om det, skal du vælge produktet fra en liste med lignende produkter på siden.
  5. Vælg det korrekte operativsystem, og klik derefter på Næste.
  6. Klik på Driver, og se derefter de tilgængelige drivermuligheder igennem. De tilgængelige muligheder kan variere afhængigt af produktet.
      bemærk:
    HP anbefaler indstillingen Fuld softwareløsning for at optimere produktets ydeevne og funktioner.
  7. Klik på et driveremne for at vælge det, gennemse driverdetaljerne, og klik derefter på Download.
  8. Hvis vinduet Sikkerhedsadvarsel for download af fil vises, skal du klikke på Gem og derefter gå til en placering på computeren for at gemme filen.
  9. Klik på Gem. Softwaren downloades til computeren. Noter dig, hvor filen bliver gemt.
  10. Når filen er hentet, skal du klikke på Åbn mappe og derefter på den hentede fil. Filnavnet ender på .exe.
      bemærk:
    Hvis skærmbilledet Overførslen er fuldført blev lukket, skal du gå til den placering, hvor .exe-filen blev gemt, og klikke på den.
      bemærk:
    Hvis dialogboksen Kontrol af brugerkonti åbnes, skal du klikke på Tillad eller Ja for at fortsætte.
  11. Accepter standardplaceringen for at gemme filerne. Klik på Næste, og vent derefter, mens installationsprogrammet udpakker filerne som forberedelse til installation.
  12. Skærmbilledet Valg af software angiver den software, der skal installeres.
    • Den anbefalede softwareinstallation omfatter PCL 6-printerdriveren og softwaren for alle tilgængelige produktfunktioner. Klik på knappen Næste for at gå videre med den anbefalede softwareinstallation.
    • Klik på linket Tilpas valg af software for at tilpasse den installerede software. Klik på knappen Næste, når du er færdig.
  13. Læs licensaftalen, klik på afkrydsningsfeltet Jeg har gennemset og accepteret installationsaftalerne, og klik derefter på knappen Næste for at fortsætte.
  14. Skærmbilledet Forbereder installation vises. Når installationsprogrammet er færdigt, skal du klikke på knappen Næste for at fortsætte.
  15. Når du bliver bedt om at vælge en forbindelsestype, skal du vælge Slut direkte til denne computer ved hjælp af et USB-kabel.
  16. Tilslut produktet til computeren, når du bliver bedt om det, via skærmbilledet Tilslut produktet nu.
  17. Når installationen er færdig, vises skærmbilledet Produktkonfiguration. Vælg, om produktet skal være standardprinter, og om du vil udskrive en testside. Klik på knappen Næste.
  18. Skærmbilledet Aktiver HP Web Services vises. Klik på knappen Næste, hvis du vil aktivere webservices nu. Klik på knappen Annuller, hvis du vil aktivere webservices senere. HP webservices er ikke påkrævet for softwareinstallation.
    For yderligere oplysninger om aktivering af HP-webservices og HP ePrint - klik her for oplysninger om opsætning af HP ePrint.
  19. Skærmbilledet Afslut vises. Fra dette skærmbillede har du adgang til installationsguider til konfiguration af ekstra produktfunktioner. Konfigurer de ekstra produktfunktioner nu eller senere.
  20. Klik på knappen Afslut for at gennemføre produktinstallationen.
Del printeren
Del printeren på netværket for at give andre brugere mulighed for at få adgang til og bruge produktet. Følg disse trin for at dele produktet på et netværk.
Sådan deles printeren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på produktikonet for printeren.
  3. Klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  5. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  6. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på produktikonet for printeren.
  5. Klik på fanen Deling, og vælg derefter Del denne printer.
  6. Tildel et Sharenavn til printeren, og klik derefter på Anvend.
  7. Klik på OK for at lukke vinduet Egenskaber.
Brug Windows®-guiden Tilføj printer for kun at installere printerdriveren
Hvis du kun vil installere printerdriveren, skal du følge disse trin for at downloade driveren fra internettet og installere den ved hjælp af Windows-guiden Tilføj printer.
  1. På denne webside under Startside for supportcenter skal du finde rullemenuen Indstillinger for hentning og derefter vælge Drivere, software og firmware.
