HP bærbare PC'er - Opgradering af hukommelse (RAM)

Dette dokument vedrører HP og Compaq bærbare computere.
Opgradering af hukommelse hjælper med at forbedre systemets ydeevne. Ved at følge instruktionerne i dette dokument trin for trin kan du succesfuld opgradere random-access memory (RAM) på alle HP og Compaq bærbare computere. Da billederne nok ikke vil passe specifikt til din computermodel, vil disse trin fungere.
Læs alle instruktioner omhyggeligt, før du prøver at installere hukommelse.
  bemærk:
Køb ikke hukommelsesmoduler, før du ved hvilken type af hukommelse, computeren bruger, maksimum størrelse af hukommelse, som computeren kan bruge, og konfiguration af hukommelsesindgange.
  bemærk:
I nogle bærbare modeller kan hukommelsen ikke skiftes ud eller opgraderes.
At finde produktnummeret på din HP bærbare PC
For at bestille interne komponenter til udskiftning såsom hukommelse skal du kende computerens præcise produktnummer. På mange bærbare computere fra HP er produktnummeret og serienummeret trykt på en mærkat på bunden af computeren. Produktnummeret og serienummeret er også trykt på ydersiden af forsendelseskassen, som du modtag, da du købte computeren.
Placeringen af produktnummeret kan variere, og der er utallige måder til at finde produktnummeret til din bærbare computer på. Hvis du har brug for mere hjælp til at finde produktnummeret, skal du se Hvordan finder jeg mit modelnummer eller produktnummer?
Figur : Produktnummer
Billede af produktetiketten med produktnummer fremhævet
  bemærk:
Der kan være trykt et generelt serienavn på kabinettet tæt ved tastaturet eller på rammen uden om skærmen, men dette giver ikke tilstrækkelige oplysninger til at kunne bestille reservedele.
At finde information om hukommelse for din computermodel (mængden installeret, maksimum understøttet og type af hukommelse)
Vigtige oplysninger om hukommelsesopgradering er placeret i specifikationsdokumentet for din bærbare computer fra HP og i vedligeholdelse og servicevejledningen. For at finde produktspecifikationerne og oplysninger om hukommelsen til din specifikke computer, kan du bruge både specifikationsdokumentet og vedligeholdelse og servicevejledningen. Du kan bruge Produktoplysninger kategorien på support-siden for din computermodel til at finde specifikationerne og vedligeholdelse opsætningsvejledningen eller du kan søge efter produktspecifikationer ved at gøre følgende:
Specifikationsdokument
Vigtige oplysninger om hukommelsesopgradering findes i specifikationsdokumentet for din bærbare computer.
Du kan bruge Produktoplysninger kategorien på support-siden for din computermodel til at finde specifikationsdokumentet, eller alternativt, kan du søge efter produktspecifikationer ved at gøre følgende:
  1. I feltet Søg (eller feltet Spørgsmål eller nøgleord) øverst på denne side skal du indtaste din computers modelnummer, et mellemrum og ordet specifikationer.
    F.eks.:
    RQ877AS specifikationer
  2. Klik på linket på siden med søgeresultater, som matcher produktspecifikationerne til din computermodel.
  3. Se Hukommelse-sektionen i produktspecifikationsdokumentet for hukommelsesinformationer specifikt for din computer.
  4. Blandt de anførte oplysninger skal du notere følgende elementer. Det vil være brugbart, når man køber hukommelse, og når man udfører de næste punkter.
    • Mængde af installeret hukommelse - Det nuværende mængde af hukommelse, som er installeret på din computer. Se under Sådan kontroller du, hvor meget meget hukommelse der kan tilføjes for at bekræfte den mængde hukommelse, der er installeret.
    • Understøttet maksimal hukommelse - Træk mængden af allerede installeret hukommelse fra den maksimale mængde hukommelse, som systemet understøtter, for at klarlægge, hvor meget hukommelse der skal købes. Du kan også købe den maksimalt tilladte mængde og erstatte den nuværende installerede hukommelse. Når du kender den maksimale hukommelse for dit system, skal du kontrollere Maksimal hukommelse understøttet af operativsystemet for at se, hvor meget hukommelse din version af Windows understøtter. Brug det mindste af disse to numre som den maksimale hukommelse.
