Pc'er fra HP - Forhindring af, at softwareprogrammer starter, når Windows startes (Windows 8)

Dette dokument vedrører stationære og bærbare computere fra HP og Compaq med Windows 8.
Mange softwareprogrammer kan starte automatisk. Nogle er ikke åbenlyse, mens der arbejdes i Windows. Nogle af disse softwareprogrammer er nødvendige og kan ikke ændres eller fjernes. Nogle bør kun åbnes, hvis det er nødvendigt. Andre er måske slet ikke nødvendige. En ting, alle softwareprogrammer har tilfælles, er, at de optager processortid og plads i hukommelsen. Dette dokument beskriver, hvordan man afgør, hvilke softwareprogrammer ikke er nødvendige, og hvordan man forhindrer dem i at starte op.
  bemærk:
Hvis du ikke bruger den nyeste version af Windows 8, kan visse grafikelementer og oplysninger i dette dokument variere. Du kan hente den nyeste version i Microsoft Store.
Afinstallation af unødvendige softwareprogrammer i Windows 8
Når du fjerner mindre vigtige, unødvendige softwareprogrammer, forhindrer du dem i at starte og frigør dermed plads på harddisken. Gør følgende for at fjerne uønskede programmer:
  1. Fra startskærmbilledet skal du skrive kontrolpanel for at åbne amuletten Søg og derefter vælge Kontrolpanel fra søgeresultaterne.
    Figur : Åbner Kontrolpanel
    Åbner kontrolpanel
  2. Under Programmer skal du klikke på Afinstaller et program.
    Figur : Kontrolpanel
    Kontrolpanel med Programmer, Afinstaller et program valgt
  3. Undersøg grundigt de elementer, som findes i vinduet Fjern eller rediger et program. Elementerne i listen er programmer, som aktuelt er installeret på computeren.
    Klik for at markere et program, som du ønsker at fjerne.
    Klik på Fjern øverst på programlisten. Fjern, Rediger og Reparer er de muligheder, som du muligvis kan se, afhængig af det valgte program.
      bemærk:
    Fjern ikke elementer i listen, som du ikke er sikker på. Tabellen forneden i dette dokument indeholder en liste med generelle softwareprogrammer, som kan hjælpe med at vælge, om et element skal fjernet eller ej.
    Figur : Fjern
    Valgmulighederne Fjern, Rediger eller Reparer
  4. Læs og reager på meddelelser, der måske vises, mens softwaren fjernes fra computeren.
  5. Gentag dette for alle softwareprogrammer, som du ønsker at fjerne.
  6. Efter alle elementer er blevet fjernet, luk alle vinduer, genstart computeren og fortsæt til næste trin.
Brug af ikoner på proceslinjen for at forhindre softwareprogrammer i at starte
Hvert lille ikon på proceslinjen, ved siden af uret, repræsenterer software, som kører i baggrunden. Hvis du bevæger musemarkøren over disse ikoner, vises programmets navn eller funktion. Du kan forøge systemressourcerne og forhindre mulige konflikter ved at reducere antallet af programmer, som er åbne i Windows.
Figur : Ikoner på proceslinjen
Ikoner på proceslinjen
Nogle gange indeholder et softwareprogram en funktion, som kan bruges til at forhindre programmet i at åbne med Windows. Hvis du vil se, om et program har sådan en funktion, skal du gøre følgende:
  1. Dobbeltklik eller højreklik på et ikon i proceslinjen for at få vist flere valgmuligheder.
  2. Se efter funktioner eller valgmuligheder i menuerne, som kan forhindre et softwareprogram i at starte, såsom Åbn, Valgmuligheder eller Indstillinger. Se efter ting, der relaterer til opstart. Hvis du finder en indstilling, som får programmet til at starte automatisk op, når Windows starter, skal du deaktivere den. Hvis en sådan funktion ikke er tilgængelig, skal du bruge næste sektion eller tabellen nederst på denne side for at forhindre, at softwareprogrammet starter op.
Fjern ikoner fra startmappen i Windows 8
Nogle softwareprogrammer åbnes automatisk, når Windows starter ved at bruge et genvejskonet på opstartsfanen til msconfig. Brug følgende trin for at få vist alle opstartsikoner, som er gemt, og fjern opstartsikoner fra startmappen:
  bemærk:
Softwareapplikationen bliver ikke afinstalleret ved at fjerne elementer fra fanen Start.
  1. På startskærmbilledet skal du skrive msconfig for at åbne amuletten Søg og derefter vælge msconfig i søgeresultaterne.
    Figur : Åbn msconfig
    Åbn msconfig
  2. Klik på fanen Start.
    Figur : Fanen Start
    Klik på fanen Start
  3. Klik på Åbn jobliste.
    Figur : Systemkonfiguration
    Valg af Åbn Jobliste
  4. Jobliste åbnes.
    Højreklik på et softwareprogram, som du ønsker ikke skal starte med Windows, og klik på Deaktiver i nederste højre hjørne.
    Figur : Fanen Start i Jobliste
    Deaktiveringsknappen
Deaktivering af softwaren HP TouchSmart
Elementer, som begynder med HPTS eller HP TouchSmart, er relateret til HP TouchSmart-software. Se i tabellen i slutningen af dette dokument for en liste over automatisk startende software. Hvis du ikke bruger HP TouchSmart-softwaren, kan du forhindre den i at åbne og køre i baggrunden ved at udføre følgende trin:
  1. Åbn softwaren TouchSmart.
  2. Klik på Tilpas.
  3. Vælg hvilket som helst felt, som du ikke bruger, og klik derefter på Slet.
Kontroller softwareprogrammer, som starter automatisk, for at afgøre, om de er nødvendige
Softwareprogrammerne i den følgende liste er de mest generelle programmer, som åbner med Windows på stationære computere fra HP- og Compaq. Den viser ikke alle softwareprogrammer, som kan være indlæst på computeren. Hvis et softwareprogram ikke er på listen, skal navnet skrives ned og undersøges på internettet ved brug af en søgemaskine.
  advarsel:
Et navn på følgende liste kan også være et navn for en virus eller trojan. Mange vira og trojanere kopierer systemfiler, så intetanende personer sletter en systemfil, som forhindrer Windows i at starte op. Brug virusscanning og fjernelsessoftware for at finde og fjerne vira og trojaner. Sæt ikke din lid til, at denne liste kan afgøre, om en fil er en virus eller trojan.
Relaterede oplysninger
For mere information om softwareprogrammer, der starter automatisk, og hvad de gør, skal du se Uniblues Process Library-websted (på engelsk)