HP-pc'er - ofte stillede spørgsmål om Linux

Dette dokument omhandler HP-computere.
Læs listen med ofte stillede spørgsmål for at finde de mest almindelige svar.
Ubuntu One og Single Sign on
Tjenesterne Ubuntu One File Sync og One Music understøttes ikke længere og vil ikke være tilgængelige efter den 1. juni 2014. Der kan dog stadig oprettes en Ubuntu One-konto til Single Sign On og Launchpad. Få mere at vide på webstedet Ubuntu One Account (på engelsk). For at oprette en konto, skal du gå til webstedet Ubuntu One login (på engelsk).
Hvad er Linux?
Linux er et open source-operativsystem baseret på Unix. Det distribueres under GNU General Public License.
Kan jeg skifte operativsystem fra Linux til Windows?
Ja, hvis din computerhardware opfylder minimumskravene for Windows. For at finde ud af, om din computerhardware er Windows-kompatibel og opfylder minimumskravene til installation af Windows, skal du besøge webstedet for Microsoft Windows (på engelsk).
Hvordan åbner jeg Windows med Linux?
Windows installeres ikke sammen med Linux. Hvis du vil bruge Microsoft Windows, skal det installeres separat.
Kan jeg bruge software, der fungerer i Windows, i Linux?
Windows kan ikke køre i Linux uden et særligt emuleringsprogram. Hvis du vil bruge Windows-software, kan du overveje at installere operativsystemet Windows på din computer. Besøg webstedet for Microsoft Windows (på engelsk).
Hvor finder jeg drivere eller OS-opdateringer til Linux/Windows?
Find software- og driverdownloads på de relevante HP- og Linux-websteder:
  • Linux: HP leverer muligvis ikke drivere, programrettelser eller opgraderinger til Linux på sine HP Pavilion- og Presario-computere. Linux er dog et gratis, open source community. Besøg webstedet The Linux Kernel Archives (på engelsk) for software og oplysninger.
  • Linux-printerdrivere: HP udvikler og distribuerer en open-source Linux-driver via internettet, som understøtter de fleste HP-printere, multifunktionsprintere og All-in-One-enheder. Du kan finde flere oplysninger om denne driver og et link til download på webstedet HP Linux Imaging and Printing (på engelsk).
  • Novell SUSE Linux Enterprise Desktop (SLED): Hvis du har købt en bærbar HP-computer med denne udgave af Linux og fortsat ønsker at benytte SLED, er det vigtigt, at du registrerer din pc hos Novell for at holde den opdateret. Gå til How to Register your HP Device (på engelsk) for at få mere at vide.
  • Windows: Hvis du installerer Windows XP eller nyere, er mange af driverne allerede en del af Windows. HP leverer også drivere og software til kvalificerede systemer på webstedet HP Consumer Support:
    1. Indtast computerens modelnummer.
    2. Vælg et operativsystem.
    3. Søg efter opdaterede drivere og software.
      bemærk:
    Drivere fra HP leveres "som de er" uden nogen form for garanti.
Hvordan geninstallerer jeg Ubuntu?
Først skal du sikkerhedskopiere alle dine personlige filer og data til en ekstern lagerenhed, hvis muligt. Derefter skal du vælge en af følgende muligheder for at geninstallere Ubuntu:
Hvor kan jeg finde flere oplysninger om Linux?
Besøg webstedet The Linux Kernel Archives (på engelsk) for generelle oplysninger og opdateringer om Linux.
Hvis du vil have oplysninger om et specifikt Linux operativsystem, skal du besøge et af følgende websteder: