HP-tabletter - Sådan lytter du til musik og ser videoer og billeder på din HP-tablet (Android, KitKat, Jelly Bean)

Dette dokument omhandler HP- og Compaq-tabletter med operativsystemerne Android 4.4/KitKat og 4.2/Jelly Bean.
HP-tabletter leveres med forudinstallerede medieafspiller-apps til musik, videoer og billeder. Dette dokument er en vejledning til medieafspiller-apps på tabletten. appen Galleri til billeder og videoer, og appen Google Play til musik, film og tv. Du kan finde andre medieafspillerapps i Google Play Butikken (på engelsk).
  bemærk:
Afhængigt af versionen af Android, der er installeret på din tablet, svarer nogle af billederne i dette dokument ikke nødvendigvis nøjagtigt til din tablet.
Brug af appen Galleri til at afspille eller vise medier på din HP-tablet
Du kan afspille videoer og billeder og udføre grundlæggende redigering af billeder i appen Galleri. Se følgende afsnit for at få mere at vide om appen Galleri.
Afspilning af videoer i appen Galleri på din HP-tablet
Når du optager en video på tabletten, gemmes filen i appen Galleri. Benyt følgende fremgangsmåde for at afspille videoer i appen Galleri:
  1. På hjemmeskærmen skal du trykke på ikonet Alle programmer og derefter trykke på appen Galleri.
  2. Tryk på det album, hvor videoen findes. Videoer, der er optaget med appen Kamera, er som standard gemt i albummet Kamera.
  3. Tryk på videoen, du vil afspille.
  4. Tryk på afspilningsikonet midt på skærmen.
  5. Hvis du har mere end en videoafspiller-app installeret i tabletten, vises et vindue, hvor du bliver bedt om at vælge en app for at udføre handlingen. Vælg Videoafspiller, og vælg derefter Altid (hvis du ønsker, at appen Galleri skal være den foretrukne videoafspiller), eller vælg Kun en gang (hvis du ønsker at fortsætte med at blive bedt om at vælge et app til afspilning af videoer).
  6. Mens videoen afspilles, kan du trykke overalt på skærmen for kort at få vist en pauseknap og en statusbjælke. Tryk på pauseknappen for at holde pause i afspilningen. Tryk på, og træk den hvide cirkel langs statusbjælken for at køre frem eller tilbage i videoen.
    Figur : Videostatusbjælke
    Videostatusbjælke
Visning af billeder i appen Galleri på din HP-tablet
Når du tager et billede med tabletten, gemmes billedet i appen Galleri. Benyt fremgangsmåden i dette afsnit for at få vist billeder du har taget, og få oplysninger om hvordan du kan arbejde med de enkelte billeder i appen Galleri.
  1. På hjemmeskærmen skal du trykke på ikonet Alle programmer og derefter trykke på appen Galleri.
  2. Tryk på det album, hvor billedet findes. Fotos, der er taget med appen, Kamera, er som standard gemt i albummet Kamera.
    Hvis du har andre kamera-apps eller fotoredigeringsapps, gemmes de billeder, der bruges i de pågældende apps, muligvis i separate album i Galleri.
  3. Tryk på en miniature for at åbne et billede, og gør et af følgende:
    Ønsket resultat
    Handling
    Zoome ind eller ud
    Placer to fingre på skærmen. Spred fingrene for at zoome ind, og saml dem for at zoome ud. Du kan også dobbelttrykke på skærmen for at zoome ind eller ud.
    Slette fotoet
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Slet.
    Udskriv fotoBemærk: Udskrivning er ikke tilgængelig på alle modeller
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Udskriv. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om brug og konfiguration af HP Support Assistant, skal du se et af følgende HP-supportdokumenter: Trådløs udskrivning fra din HP-Tablet (Android 4.4/KitKat) eller trådløs udskrivning fra din HP-Tablet (Android 4.2/Jelly Bean).
    Se fotos som et diasshow
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Slideshow. Appen Galleri afspiller billederne i det aktuelt valgte album som et diasshow. Tryk hvor som helst på skærmen for at afslutte slideshowet.
    Redigere billedet
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Rediger. Se Redigering af fotos i appen på din HP-tablet for at få flere oplysninger.
    Roter fotoet
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Roter til venstre eller Roter til højre (om nødvendigt flere gange), indtil billedet vises korrekt.
    Beskær fotoet
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Beskær. Træk i kanterne eller hjørnerne af beskæringsværktøjet for at ændre størrelsen. Tryk, og træk inde i beskæringsboksen for at ændre dens placering over billedet. Peg på Udført, når du er færdig.
    Indstil billedet som et kontaktfoto eller en tabletbaggrund
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Angiv billede som. Tryk på Billede af kontaktperson eller Tapet.
    Se billeddetaljer
    Tryk på ikonet Menu , og tryk derefter på Detaljer.
Visning af Photo Spheres i appen Galleri på din HP-tablet(Android 4.4/KitKat)
På tablets kører Android 4.4/KitKat operativsystem, kan appen, Kamera, optage Photo Spheres, hvor flere billeder automatisk sættes sammen for at optage 360-graders visninger af dine omgivelser (Se HP-supportdokumentet Brug af kameraet for vejledning til Photo Sphere). Derefter kan du se Photo Sphere billeder i appen Galleri. Benyt følgende fremgangsmåde for at se Photo Spheres i appen Galleri:
  1. På hjemmeskærmen skal du trykke på ikonet Alle programmer og derefter trykke på appen Galleri.
  2. Tryk på det album, hvor den relevante Photo Sphere findes. Photo Spheres, der er optaget med appen Kamera, er som standard gemt i albummet Kamera.
  3. Tryk på miniaturebilledet af den Photo Sphere du vil redigere. Foto Sphere åbnes som et panoramabillede.
    Figur : Foto Sphere i appen Galleri
    Foto Sphere i appen Galleri
  4. Tryk på Photo Sphere-ikonet for at åbne en dyb 360-graders visning af billedet.
    Vælg forskellige visninger af Photo Sphere ved at trykke på ikonet i nederste venstre hjørne af skærmen:
    • Tryk på kompasikonet for at justere visningen med den position, du holder din tablet i. Hæld og flytte tabletten for at få vist andre vinkler af Photo Sphere.
    • Tryk på det roterende pileikon , og tryk derefter kortvarigt på skærmen for at starte billedets rotation på en lodret akse. Tryk på skærmen igen for at stoppe den automatiske rotation. Træk fingeren hen over skærmen i enhver retning for at få vist andre vinkler af Photo Sphere-billedet.
Redigering af fotos i appen Galleri på din HP-tablet
Appen Galleri omfatter grundlæggende redigeringsværktøjer til dine fotos. Du kan f.eks. ændre belysningen, tilføje en fotofiltereffekt eller beskære billedet. Andre apps til fotoredigering fås i Google Play Butikken (på engelsk). Benyt følgende fremgangsmåde for at redigere et foto i appen Galleri:
  1. På hjemmeskærmen skal du trykke på ikonet Alle programmer og derefter trykke på appen Galleri.
  2. Tryk på det album, hvor billedet findes. Fotos, der er taget med appen, Kamera, er som standard gemt i albummet Kamera.
    Hvis du har andre kamera-apps eller fotoredigeringsapps, gemmes de billeder, der bruges i de pågældende apps, muligvis i separate album i Galleri.
  3. Tryk på miniaturebilledet af det foto du vil redigere.
  4. Tryk på ikonet i nederste venstre hjørne for at åbne billedet i editoren.
  5. Brug de tilgængelige værktøjer til at redigere dit foto.
    Figur : Redigeringsværktøjer i appen Galleri
    Redigeringsværktøjer i appen Galleri
  6. Tryk på Gem () i øverste venstre hjørne af skærmen for at gemme dine redigeringer. Det redigerede foto gemmes som en kopi.
Brug af Google Play-apps til afspilning af medier på din HP-tablet
Tabletten leveres med forudinstallerede Google Play-apps til afspilning af musik og videoer. Brug de følgende afsnit til at lære mere om de forudinstallerede Google Play-apps:
Sådan lytter du til musik med Google Play Music på din HP-tablet
Tabletten leveres med appen Google Play Music forudinstalleret. Med denne app kan du lytte til musik, der er gemt på tablettens lokale eller eksterne lager, eller føje musik til Google Play-musikbiblioteket og købe musik online. For yderligere oplysninger om brug af appen, se Ny bruger af Google Play Music? Få oplysninger om de grundlæggende fremgangsmåder (på engelsk) fra Google Play support.
