HP LaserJet Pro MFP - Opsætning af funktionen Scan til e-mail

Indledning
Printeren har en funktion, der kan scanne et dokument og sende det til en eller flere e-mailadresser. Hvis du vil bruge denne scanningsfunktion, skal printeren være tilsluttet et netværk. Funktionen er dog ikke tilgængelig, før den er blevet konfigureret. Der findes to metoder til konfiguration af Scan til e-mail, guiden Opsætning af Scan til e-mail (Windows), som er installeret i HP-programgruppen for printeren som en del af den fulde softwareinstallation i Windows 7, og Opsætning af Scan til e-mail via HP's integrerede webserver (EWS). Brug følgende oplysninger til at konfigurere funktionen Scan to Email (Scan til e-mail).
Før du starter
Hvis du vil konfigurere funktionen Scan til e-mail, skal printeren have en aktiv netværksforbindelse til det samme netværk som den computer, der kører opsætningen.
Administratorer skal bruge følgende oplysninger, før de starter konfigurationsprocessen.
  • Administratoradgang til printeren
  • SMTP-server (f.eks. smtp.mycompany.com)
      bemærk:
    Hvis du ikke kender SMTP-serverens navn, SMTP-portnummeret eller godkendelsesoplysningerne, skal du kontakte e-mail-/internetserviceudbyderen eller systemadministratoren for flere oplysninger. SMTP-servernavne og portnavne er typisk lette at finde med en søgning på internettet. Du kan f.eks. bruge udtryk som "gmail smtp servernavn" eller "yahoo smtp servernavn" i søgningen.
  • SMTP-portnummer
  • SMTP-servergodkendelseskrav til udgående e-mailmeddelelser, herunder brugernavn og adgangskode, som bruges til godkendelse, hvis det er relevant.
      bemærk:
    Se dokumentationen, der fulgte med e-mailserviceudbyderen, for at få oplysninger om begrænsninger for digital afsendelse for din e-mailkonto. Nogle udbydere kan evt. midlertidigt låse din konto, hvis du overskrider din grænse for at sende.
Metode 1: Brug af guiden Scan til e-mail (Windows)
Nogle HP-printere omfatter driverinstallation via en software-cd. Til sidst i denne installation findes en indstilling til Opsætning af scan til mappe og e-mail. Opsætningsguiderne indeholder indstillinger til basiskonfiguration.
  bemærk:
Guiden Scan til e-mail er kun tilgængelig i operativsystemet Windows 7.
  1. Klik på Start, og klik derefter på Programmer.
  2. Klik på HP, klik på navnet på printeren, og klik derefter på Guiden Scan til e-mail.
      bemærk:
    Hvis indstillingen Guiden Scan til e-mail ikke er tilgængelig, skal du bruge Metode 2: Opsætte funktionen Scan til e-mail via HP's integrerede webserver (Windows)
  3. I dialogboksen Profiler for udgående e-mail skal du klikke på knappen Ny. Dialogboksen Opsætning af Scan til e-mail åbnes.
  4. På siden 1. Start skal du indtaste afsenderens e-mailadresse i feltet E-mailadresse.
  5. Indtast afsenderens navn i feltet Vist navn. Dette er det navn, der vises på printerens kontrolpanel.
  6. For at kræve, at der indtastes en PIN-kode på printerens kontrolpanel, før printeren kan sende en e-mail, skal du indtaste en 4-cifret PIN-kode i feltet Sikkerheds-PIN-kode og genindtaste PIN-koden i feltet Bekræft sikkerheds-PIN-kode og derefter klikke på Næste.
      bemærk:
    HP anbefaler at oprette en PIN-kode for at beskytte e-mailprofilen.
      bemærk:
    Når der oprettes en PIN-kode, skal den indtastes på printerens kontrolpanel, hver gang profilen bruges til at sende en scanning til e-mail.
  7. På siden 2. Godkend, skal du angive SMTP-server og Portnummer.
      bemærk:
    I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at ændre standardportnummeret.
      bemærk:
    Hvis du bruger en hostet SMTP-tjeneste, som f.eks. Gmail, skal du bekræfte SMTP-adressen, portnummeret og SSL-indstillingerne fra tjenesteudbyderens websted eller andre kilder. For Gmail er SMTP-adressen typisk smtp.gmail.com, portnummeret 465 og SSL skal være aktiveret.
    Se online kilder for at bekræfte, at disse serverindstillinger er aktuelle og gyldige på tidspunktet for konfigurationen.
