HP-PC'er - Sikkerhedskopiering, redigering og gendannelse af Windows-registreringsdatabasen (Windows 10, 8)

Dette dokument vedrører computere fra HP med Windows 10 og 8.
Registreringsdatabasen i Windows indeholder vigtige informationer om systemhardware, installerede programmer og indstillinger og profiler for hver bruger på computeren. Windows læser og opdaterer ofte informationer i registreringsdatabasen.
Normalt foretager programmer ændringer i registreringsdatabasen automatisk. Du skal ikke foretage unødvendige ændringer i registreringsdatabasen. Ændringer i registreringsdatabasens filer kan medføre, at Windows ikke virker mere, eller gøre, at Windows rapporterer forkert information.
Foretag kun ændringer, når det kommer fra sikre kilder og tag altid sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, før du foretager ændringer.
  advarsel:
En ukorrekt indtastning i registreringsdatabasen kan forårsage seriøse systemproblemer eller forhindre computeren i at starte. Hvis du skal redigere i registreringsdatabasen for at løse problemer, skal du altid huske at lave en sikkerhedskopiering ved at følge vejledningen neden under trin 1: Sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen. Hvis registreringsdatabasen er ødelagt på grund af redigering, og der ikke er foretaget sikkerhedskopiering, kan den eneste løsning måske være en systemgendannelse.
Dette dokument beskriver, hvordan man laver en sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen, redigerer registreringsdatabasen og foretager en gendannelse af registreringsdatabasen i tilfælde af, at noget går galt.
bemærk:
Til computere til erhvervsbrug er der ikke angivet foranstaltninger til administration af computerens sikkerhedspolitikker, hvis ændringer nulstilles efter genstart, eller hvis elementer ikke er tilgængelige eller er nedtonet. Kontakt din virksomheds it-afdeling eller din lokale it-service for at få flere oplysninger.

Trin 1: Sikkerhedskopiering af Windows-registreringsdatabasen

Du skal logge ind som administrator for at foretage disse trin. Når du ikke er logget ind som administrator, foretages ændringer kun for den bruger, som aktuelt er åben.
Før du foretager ændringer i en registreringsdatabasenøgle eller undernøgle, skal du lave en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen. Du kan gemme sikkerhedskopien på en destination, som du selv definerer, såsom en mappe på harddisken eller på en flytbar enhed. Hvis du foretager ændringer, som du gerne vil fortryde, kan du importere sikkerhedskopien.
bemærk:
Afhængigt af din version af Windows, kan illustrationerne i dette dokument afvige lidt fra hvad du ser på din computer. Oplysningerne og indholdet af hvert vinduet er det samme, men rammen kan se lidt anderledes ud.
Brug følgende skridt for at tage en sikkerhedskopi af hele Windows-registreringsdatabasen.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne regedit.
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller om at bekræfte ændringer på computeren, skal du skrive adgangskoden eller bekræfte.
    Registreringseditor åbnes.
  3. For at tage en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, skal du klikke på Computer.
    For at tage en sikkerhedskopi af en bestemt nøgle eller undernøgle, skal du klikke på nøglen eller undernøglen, som du ønsker at tage sikkerhedskopi af.
    Figur : Registreringseditor
    Billede af vinduet Registreringseditor
  4. Klik på Filer, og klik derefter på Eksporter.
  5. Indtast et navn for sikkerhedskopifilen og gem sikkerhedskopien på en ønsket destination.
  6. Klik på Gem.

Trin 2: Redigering af sikkerhedsdatabasen (avanceret)

Registreringseditoren er brugt til at se og ændre indstillinger i system-registreringsdatabasen, som indeholder informationer om hvordan computeren kører. Windows ser på denne information og opdaterer den, når du foretager ændringer på din computer, såsom når du installerer et nyt program, opretter en ny brugerprofil eller tilføjer nyt hardware. Registreringseditoren giver dig mulighed for at se registreringsdatabasemapper, -filer og indstillinger for hver registreringsdatabasefil.
Redigering af registreringsdatabasen ligner meget arbejdet med filer i Stifinderen. Du kan gennemse en destination i registreringsdatabasen og tilføje, omdøbe, ændre data eller slette nøgler og værdier.
Følgende trin giver et eksempel på, hvordan man tilføjer, modificerer, finder og sletter elementer i registreringsdatabasen. Brug følgende skridt for at redigere registreringsdatabasen.