    • Type af hukommelse (inklusiv hastighed) - HP anbefaler at købe samme type af hukommelse (samme størrelse, samme hastighed, samme producent) til hvert stik. For at opnå den bedste ydeevne skal du købe den hurtigste hukommelse, som bundkortet understøtter.
      advarsel:
    På grund af stor variation for mulige konfigurationer, kan nogle bundkort ikke konfigurere hukommelsen korrekt, hvis array'et af mindre dobbelt in-line hukommelsesmoduler (SO-DIMMs) indeholder en SO-DIMM, som ikke er fra samme producent, har en anden CAS latensværdi eller har en anderledes densitetsværdi (høj og lav brugt samme). Sørg for, at alle SO-DIMM'er har det samme varenummer, er fra samme producent og opfylder de grundlæggende krav til hukommelse for bundkortet. Hvis ikke, skal du være sikker på, at du kan returnere hukommelsen, hvis den ikke bliver genkendt af systemet, efter du har installeret den nye hukommelse.
Vedligeholdelse og servicevejledning
Hukommelse og opgraderingen oplysninger, som er mere detaljeret og specifikke til computeren serien eller model, i vedligeholdelses- og servicevejledningen. Information om hukommelsens reservedelsnumre, typer kompatibel RAM og antallet af indgange er tilgængelig i vedligeholdelsesvejledningen.
  1. I feltet Søg (eller feltet Spørgsmål eller nøgleord) øverst på denne side skal du indtaste din computers modelnummer, et mellemrum og ordet specifikationer.
    F.eks.:
    RQ877AS vedligeholdelse og servicevejledning.
  2. Klik på linket på siden med søgeresultater, som matcher produktspecifikationerne til din computermodel.
  3. Se afsnittet Hukommelse i din vedligeholdelse og servicevejledning for specifikke hukommelsesoplysninger, som hukommelsesmodulet antallet af reservedele, kompatible processorer og specifikationer for hukommelsesmodulerne.
  4. Noter de oplysninger, der vil være nyttigtr når fu købe ny hukommelse.
      advarsel:
    På grund af stor variation for mulige konfigurationer, kan nogle bundkort ikke konfigurere hukommelsen korrekt, hvis array'et af mindre dobbelt in-line hukommelsesmoduler (SO-DIMMs) indeholder en SO-DIMM, som ikke er fra samme producent, har en anden CAS latensværdi eller har en anderledes densitetsværdi (høj og lav brugt samme). Sørg for, at alle SO-DIMM'er har det samme varenummer, er fra samme producent og opfylder de grundlæggende krav til hukommelse for bundkortet. Hvis ikke, skal du være sikker på, at du kan returnere hukommelsen, hvis den ikke bliver genkendt af systemet, efter du har installeret den nye hukommelse.
Bestemmelse af hvor, din hukommelse er
Hukommelsen er placeret i hukommelsesmodulrummet nederst på de fleste bærbare computere fra HP. I afsnittet fjernelse og udskiftning i vedligeholdelsesvejledningrn ginfrd detaljeret vejledning til at finde hukommelsen. Nogle bærbare computere fra HP er designet med hukommelsesmodulrummet under tastaturet. Hvis hukommelsesmodulrummet for din bærbare computer befinder sig under tastaturet, anbefaler HP, at du kontakter en autoriseret HP-supportudbyder for at få hjælp med at bestille og udskifte hukommelsen.
Sådan kontroller du, hvor meget meget hukommelse der kan tilføjes
Før opgradering af hukommelse skal du bekræfte hvor meget hukommelse, du på nuværende tidspunkt har installeret, for at fastslå hvor meget hukommelse, der kan tilføjes. Brug en af de følgende sektioner for at finde den præcise hukommelseskonfiguration og hvor meget hukommelse, der kan købes og installeres.
Vælg en af de følgende sektioner for at bekræfte hvor meget hukommelse, der er installeret afhængig af, om computeren er tændt eller slukket:
Installering af hukommelse
De fleste bærbare HP- og Compaq-computere er designet til, at der kan tilføjes yderligere hukommelse ved at bruge en Phillips-skruetrækker. Brug følgende punkter for at installere hukommelse i din computer. Efter gennemlæsning af disse punkter skal du kontakte en autoriseret HP-supportudbyder for at få teknisk assistance, hvis du ikke er sikker på, at du selv kan udføre installationen.
  bemærk:
Hvis nogen anden end HP installerer eller opgraderer hukommelse, er al skade på grund af hukommelse og/eller af en person som prøver at installere eller opgraderer hukommelse, ekskluderet fra dækningen under produktgarantien. Kunden påtager sig al risiko og ansvar for skader under sådanne installationer eller opgraderinger.
  bemærk:
Disse punkter vil virke på de fleste bærbare computermodeller. For at finde punkter på netop dine specifikke computer skal du indtaste modelnummeret og udskift hukommelse i søgefeltet i toppen af dette vindue. For eksempel, hvis du har en HP Mini 210-3000, skal du søge på 210-3000 udskift hukommelse. Hvis du ikke kan finde en procedure for hukommelsesudskiftning for din computermodel, skal du kontrollere brugerguidene.
Trin 1: Fjern strømmen
Strømmen fjernes fra computeren, og utilsigtet skade på elektroniske komponenter forhindres ved at gøre følgende:
  1. Sluk for computeren ved at trykke på og holde nede på tænd-/sluk-knappen i ca. 30 sekunder.
  2. Vekselstrømsadapteren skal kobles fra den bærbare pc.
  3. Skub og hold batteriets låsegreb i åbningspositionen.
  4. Løft batteriet op og ud med en finger.
Trin 2: Indsæt hukommelsen
Følg disse punkter for at indsætte ny hukommelse:
  1. Vend bærbaren om og placer den på en fast overflade.
  2. Brug Phillips-skruetrækkere for at fjerne coveret på hukommelsesmodulrummet.
      Figur : Eksempel på hukommelsesmoduldæksel (dit dæksel kan være anderledes)
      Billede af hukommelsesmodulets dæksel fjernet fra computeren og visning af af fastholdelsesskruernes placering samt retning for fjernelse
    1. Fastholdelsesskruer (2)
    2. Dækslet på rummet skal fjernes i denne retning
  3. Med coveret fjernet, og før du rører hukommelsen, skal du have jordforbindelse for at aflade al statisk elektricitet.
      bemærk:
    For at have jordforbindelse og aflade dig selv for statisk elektricitet, skal du placere en hånd på computerens kabinet og røre med den anden hånd på metaloverfladen eller det objekt, som har jordforbindelse såsom en metaldel på en lampe.
  4. Hvis du har behov for at fjerne hukommelse, før du installerer ny hukommelse, skal du udløse hukommelse ved at bruge et lille værktøj af træ eller en fingernegl for at sprede clipsen, som holder enderne af hukommelsen på plads.
      Figur : Fjernelse af hukommelsesmodul
      Billede af hukommelsesmodul, der viser retningen for fjernelse af holdeklemmer og retning for fjernelse af modulet.
    1. Trækkeretning for holdeklemmerne
    2. Retning for fjernelse af modulet
      advarsel:
    Du kan forhindre skade på hukommelsesmodulet ved at gribe fat i hukommelsesmodulets sidekanter. Rør ikke ved metalkontakterne.
  5. Placer al fjernet hukommelsesmoduler i en anti-statisk pose for beskyttelse.
  6. Fjern den nye hukommelse fra det beskyttede anti-statiske pose og hold hukommelsen på kantsiderne.
  7. Placer guldkonnektorerne i konnektorerne (beslag) og tryk hukommelsen forsigtigt men fast på plads. Klipsene vil klikke, når hukommelse er korrekt indsat.
      Figur : Justering med indhak og isættelse af hukommelsesmodul
      Billede af hukommelsesmodulets takkede kant med angivelse af moduljustering og retning for indsættelse og placering af modulet
    1. Justering med indhak
    2. Retning for isætning af modulet
    3. Retning, for at modulet falder på plads
  8. Sæt coveret på plads og skru fastholdelsesskruerne.
      Figur : Udskiftning af hukommelsesmoduldæksel
      Billede af hukommelsesmoduldækslet med angivelse af retning for indsættelse af dæksel
    1. To stik i åbningen
    2. Fastgørelsesskruer
Trin 3: Sæt strømmen til
Tænd for computeren ved at følge disse punkter:
  1. Sæt forbindelsen fra vekselstrømsadapteren i den bærbare og tilslut derefter vekselstrømsadapteren til en strømforsyning.
  2. Mens computeren er slukket, skubbes batteriet ind i batterirummet, til holdeklemmerne klikker på plads.
  3. Tænd for computer og vent indtil den rekonfigurerer og genkender den yderligere hukommelse og forbedrer ydeevnen.
Hvad skal du gøre, hvis der opstår problemer efter installering af hukommelse
Hvis computeren ikke starter eller Windows ikke åbner efter udskiftning af hukommelse, eller hvis der er bip eller blinkende LED'er i nærheden af tasterne Caps Lock eller Num Lock, kan du prøve at udføre følgende trin:
  • Fjern og genindsæt den nye hukommelsesmodul ved at følge punkterne i sektionen Installering af hukommelse.
  • Fjern det nye hukommelsesmodul, og rengør rillen i det stik, som modulet sidder i. Tag sikkerhedsbriller på, og brug en dåse med trykluft med en sugerørslignende forlænger til at fjerne støv eller partikler fra rillen.