  8. Hvis du bruger Google™ Gmail som e-mailtjeneste, skal du markere afkrydsningsfeltet Brug altid sikker forbindelse (SSL/TLS).
  9. Vælg Maksimal størrelse for e-mail i rullemenuen.
      bemærk:
    HP anbefaler at bruge standardfilstørrelsen Automatisk som den maksimale størrelse.
  10. Hvis SMTP-serveren kræver godkendelse for at sende en e-mail, skal du markere afkrydsningsfeltet Godkendelse af e-maillogon og derefter angive Bruger-id og Adgangskode og derefter klikke på Næste.
  11. På siden 3. Konfigurer skal du, for automatisk at kopiere afsenderen på e-mailmeddelelser, der sendes fra profilen, vælge Medtag afsender i alle e-mailmeddelelser, der udsendes korrekt fra printeren og derefter klikke på Næste.
  12. På siden 4. Afslut skal du gennemse oplysningerne og kontrollere, at alle indstillinger er korrekte. Hvis der er fejl, kan du klikke på knappen Tilbage og rette fejlen. Klik på knappen Gem og test for at teste konfigurationen, hvis indstillingerne er korrekte.
  13. Når meddelelsen Tillykke vises, skal du klikke på Udfør for at fuldføre konfigurationen.
Metode 2: Opsætte funktionen Scan til e-mail via HP's integrerede webserver (Windows)
Trin 1: Åbn HP's integrerede webserver (EWS)
  bemærk:
Trinnene varierer afhængigt af typen af kontrolpanel.
1
Kontrolpanel med 2 linjer
2
Berøringsfølsomt kontrolpanel
  1. Find IP-adressen.
    • Kontrolpaneler med 2 linjer: Tryk på knappen OK på printerens kontrolpanel. Åbn menuen Netværksopsætning, og vælg derefter Vis IP-adresse for at få vist IP-adressen eller værtsnavnet.
    • Berøringsfølsomme kontrolpaneler: Fra startskærmen på printerens kontrolpanel skal du trykke på knappen Forbindelsesoplysninger og herefter trykke på knappen Forbindelse til netværket eller knappen Netværkets Wi-Fi TÆNDT for at få vist IP-adressen eller værtsnavnet.
  2. Åbn en browser, og indtast IP-adressen eller værtsnavnet i adressefeltet på nøjagtig samme måde, som det vises på printerens kontrolpanel. Tryk på tasten Enter på computertastaturet. Den integrerede webserver åbnes.
    Figur : Eksempel på en IP-adresse i et browservindue
      bemærk:
    Hvis webbrowseren viser en meddelelse, som angiver, at adgangen til webstedet muligvis ikke er sikker, skal du vælge muligheden for at fortsætte til webstedet. Adgang til dette websted vil ikke beskadige computeren.
Trin 2: Konfigurer funktionen Scan til e-mail
  1. Klik på fanen System.
  2. Klik på linket Administration i venstre navigationsrude.
  3. I området Aktiverede funktioner skal du indstille Scan til e-mail til Til.
  4. Klik på fanen Scan.
  5. Klik på linket Profiler for udgående e-mail i venstre navigationsrude.
  6. På siden Profiler for udgående e-mail skal du klikke på knappen Ny.
  7. I området E-mailadresse skal du udfylde følgende felter:
    1. Indtast afsenderens e-mailadresse i feltet Din e-mailadresse som den nye profil for udgående e-mail.
    2. Indtast afsenderens navn i feltet Vist navn. Dette er det navn, der vises på printerens kontrolpanel.
  8. Udfyld følgende felter i området Indstillinger for SMTP-server:
    1. Indtast adressen på SMTP-serveren i feltet SMTP-server.
    2. Indtast SMTP-portnummeret i feltet SMTP-port.
        bemærk:
      I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at ændre standardportnummeret.
        bemærk:
      Hvis du bruger en hostet SMTP-tjeneste, som f.eks. Gmail, skal du bekræfte SMTP-adressen, portnummeret og SSL-indstillingerne fra tjenesteudbyderens websted eller andre kilder. For Gmail er SMTP-adressen typisk smtp.gmail.com, portnummeret 465 og SSL skal være aktiveret.
      Se online kilder for at bekræfte, at disse serverindstillinger er aktuelle og gyldige på tidspunktet for konfigurationen.
    3. Hvis du bruger Google™ Gmail som e-mailtjeneste, skal du markere afkrydsningsfeltet Brug altid sikker forbindelse (SSL/TLS).