  2. Indtast produktnavnet i tekstfeltet, og klik derefter på knappen .
  3. Hvis det er nødvendigt, skal du vælge produktet fra listen med lignende produkter på siden.
  4. Vælg dit sprog fra rullelisten, og vælg derefter det operativsystem, du vil bruge på din computer.
  5. Klik på Driver, gennemse derefter de driver-valgmuligheder, der er tilgængelige for dit produkt. De tilgængelige muligheder kan variere afhængigt af produktet.
      bemærk:
    For udelukkende at installere printerdriveren skal du vælge den driver-valgmulighed, der indikerer kun printerdriver eller printerdriver (intet installationsprogram).
  6. Klik på det driveremne, du vil downloade, gennemse driverdetaljerne, og klik derefter på Download.
  7. Hvis vinduet Sikkerhedsadvarsel for download af fil vises, skal du klikke på Kør. Filen downloades til en midlertidig mappe på din computer.
  8. Når download er gennemført, skal du klikke på Kør igen.
      bemærk:
    Noter dig placeringen af mappen i skærmbilledet for selv-udpakning. Det er her, filerne pakkes ud.
  9. Klik på Ja for at udpakke filerne på computeren.
  10. Sådan åbnes guiden Add Printer (Tilføj printer):
    • Windows Vista: Klik på Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, klik på Kontrolpanel og derefter på Printere. Klik på indstillingen for at tilføje en printer.
    • Windows 7: Klik på Windows-ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen, klik på Indstillinger og derefter på Enheder og printere. Klik på indstillingen for at tilføje en printer.
    • Windows 8: Højreklik eller tryk på og hold nede på det nederste venstre hjørne af skærmen for at få vist menuen. Klik eller tryk på Kontrolpanel, og klik eller tryk derefter på Enheder og printere. Klik eller tryk på indstillingen for at tilføje en printer.
  11. Besvar spørgsmålene i guiden Tilføj printer, indtil du når til det skærmbillede, hvor der vises en liste over printerproducenter.
  12. Klik på Har diskette/cd.
  13. Gå til den mappe, hvor filerne er downloadet og pakket ud.
  14. Vælg den korrekte INF-fil.
  15. Klik på Åbn, og klik derefter på OK.
  16. Vælg den korrekte printerdriver.
  17. Følg vejledningen på skærmen for at fuldføre installationen af printerdriveren.
Tildeling af en port
Når installationsprocessen er udført, skal produktet muligvis knyttes til en port på netværket, hvis du ikke har tildelt en port under installationen. Foretag en af følgende procedurer:
Sådan installeres printerdriveren i Windows® 7-operativsystemet eller tidligere versioner
  1. Afhængigt af operativsystemet skal du klikke på knappen Start og derefter gøre et af følgende for at finde listen med installerede printere:
    • Klik på Enheder og printere eller Printere og faxenheder.
    • Klik på Kontrolpanel, og klik derefter på Printere. Eller klik først på Hardware og lyd, og klik derefter på Printere.
    • Klik på Indstillinger, og klik derefter på Printere eller Printere og faxenheder.
  2. Højreklik på det produkt, du lige har installeret.
  3. Klik på Egenskaber, eller klik på Printeregenskaber.
  4. Klik på fanen Porte for at ændre portoplysningerne. Når du har valgt porten, skal du klikke på Anvend.
  5. Klik på fanen Enhedsindstillinger for at sikre, at printeren er opdateret.
  6. Klik på rullemenuen Automatisk konfiguration, og vælg Opdater nu. Når opdateringen er færdig, skal du klikke på OK for at lukke dialogboksen.
Til Windows® 8- og Windows® Server 2012-operativsystemer:
  1. Højreklik på det nederste venstre hjørne af computerskærmen.
  2. Klik på Kontrolpanel.
  3. Klik på Vis enheder og printere eller Enheder og printere.
  4. Højreklik på ikonet for det produkt, du lige har installeret.
  5. Klik på fanen Porte for at ændre portoplysningerne. Når du har valgt porten, skal du klikke på Anvend.
  6. Klik på fanen Enhedsindstillinger for at sikre, at printeren er opdateret.
  7. Klik på rullemenuen Automatisk konfiguration, og vælg Opdater nu. Når opdateringen er færdig, skal du klikke på OK for at lukke dialogboksen.