  • Fjern det nye hukommelsesmodul og prøv at genstarte computeren igen. Hvis computeren starter, skal du sørge for, du har købt den rette type og kompatible hukommelsesstørrelse. Få flere oplysninger om køb af hukommelse under Sådan finder du oplysninger om hukommelse for din computermodul og Sådan kontroller du, hvor meget meget hukommelse der kan tilføjes. Du kan bruge hukommelsesmodulet, som oprindeligt var installeret i computeren, som reference.
  • Hvis det er muligt, skal du være sikker på, at alle hukommelsesmoduler i din konfiguration er fra samme producent og har samme modulnummer.
  • Hvis computeren stadigvæk ikke starter korrekt, skal du fjerne udskiftningshukommelsen, geninstallere det originale hukommelse og bekræfte, at computeren kan køre i dens originale konfiguration.
Maksimal hukommelse understøttet af operativsystemet
Brug tabellerne nedenfor til at fastslå den mængde hukommelse, der understøttes af den Windows-version, der er installeret på din bærbare computer fra HP.
  • Hukommelsesopgraderinger for udgaver af Windows 10
    Windows 10 har et minimumhukommelseskrav på 1 GB RAM (32-bit) eller 2 GB RAM (64-bit).
    Version af Windows 10
    Maksimal hukommelse - 32-bit (X86)
    Maksimal hukommelse - 64-bit (X64)
    Windows 10 Home
    4 GB
    128 GB
    Windows 10 Education
    4 GB
    2 TB
    Windows 10 Enterprise
    4 GB
    2 TB
    Windows 8 Pro
    4 GB
    2 TB
  • Hukommelsesopgraderinger for udgaver af Windows 8.
    Windows 8 har et minimumhukommelseskrav på 1 GB RAM (32-bit) eller 2 GB RAM (64-bit).
    Version af Windows 8
    Maksimal hukommelse - 32-bit (X86)
    Maksimal hukommelse - 64-bit (X64)
    Windows 8
    4 GB
    128 GB
    Windows 8 Enterprise
    4 GB
    512 GB
    Windows 8 Professional
    4 GB
    512 GB
  • Hukommelsesopgraderinger for udgaver af Windows 7.
    Windows 7 har et minimumhukommelseskrav på 1 GB RAM (32-bit) eller 2 GB RAM (64-bit). Den maksimale mængde af hukommelse afhænger af udgaven, der benyttes:
    Udgaver af Windows 7
    Maksimal adresserbar hukommelse
    Starter (32-bit eller 64-bit)
    2 GB
    Alle 32-bit versioner af 7 (undtagen Starter)
    4 GB (cirka 3,3 GB tilgængelig til brug)
    Home Basic 64-bit
    8 GB
    Home Premium 64-bit
    16 GB
    Enterprise 64-bit.
    192 GB
    Business 64-bit
    192 GB
    Ultimate 64-bit
    192 GB
  • Hukommelsesopgraderinger for udgaver af Windows Vista
    Windows Vista kommer i forskellige udgaver. Alle versioner af Vista har et minimum hukommelseskrav på 512 MB (1 GB for at tage nogle ekstratjenester i brug såsom Aero-grafik). Den maksimale mængde af hukommelse afhænger af udgaven, der benyttes:
    Udgaver af Windows Vista
    Maksimal adresserbar hukommelse
    Starter (32-bit)
    1 GB
    Alle 32-bit udgaver af Vista
    4 GB (cirka 3,3 GB tilgængelig til brug)
    Home Basic 64-bit
    8 GB
    Home Premium 64-bit
    16 GB
    Business 64-bit
    128 GB
    Ultimate 64-bit
    128 GB
  • Hukommelsesopgraderinger for udgaver af Windows XP
    Windows XP kommer i 32-bit eller 64-bit versioner. Den maksimale mængde af hukommelse afhænger af udgaven, der benyttes:
    Version af Windows XP
    Maksimal adresserbar hukommelse
    32-bit
    4 GB (cirka 3,3 GB tilgængelig til brug)
    64-bit
    128 GB
Ofte stillede spørgsmål om hukommelsesmodul
Vælg et spørgsmål for at lære mede om hukommelsesmoduler og deres krav:
Køb af hukommelse
HP anbefaler, at man køber hukommelse direkte fra HP, en autoriseret HP-forhandler eller fra en kendt computerdelsleverandør.
Du kan også købe computerhukommelse i de fleste lokale elektronikbutikker og på online shoppingwebsteder (som f.eks. Crucial eller HP). Mange online-sider er partnere med HP for automatisk at anbefale den korrekte type af hukommelse baseret på din computermodel. Før der købes hukommelse, skal du være sikker på, at du ved hvor meget hukommelse, du har brug for, og hvilken type af hukommelse er kompatibel med din computer.