  9. Hvis SMTP-serveren kræver godkendelse for at sende en e-mail, skal du udfylde følgende felter i området SMTP-godkendelse:
    1. Marker afkrydsningsfeltet SMTP-serveren kræver godkendelse for udgående e-mailmeddelelser.
    2. I feltet SMTP-bruger-id skal du angive bruger-id'et til SMTP-serveren.
    3. I feltet SMTP-adgangskode skal du indtaste adgangskoden til SMTP-serveren.
  10. Hvis du vil kræve, at der angives en PIN-kode på printerens kontrolpanel, før der sendes en e-mail ved hjælp af e-mailadressen, skal du udfylde følgende felter i området Valgfri PIN-kode:
    1. Indtast en PIN-kode med fire cifre i feltet PIN-kode (valgfrit).
    2. Genindtast den firecifrede PIN-kode i feltet Bekræft PIN-kode.
      bemærk:
    HP anbefaler at oprette en PIN-kode for at beskytte e-mailprofilen.
      bemærk:
    Når der oprettes en PIN-kode, skal den indtastes på printerens kontrolpanel, hver gang profilen bruges til at sende en scanning til e-mail.
  11. For at konfigurere de valgfrie e-mailindstillinger skal du udfylde følgende felter i området Indstillinger for e-mailmeddelelser:
    1. Vælg den tilladte maksimale størrelse for vedhæftede filer til e-mails på rullelisten Maksimal størrelse for vedhæftede filer i e-mail.
        bemærk:
      HP anbefaler at bruge standardfilstørrelsen Automatisk som den maksimale størrelse.
    2. Hvis du automatisk vil kopiere afsenderen på e-mailmeddelelser, der sendes fra profilen, skal du markere afkrydsningsfeltet CC automatisk.
  12. Gennemse oplysningerne, og klik derefter på en af følgende indstillinger:
    • Gem og test: Vælg denne indstilling for at gemme oplysningerne og teste forbindelsen.
    • Kun gem: Vælg denne indstilling for at gemme oplysningerne uden at teste forbindelsen.
    • Annuller: Vælg denne indstilling for at afslutte konfigurationen uden at gemme.
Trin 3: Tilføj kontakter til e-mailadressekartotek
  1. I venstre navigationsrude skal du klikke på E-mail-adressekartotek for at føje e-mailadresser til det adressekartotek, der er tilgængeligt fra printeren.
    Hvis du vil indtaste en individuel e-mailadresse, skal du gøre følgende:
    1. Indtast navnet på den nye e-mailkontakt i feltet Navn på kontakt.
    2. Indtast e-mailadressen på den nye e-mailkontakt i feltet E-mailadresse på kontakt.
    3. Klik på Add/Edit.
    Hvis du oprette en e-mailgruppe, skal du gøre følgende:
    1. Klik på Ny gruppe.
    2. Indtast et navn til den nye gruppe i feltet Indtast gruppenavnet.
    3. Klik på et navn i området Alle personer, og klik derefter på pileknappen for at flytte det til området Enkeltpersoner i gruppen.
        bemærk:
      Vælg flere navne på én gang ved at trykke på Ctrl og derefter klikke på et navn.
    4. Klik på Gem.
Trin 4: Konfigurer standardindstillinger for e-mail
  1. Klik på E-mailindstillinger i venstre navigationsrude for at konfigurere standardindstillingerne for e-mail.
    1. I områdetStandardemne og -brødtekst skal du udfylde følgende felter:
      1. Indtast en standardemnelinje for e-mailmeddelelser i feltet E-mailemne.
      2. Indtast en standardmeddelelse for e-mailmeddelelser i feltet Brødtekst.
      3. Vælg Vis brødtekst for at aktivere visning af standardbrødteksten i e-mails.
      4. Vælg Skjul brødtekst for ikke at vise standardbrødteksten til en e-mail.
    2. I området Scanningsindstillinger skal du udfylde følgende felter:
      1. Vælg standardfilformat for scannede filer på rullelisten Scanningsfiltype.
      2. Vælg standardpapirformatet for scannede filer på rullelisten Papirformat til scanning.
      3. Vælg standardopløsningen for scannede filer på rullelisten Scanningsopløsning.
          bemærk:
        Billeder med høj opløsning indeholder flere punkter pr. tomme (dpi), så de viser flere detaljer. Billeder med lav opløsning indeholder færre punkter pr. tomme og viser færre detaljer, men filstørrelsen er mindre.