Tilføjelse af nøgle

Brug følgende trin for at tilføje en registreringsnøgle.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne regedit.
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller om at bekræfte ændringer på computeren, skal du skrive adgangskoden eller bekræfte.
    Registreringseditor åbnes.
  3. Klik på pilen ved siden af HKEY_CURRENT_USER.
  4. Højreklik på HKEY_CURRENT_USER, vælg Ny, og klik derefter på Nøgle.
    En ny nøgle, som ligner en mappe, vises.
  5. Indtast AAAAA som et navn for den nye nøgle og tryk på Enter.
    En ny registreringsnøgle er blevet oprettet.

Tilføjelse af værdinavn til nøglen

Brug følgende trin for at tilføje en værdi til nøglen som du har oprettet.
  1. Højreklik på den nye nøgle navngivet som AAAA, vælg Ny, og klik derefter på Strengværdi.
  2. Indtast BBBBB som et nyt værdinavn og tryk på Enter.
    Du har tilføjet en ny værdi til en nøgle.

Tilføjelse af data til et værdinavn

Brug trinene i denne sektion til at modificerer et element i registreringsdatabasen, som du har oprettet i den tidligere sektion.
  1. Højreklik på værdien BBBBB, og vælg derefter Modificer.
  2. Indtast CCCCC for værdidata, og klik derefter på OK.
    Du har tilføjet data til registreringsværdien. Denne metode kan også bruges til at ændre eksisterende data.

At finde et element i registreringsdatabasen.

Brug trinene i denne sektion til at finde et element i registreringsdatabasen, som du har modificeret i den tidligere sektion.
  1. Klik på pilen ved siden af HKEY_CURRENT_USER for at lukke grenen af registreringsnøgler.
  2. Klik på Computer i registreringsdatabasevinduet.
  3. Klik på Rediger, og klik derefter på Find.
  4. Indtast CCCCC i boksen Find hvad.
  5. Vær sikker på at Nøgler, Værdier, og Data er valgt og klik på knappen Find Næste.
    Figur : Søg i registreringsdatabasen
    Find vinduet med nøgler, værdier og data valgt
    Registreringseditoren søger i registreringsdatabasen og stopper og markerer værdien BBBBB.
  6. Dobbeltklik på BBBBB for at åbne den og se værdidata CCCCC i den.
    Du har succesfuld søgt i registreringsdatabasen og fundet værdidata CCCCC.

Sletning af et element i registreringsdatabasen

Brug trinene i denne sektion til at slette et element i registreringsdatabasen, som du har oprettet tidligere.
  1. Højreklik på nøglen med navnet AAAAA, og klik derefter på Slet.
  2. Klik på Ja for at verificere AAAAA-nøglen, BBBBB-værdien og CCCCC-værdidata.
    Selvstændige nøgler, værdier og værdidata kan slettet i denne samme proces.
      advarsel:
    Når der slettes en nøgle skal du huske at alle underelementer som det indeholder også vil blive slettet.
    En registreringsnøgle og dens værdi er blevet succesfuldt slettet fra registreringsdatabasen.

Trin 3: Gendannelse af en registreringsdatabase

Hvis systemet bliver ustabilt, hardware stopper med at virke, eller software stopper med at virke efter redigering af registreringsdatabasen, skal du bruge følgende trin for at gendanne registreringsdatabasen fra en gemt sikkerhedskopi.
  1. I Windows skal du søge efter og åbne regedit.
  2. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller om at bekræfte ændringer på computeren, skal du skrive adgangskoden eller bekræfte.
    Registreringseditor åbnes.
  3. Vælg Computer.
  4. Klik på Filer, og klik derefter på Importer.
  5. Gennemse til den gemte registreringsfil.
  6. Vælg filen, og klik derefter på Åben.
  7. Når registreringsdatabasen har færdiggjort importen, skal du genstarte computeren.