Afspilning af videoer i appen Google Play Movies & TV på din HP-tablet
Tabletten leveres med appen Google Play Movies & TV forudinstalleret. Du kan bruge denne app til at afspille de videoer du optager med tabletten, eller til at se film og tv-programmer du streamer online eller køber og downloader, så du kan se dem offline. For yderligere oplysninger om brug af appen, se Ny bruger af Google Play Movies & TV? Få oplysninger om de grundlæggende fremgangsmåder (på engelsk) fra Google Play support.
Ofte stillede spørgsmål om afspilning af medier på din HP-tablet
Find svar på ofte stillede spørgsmål om afspilning af medier på din tablet.
Hvordan ændrer jeg de foretrukne apps, der åbner min musik, mine videoer eller billeder på min HP-tablet?
Du kan indstille dine mediefiler til at blive åbnet automatisk med en foretrukken app frem for at vælge din foretrukne app, hver gang du vil åbne filtypen. Du kan også rydde dine præferencer for at nulstille filtilknytningerne.
Brug de følgende trin til at indstille en foretrukken app til åbning af en mediefiltype:
  1. Tryk på en mediefil at en bestemt type (for eksempel en .mp3-musikfil), hvor du vil indstille en foretrukken app til åbning.
  2. Tryk for at vælge den foretrukne app, og tryk derefter på Altid.
    Figur : Valg af en foretrukken app
    Valg af en foretrukken app
    Den valgte app er nu den foretrukne app til åbning af denne filtype. Du kan stadig åbne filtypen fra en anden app, hvis du åbner appen først og derefter åbner filen inde fra appen.
Brug de følgende trin til at nulstille alle dine foretrukne apps:
  bemærk:
Ud over at rydde alle foretrukne apps til handlinger vil nulstilling af dine præferencer nulstille alle deaktiverede apps, app-beskeder og baggrundsdatabegrænsninger for apps. Det ødelægger ikke nogen app-data.
  1. Tryk på ikonet Alle programmer på startskærmbilledet, og tryk derefter på ikonet Indstillinger.
  2. Tryk på Apps i afsnittet Enhed.
    Figur : Apps
    Apps
  3. Tryk på menuikonet i øverste højre hjørne, og tryk derefter på Nulstil app-præferencer.
    Figur : Nulstil app-præferencer
    Nulstil app-præferencer
  4. Tryk på Nulstil apps.
    Figur : Nulstil apps
    Nulstil apps
    Nu hvor du vælger en mediefil, præsenteres du for de tilgængelige app-valg til åbning af den fil herunder alle medieafspillere, der er installeret på tabletten, som understøtter afspilning af filtypen.
Hvor kan jeg få andre apps til afspilning af medier på min HP-tablet?
For at finde andre medieafspillerapps kan du besøge Google Play Butikken (på engelsk).
Hvordan kan jeg surfe på internettet, mens jeg lytter til streaming af musik på min HP-tablet?
For at surfe på internettet mens du lytter til en streaming musikservice, skal du bruge en af følgende løsninger:
  • Brug separate browsere. Der er to webbrowsere forudinstalleret på tabletten: Chrome og Browser. Åbn en browser og starte streaming af musik, og tryk derefter på navigationsknappen Startskærm . Åbn den anden browser og start surfing på internettet.
  • Installer en app for streaming af musik. Søg efter din foretrukne streaming musikservice i Google Play Butikken (på engelsk). Hvis der er en Android-app for musikservice kan du installere den og bruge appen til at lytte til streaming af musik i stedet for streaming fra en browser.
Hvordan redigerer jeg fotos på min HP-tablet?
Du kan udføre grundlæggende forbedringer og redigeringer af billeder ved hjælp af appen Galleri. Hvis du ønsker mere detaljerede redigeringer, kan du finde billedredigerings-apps i Google Play Store (på engelsk).