HP pc'er - oprettelse og brug af en Microsoft genoprettelses-USB-drev (Windows 8)

Dette dokument vedrører computere fra HP og Compaq med Windows 8.
Du kan bruge et genoprettelses-USB-drev til at starte computeren i tilfælde af et problem. Drevet indeholder også Windows-systemgenoprettelsesværktøjer, der kan hjælpe dig med at gendanne Windows efter en alvorlig fejl eller gendanne computeren fra et systembillede.
bemærk:
Hvis du ikke bruger den nyeste version af Windows 8, kan visse grafikelementer og oplysninger i dette dokument variere. Du kan hente den nyeste version i Microsoft Store.

Sådan opretter du et Microsoft genoprettelses-USB-drev i Windows 8

Et genoprettelsesdrev kan fejlfinde problemer med din computer, selv hvis operativsystemet ikke starter. Du kan også kopiere HP Recovery-partitionen til drevet. Følg denne fremgangsmåde for at oprette et genoprettelses-USB-drev:
  1. Slut et USB-drev til computeren.
    bemærk:
    Alt på drevet slettes, når du opretter genoprettelsesdrevet.
    bemærk:
    Kopiering af genoprettelsespartitionen bruger en stor mængde plads og kræver et USB-drev med stor kapacitet.
  2. Fra startskærmbilledet skal du indtaste Genoprettelsesdrev for at åbne en søgning og vælg derefter Genoprettelsesdrev fra søgeresultaterne.
    Figur : Søgning efter genoprettelsesdrev
    Søgeresultater for genoprettelsesdrev
  3. Vælg Kopier genoprettelsespartitionen fra pc'en til genoprettelsesdrevet, hvis du ønsker at kopiere genoprettelsespartitionen til USB-drevet. Kopiering af genoprettelsespartitionen bruger en stor mængde plads og kræver et USB-drev med stor kapacitet.
    Figur : Opret et genoprettelsesdrev
    Billede af vinduet Genoprettelsesdrev
  4. Klik på Næste.
    Genoprettelsesdrevguiden afgør, hvor meget plads der kræves for at oprette genoprettelsesdrevet.
  5. Vælg det USB-drev, du vil bruge, og klik derefter på Næste.
    Figur : Vælg USB-flashdrevet
    Billede af vinduet Genoprettelsesdrev
  6. Klik på Opret.
    Genoprettelsesdrevet oprettes.
  7. Klik på Udfør, når drevet er klar.
    Figur : Genoprettelsesdrevet er klart
    Billede af vinduet Genoprettelsesdrev
  8. Opbevar genoprettelsesdrevet et sikkert sted.