      4. Vælg Sort-hvid eller Farve på rullelisten Udskriftsfarve.
      5. Angiv et præfiks for filnavnet (f.eks. Min scanning) i feltet Filnavnpræfiks.
    3. Klik på Anvend.
Opsætning af funktionen Scan til e-mail på en Mac
Trin 1: Åbn HP's integrerede webserver (EWS)
Brug en af følgende metoder til at åbne grænsefladen Integreret webserver (EWS).
Metode 1: Brug en webbrowser til at åbne HP's integrererede webserver (EWS)
  bemærk:
Trinnene varierer afhængigt af typen af kontrolpanel.
1
Kontrolpanel med 2 linjer
2
Berøringsfølsomt kontrolpanel
  1. Find IP-adressen.
    • Kontrolpaneler med 2 linjer: Tryk på knappen OK på printerens kontrolpanel. Åbn menuen Netværksopsætning, og vælg derefter Vis IP-adresse for at få vist IP-adressen eller værtsnavnet.
    • Berøringsfølsomme kontrolpaneler: Fra startskærmen på printerens kontrolpanel skal du trykke på knappen Forbindelsesoplysninger og herefter trykke på knappen Forbindelse til netværket eller knappen Netværkets Wi-Fi TÆNDT for at få vist IP-adressen eller værtsnavnet.
  2. Åbn en browser, og indtast IP-adressen eller værtsnavnet i adressefeltet på nøjagtig samme måde, som det vises på printerens kontrolpanel. Tryk på tasten Enter på computertastaturet. Den integrerede webserver åbnes.
    Figur : Eksempel på en IP-adresse i et browservindue
      bemærk:
    Hvis webbrowseren viser en meddelelse, som angiver, at adgangen til webstedet muligvis ikke er sikker, skal du vælge muligheden for at fortsætte til webstedet. Adgang til dette websted vil ikke beskadige computeren.
Metode 2: Brug HP Utility til at åbne HP's integrerede webserver (EWS)
  1. I menuen skal du klikke på Hjælpeprogrammer, klikke på Hewlett-Packard og derefter dobbeltklikke på HP Utility. HP Utility-hovedskærmbilledet vises.
  2. På HP Utility-hovedskærmbilledet skal du åbne HP's integrerede webserver (EWS) på en af følgende måder:
    • I området Printerindstillinger skal du klikke på Yderligere indstillinger og derefter klikke på Åbn integreret webserver.
    • Klik på Scan til e-mail i området Scanningsindstillinger, og klik derefter på Begynd opsætning af Scan til e-mail....
    HP's integrerede webserver (EWS) åbnes.
Trin 2: Konfigurer funktionen Scan til e-mail
  1. Klik på fanen System.
  2. Klik på linket Administration i venstre navigationsrude.
  3. I området Aktiverede funktioner skal du indstille Scan til e-mail til Til.
  4. Klik på fanen Scan.
  5. Klik på linket Profiler for udgående e-mail i venstre navigationsrude.
  6. På siden Profiler for udgående e-mail skal du klikke på knappen Ny.
  7. I området E-mailadresse skal du udfylde følgende felter:
    1. Indtast afsenderens e-mailadresse i feltet Din e-mailadresse som den nye profil for udgående e-mail.
    2. Indtast afsenderens navn i feltet Vist navn. Dette er det navn, der vises på printerens kontrolpanel.
  8. Udfyld følgende felter i området Indstillinger for SMTP-server:
    1. Indtast adressen på SMTP-serveren i feltet SMTP-server.
    2. Indtast SMTP-portnummeret i feltet SMTP-port.
        bemærk:
      I de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at ændre standardportnummeret.
        bemærk:
      Hvis du bruger en hostet SMTP-tjeneste, som f.eks. Gmail, skal du bekræfte SMTP-adressen, portnummeret og SSL-indstillingerne fra tjenesteudbyderens websted eller andre kilder. For Gmail er SMTP-adressen typisk smtp.gmail.com, portnummeret 465 og SSL skal være aktiveret.
      Se online kilder for at bekræfte, at disse serverindstillinger er aktuelle og gyldige på tidspunktet for konfigurationen.
    3. Hvis du bruger Google™ Gmail som e-mailtjeneste, skal du markere afkrydsningsfeltet Brug altid sikker forbindelse (SSL/TLS).
