Computere fra HP - Løsning af problemer med opkaldsforbindelser (Windows 8)

Dette dokument vedrører HP-computere med Microsoft Windows 8.
Dette dokument indeholder løsninger til de mest almindelige problemer, som opstår med opkaldsmodemmer. Tilslutningsproblemer kan skyldes dårlig lydkvalitet over telefonlinjen, dårlige kabelforbindelser (bøjede kabler eller ben), høje opkaldsvolumener hos internetserviceudbyderen eller modemdrivere og -software, der ikke er korrekt konfigureret. Dette dokument kan hjælpe med at løse de fleste af disse typer problemer. Læs og reager på hvert trin, indtil der findes en løsning på dit problem.
  bemærk:
Der er ikke installeret opkaldsmodemmer på alle computere. Hvis der ikke er installeret et opkaldsmodem på computeren, kan du tilslutte et modem med et USB-kabel, eller du kan installere et modemkort.
På grund af karakteren af fejlfinding i forbindelse med modemforbindelser kan det være en god idé at læse hele dette dokument, inden du begynder at foretage fejlfinding på modemforbindelsen. Det er også en god idé at udskrive dette dokument som reference under fejlfinding.
  bemærk:
Hvis du ikke bruger den nyeste version af Windows 8, kan visse grafikelementer og oplysninger i dette dokument variere. Du kan hente den nyeste version i Microsoft Store.
Før du begynder
Kontroller følgende punkter før fejlfinding i forbindelse med problemer med opkaldsforbindelser:
  • Hvis du vil Windows til fejlfinding og løse de fleste problemer i forbindelse med søgning på internettet, skal du nulstille internetindstillingerne på følgende måde:
    1. Luk alle åbne Internet Explorer-vinduer.
    2. Fra startskærmbilledet skal du skrive kontrolpanel for at åbne amuletten Søg og derefter vælge Kontrolpanel fra søgeresultaterne.
      Figur : Kontrolpanel
      Kontrolpanel
    3. Klik på Netværk og internet, og klik derefter på Internetindstillinger.
      Figur : Internetindstillinger
      Billede af skærmen Netværk og internet med Internetindstillinger fremhævet.
      Vinduet Internetegenskaber åbnes.
    4. Klik på fanen Avanceret, og klik derefter på knappen Nulstil.
      Figur : Knappen Nulstil på fanen Avanceret i vinduet Internetegenskaber
      Knappen Nulstil på fanen Avanceret i vinduet Internetegenskaber
      Vinduet Nulstil Internet Explorer-indstillinger åbnes.
    5. Læs oplysningerne på skærmbilledet, og klik derefter på Nulstil.
      Figur : Nulstil indstillinger for Internet Explorer
      Vinduet Nulstil indstillinger for Internet Explorer
    6. Klik på Luk, når Windows har nulstillet indstillingerne for Internet Explorer.
  • Sørg for, at telefonledningen er sluttet til RJ11-porten i modemmet og ikke RJ45-porten i netværkskortet. Prøv at tilslutte igen, hvis telefonledningen var i det forkerte stik.
    Figur : RJ11-modemstik
  • Sørg for, at der er oprettet en konto hos en ISP (internetserviceudbyder). ISP'en har opgivet vigtige oplysninger, som er nødvendige for opsætning af kontoen: mindst ét telefonnummer til adgang, en adgangskode (hvis påkrævet), særlig software til opsætning af kontoen (hvis anvendt) samt særlige opsætningsoplysninger (oplysninger om pop3-e-mail og nyhedsgrupper, krypterings- eller komprimeringsindstillinger og flere andre indstillinger). ISP'en kan besvare denne type spørgsmål om opsætning og hjælpe dig med at foretage de nødvendige justeringer i Windows, hvis du ikke allerede har gjort det.
  • Find en RJ11-telefonledning, der er 6 fod (1,83 m) eller kortere. Find evt. en anden ledning end den ledning, der allerede er sluttet til modemmet.
  • Sørg for, at du har adgang til en analog telefonlinje (en RJ11-stikkontakt i væggen eller gulvet).
  • Find en funktionsdygtig analog telefon.
Trin 1: Bekræft, at forbindelsen til telefonlinjen og lydkvaliteten er god
Ringe kvalitet af telefonlinjen kan være grunden til den manglende evne til at oprette forbindelse, periodiske afbrydelser og langsomme overførselshastigheder for modemmet. Kontroller, om problemet skyldes telefonlinjen eller -forbindelsen.
Klik på overskriften eller plustegnet (+) ud for den for at udvide oplysningerne.
Trin 2: Ring op, og lyt til adgangsnummeret
Brug en telefon til at ringe op til adgangsnummeret, som bruges til at oprette forbindelse til internettet, og lyt til telefonrøret.
Trin 3: Kontroller indstillinger for opkald
Skal du taste 9, før du foretager et opkald? Bruger du banke-på-funktion på den samme linje? Bruger du normalt et telefonkort for at ringe ud? Hvis modemmet ikke kan ringe op til en forbindelse til ISP'en, eller internetforbindelsen pludselig forsvinder, fordi der er et andet opkald på den samme linje, skal du følge disse trin for at justere opkaldsreglerne for modemmet. Hvis modemmet tidligere har kunnet få forbindelse til ISP'en fra det samme telefonnummer, skal du springe dette trin over.
Trin 4: Kontakt med internetserviceudbyderen
Hvis computeren stadig har problemer med at oprette forbindelse til internettet, og modemhardwaretestene lykkes, er den software til oprettelse af internetforbindelse, som er leveret af ISP'en, muligvis ikke korrekt konfigureret, eller indstillingerne for modemmet er ikke indstillet til at oprette forbindelse til telefonsystemet hos ISP'en. Kontakt ISP'en for at få hjælp til konfiguration af indstillingerne i Windows og ISP-softwaren.