Brug af genoprettelses-USB-drev i Windows 8

Følg denne fremgangsmåde for at bruge et genoprettelses-USB-drevet:
  1. Sluk for computeren.
  2. Indsæt genoprettelses-USB-drevet i en USB-port på computeren, og tænd for computeren igen.
  3. Brug pil ned til at vælge valgmuligheden USB-drevet (f.eks. UEFI: HP v220w 2.0PMAP), og tryk derefter på tasten Enter.
  4. Klik på sproget for dit tastatur.
  5. Klik på Fejlfinding.
    Brug de følgende afsnit til at løse computerproblemer.
  • Optimer din pc.
    Optimering af din computer geninstallerer Windows, uden at det berører dine personlige filer, apps og mange indstillinger. Du kan optimere din computer for at løse problemer, såsom at computeren ikke starter.
    Følg disse trin for at optimere din computer:
    1. På skærmbilledet Fejlfinding skal du klikke på Optimer din pc.
    2. Klik på Næste.
    3. Klik på operativsystemet (Windows 8).
    4. Klik på Optimer for at starte.
  • Nulstil din pc
    Nulstilling af computeren geninstallerer Windows og fjerner alle dine personlige filer og indstillinger.
      advarsel:
    Dine personlige filer og indstillinger ødelægges, når du udfører dette trin. Sørg for, at du har sikkerhedskopieret alle dine vigtige filer, før du fortsætter. Lad være med at fortsætte, hvis du har vigtige filer på harddisken, der ikke er blevet sikkerhedskopieret. Gå til næste afsnit, og brug Systemgenoprettelse til at sikkerhedskopiere filer. Du kan evt. opsøge professionel hjælp til genoprettelse for at få gendannet dine filer.
    1. På skærmbilledet Fejlfinding skal du klikke på Nulstil din pc.
    2. Klik på Næste.
    3. Klik på operativsystemet (Windows 8).
    4. Klik på Fjern kun mine filer for at starte.
  • Systemgendannelse
    Du kan bruge genoprettelses-USB-drevet til at åbne HP System Recovery og gendanne din computer til dens oprindelige tilstand eller sikkerhedskopiere vigtige filer. Følg disse trin for at åbne HP System Recovery:
    1. På skærmbilledet Fejlfinding skal du klikke på Systemgenoprettelse.
    2. Klik på Systemgenoprettelse for at gendanne computeren til dens oprindelige fabrikstilstand, eller klik på Program til filsikkerhedskopiering for at sikkerhedskopiere filer til en tom disk eller et USB-drev.
      Figur : Gendannelsesværktøj
      Billede af Recovery Manager
      Hvis du vil have yderligere oplysninger om systemgenoprettelse, henvises der til Udførelse af en HP Systemgendannelse.
  • Systemgendannelse
    Du kan bruge genoprettelses-USB-drevet til at åbne Microsoft Systemgendannelse og gendanne din computer til en tidligere tilstand. Følg disse trin for at åbne Systemgendannelse:
    1. På skærmbilledet Fejlfinding skal du klikke på Avancerede indstillinger og derefter klikke på Systemgendannelse.
    2. Klik på operativsystemet (Windows 8).
      Systemgendannelse åbner.
    3. Klik på Næste.
      Vælg et gendannelsespunkt, og klik derefter på Næste.
    4. Klik på Udfør for at gendanne din computer til det valgte gendannelsespunkt.
      Du kan få hjælp til Systemgendannelse i HP's supportdokument Brug af Microsoft Systemgendannelse (Windows 8).
  • Genoprettelse af systemafbildning
    Et systembillede er en personlig sikkerhedskopi af den partition, der indeholder Windows, og omfatter programmer og brugerdata, som f.eks. dokumenter, billeder og musik. Genoprettelse af systemafbildning erstatter alle data på en harddiskpartition med et andet billede af harddiskpartitionen. Du skal have oprettet et systembillede for at bruge denne mulighed.
    Du kan få hjælp til Genoprettelse af systemafbildning i HP's supportdokument Oprettelse og brug af et systembillede til gendannelse af din computer.
  • Automatisk reparation
    Automatisk reparation løser automatisk visse problemer, såsom manglende eller beskadigede systemfiler, der kan forhindre Windows i at starte korrekt. Automatisk reparation kan kun løse visse problemer, såsom manglende eller beskadigede systemfiler. Det kan ikke løse hardwarefejl, såsom en beskadiget harddisk eller inkompatibel hukommelse, og det beskytter ikke mod virusangreb.
    Hvis der registreres et startproblem, starter Automatisk reparation af sig selv og forsøger at løse problemet. Hvis problemet så alvorligt, at Automatisk reparation ikke starter af sig selv, skal du køre Automatisk reparation vha. genoprettelses-USB-drevet.
    1. På skærmbilledet Fejlfinding skal du klikke på Avancerede indstillinger og derefter klikke på Automatisk reparation.
    2. Klik på operativsystemet (Windows 8).
      Automatisk reparation kontrollerer computeren for problemer, der kan forhindre Windows i at starte.
  • Kommandoprompt
    Avancerede brugere kan bruge kommandoprompten i WinRE-miljøet til at angive kommandolinjer til diagnosticering og fejlfinding af problemer. Klik på Kommandoprompt for at åbne en kommandolinje. Der er mange forskellige kommandolinjer, der kan indtastes. Sørg for, at du fuldt ud forstår kommandoen og risikoen, før du indtaster kommandoen. For at få en liste over tilgængelige kommandoer og deres beskrivelser skal du taste help ved kommandoprompten.
  • Indstillinger for UEFI-firmware
    UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) udgør grænsefladen mellem Windows 8-operativsystemet og firmwaren på computeren under systemstart. Det anbefales ikke at ændre indstillingerne for UEFI-firmwaren.