  9. Hvis SMTP-serveren kræver godkendelse for at sende en e-mail, skal du udfylde følgende felter i området SMTP-godkendelse:
    1. Marker afkrydsningsfeltet SMTP-serveren kræver godkendelse for udgående e-mailmeddelelser.
    2. I feltet SMTP-bruger-id skal du angive bruger-id'et til SMTP-serveren.
    3. I feltet SMTP-adgangskode skal du indtaste adgangskoden til SMTP-serveren.
  10. Hvis du vil kræve, at der angives en PIN-kode på printerens kontrolpanel, før der sendes en e-mail ved hjælp af e-mailadressen, skal du udfylde følgende felter i området Valgfri PIN-kode:
    1. Indtast en PIN-kode med fire cifre i feltet PIN-kode (valgfrit).
    2. Genindtast den firecifrede PIN-kode i feltet Bekræft PIN-kode.
      bemærk:
    HP anbefaler at oprette en PIN-kode for at beskytte e-mailprofilen.
      bemærk:
    Når der oprettes en PIN-kode, skal den indtastes på printerens kontrolpanel, hver gang profilen bruges til at sende en scanning til e-mail.
  11. For at konfigurere de valgfrie e-mailindstillinger skal du udfylde følgende felter i området Indstillinger for e-mailmeddelelser:
    1. Vælg den tilladte maksimale størrelse for vedhæftede filer til e-mails på rullelisten Maksimal størrelse for vedhæftede filer i e-mail.
        bemærk:
      HP anbefaler at bruge standardfilstørrelsen Automatisk som den maksimale størrelse.
    2. Hvis du automatisk vil kopiere afsenderen på e-mailmeddelelser, der sendes fra profilen, skal du markere afkrydsningsfeltet CC automatisk.
  12. Gennemse oplysningerne, og klik derefter på en af følgende indstillinger:
    • Gem og test: Vælg denne indstilling for at gemme oplysningerne og teste forbindelsen.
    • Kun gem: Vælg denne indstilling for at gemme oplysningerne uden at teste forbindelsen.
    • Annuller: Vælg denne indstilling for at afslutte konfigurationen uden at gemme.
Trin 3: Tilføj kontakter til e-mailadressekartotek
  1. I venstre navigationsrude skal du klikke på E-mail-adressekartotek for at føje e-mailadresser til det adressekartotek, der er tilgængeligt fra printeren.
    Hvis du vil indtaste en individuel e-mailadresse, skal du gøre følgende:
    1. Indtast navnet på den nye e-mailkontakt i feltet Navn på kontakt.
    2. Indtast e-mailadressen på den nye e-mailkontakt i feltet E-mailadresse på kontakt.
    3. Klik på Add/Edit.
    Hvis du oprette en e-mailgruppe, skal du gøre følgende:
    1. Klik på Ny gruppe.
    2. Indtast et navn til den nye gruppe i feltet Indtast gruppenavnet.
    3. Klik på et navn i området Alle personer, og klik derefter på pileknappen for at flytte det til området Enkeltpersoner i gruppen.
        bemærk:
      Vælg flere navne på én gang ved at trykke på Ctrl og derefter klikke på et navn.
    4. Klik på Gem.
Trin 4: Konfigurer standardindstillinger for e-mail
  1. Klik på E-mailindstillinger i venstre navigationsrude for at konfigurere standardindstillingerne for e-mail.
    1. I områdetStandardemne og -brødtekst skal du udfylde følgende felter:
      1. Indtast en standardemnelinje for e-mailmeddelelser i feltet E-mailemne.
      2. Indtast en standardmeddelelse for e-mailmeddelelser i feltet Brødtekst.
      3. Vælg Vis brødtekst for at aktivere visning af standardbrødteksten i e-mails.
      4. Vælg Skjul brødtekst for ikke at vise standardbrødteksten til en e-mail.
    2. I området Scanningsindstillinger skal du udfylde følgende felter:
      1. Vælg standardfilformat for scannede filer på rullelisten Scanningsfiltype.
      2. Vælg standardpapirformatet for scannede filer på rullelisten Papirformat til scanning.
      3. Vælg standardopløsningen for scannede filer på rullelisten Scanningsopløsning.
          bemærk:
        Billeder med høj opløsning indeholder flere punkter pr. tomme (dpi), så de viser flere detaljer. Billeder med lav opløsning indeholder færre punkter pr. tomme og viser færre detaljer, men filstørrelsen er mindre.
      4. Vælg Sort-hvid eller Farve på rullelisten Udskriftsfarve.
      5. Angiv et præfiks for filnavnet (f.eks. Min scanning) i feltet Filnavnpræfiks.
    3. Klik på Anvend.