Pc'er fra HP - Afinstallation af software (Windows 10, 8)

Dette dokument vedrører pc'er fra HP og Compaq med Windows 10 eller 8.
Dette dokument beskriver, hvordan du fjerner software, slår Windows-funktioner til eller fra og fjerner programmer fra Registreringseditor.

Fjernelse af software

Sådan fjerner du programmer og softwarekomponenter fra computerens harddisk.
  1. Søg efter og åbn Programmer og funktioner i Windows.
  2. I vinduet Fjern eller rediger et program skal du vælge det program, du vil fjerne fra listen og klikke på Fjern eller Fjern/rediger øverst i programlisten.
    Figur : Vælg og afinstaller unødvendige programmer
    Billede af valg for Fjern/rediger
  3. Læs og reager på meddelelser, der måske vises, mens softwaren fjernes fra computeren.

Sådan slår du en Windows-funktion til eller fra

Nogle Windows-programmer vises ikke i vinduet Fjern et program. Hvis det program, du vil afinstallere, ikke vises i vinduet Fjern et program, skal du bruge indstillingen Slå Windows-funktioner til eller fra til venstre for vinduet Programmer.
  1. Søg efter og åbn Programmer og funktioner i Windows.
  2. Klik på Slå Windows-funktioner til eller fra i vinduets venstre side.
    Vinduet Windows-funktioner åbnes.
  3. Hvis du vil slå en Windows-funktion til, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for den og derefter klikke på OK.
    Hvis du vil slå en Windows-funktion fra, skal du fjerne markeringen og derefter klikke på OK.
    Figur : Windows-funktioner
    Billede af skærmbilledet Windows-funktioner

Sådan afinstallerer du et program i Registreringseditor (avanceret)

Følg kun disse trin, hvis du ikke kan finde softwaren i vinduet Fjern et program eller i vinduet Windows-funktioner.
  advarsel:
Følgende procedure omfatter redigering af Windows-registreringsdatabasen. Fejlagtig redigering af registreringsdatabasen kan medføre, at Windows ikke kan starte. Opret en sikkerhedskopi af registreringsdatabasen, inden du nøje følger disse trin.
  1. Sikkerhedskopier registreringsdatabasen. Få flere oplysninger ved at se Sikkerhedskopiering, redigering og gendannelse af Windows-registreringsdatabasen (Windows 10, 8).
  2. I Windows skal du søge efter og åbne Regedit.
  3. Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller om at bekræfte ændringer på computeren, skal du skrive adgangskoden eller bekræfte.
    Figur : Registreringseditor
    Vinduet Registreringseditor
  4. Når registreringsdatabasen er sikkerhedskopieret, skal du klikke på den lille trekant ud for følgende nøglenavne i venstre rude af registreringseditoren:
    • HKEY LOCAL MACHINE
    • SOFTWARE
    • MICROSOFT
    • WINDOWS
    • CURRENT VERSION
    • UNINSTALL
  5. Marker den første nøgle under nøglen Uninstall, og se på de forskellige værdier for denne nøgle i højre rude. Se efter værdier, der svarer til titlen på den software, du vil afinstallere.
  6. Gør følgende ud fra det, du har fundet:
    • Hvis den nøgle, du markerede under Uninstall, svarer til den software, du vil afinstallere, skal du fortsætte til næste trin for at afinstallere softwaren.
    • Hvis den nøgle, du markerede under Uninstall, ikke svarer til den software, du forsøger at afinstallere, skal du fortsætte med at markere nøgler, indtil du finder den korrekte software.
  7. Med softwarenøglen markeret skal du dobbeltklikke på UninstallString i højre rude.
    Figur : Sådan afinstallerer du software i Registreringseditor
    Billede af Registreringseditor med UninstallString markeret
  8. I vinduet Rediger streng skal du markere al teksten i feltet Værdidata.
  9. Højreklik på den fremhævede tekst, og vælg Kopier.
  10. Klik på Annuller, og luk derefter vinduet Registreringseditor.
    Figur : Vinduet Rediger streng
    Billede af vinduet Rediger streng, som viser teksten i feltet Værdidata
  11. I Windows skal du højreklikke på tasten Start for at åbne dialogboksen Kør.
  12. I feltet Åbn: skal du højreklikke og vælge Indsæt.
    De værdidata for UninstallString, som du kopierede tidligere, indsættes i feltet.
  13. Klik på OK.
    Figur : Kør UninstallString
    Billede af dialogboksen Kør med UninstallString-teksten i feltet Åbn
  14. Følg anvisningerne på skærmen for at afinstallere softwaren.