LaserJet Enterprise M4555 MFP Series - Forbedring af udskriftskvaliteten

Du kan forhindre de fleste problemer med udskriftskvaliteten ved at følge disse retningslinjer.
  • Brug altid den korrekte indstilling for papirtype i printerdriveren.
  • Brug kun papir, der overholder HP's specifikationer for dette produkt.
  • Rengør produktet efter behov.
  • Udskift printerpatronen, når den er ved at nå slutningen af den forventede levetid, og udskriftskvaliteten ikke længere er acceptabel.
  • Brug den printerdriver, der passer bedst til dine behov.

Sådan vælges en papirtype

1. Åbn printerdriveren, klik på knappen Egenskaber eller knappen Indstillinger, og klik derefter på fanen Papir/kvalitet.
  2. Vælg en type på rullelisten Typen er.
  3. Klik på knappen OK.

Brug papir, der opfylder HP's specifikationer

Brug andet papir, hvis du oplever et af de følgende problemer:
  • Udskrifterne er for lyse eller virker falmede nogle steder.
  • Tonerpletter på de udskrevne sider.
  • Toner udtværes på de udskrevne sider.
  • Tegnene på udskriften virker deforme.
  • De udskrevne sider er krøllede.
Brug altid en papirtype og -vægt, som dette produkt understøtter. Følg derudover disse retningslinjer, når du vælger papir:
  • Kontroller, at papiret er af en god kvalitet og fri for hakker, flænger, pletter, løse partikler, støv, folder, mangler, hæfteklammer og bøjede eller bukkede kanter.
  • Brug papir, der ikke tidligere er udskrevet på.
  • Brug papir, der er udviklet til brug med laserprintere. Brug ikke papir, der kun er udviklet til brug med Inkjet-printere.
  • Brug ikke en papirtype, som er for kraftig. Glattere papir giver generelt en bedre udskriftskvalitet.

Udskriv en renseside

Udskriv en renseside for at fjerne støv og overskydende toner fra papirgangen, hvis du oplever et af de følgende problemer:
  • Tonerpletter på de udskrevne sider.
  • Toner udtværes på de udskrevne sider.
  • Gentagne mærker på de udskrevne sider.
Følg denne fremgangsmåde for at udskrive en renseside.
  1. Tryk på Vedligeholdelse af enheden på startskærmbilledet.
  2. Åbn følgende menuer:
    • Kalibrering/rensning
    • Renseside
  3. Tryk på knappen Udskriv for at udskrive siden.
  4. Rensningsprocessen kan tage flere minutter. Når den er fuldført, kan du kassere den udskrevne side.

Indstilling af billedregistreringen

Hvis du har problemer med tekstjustering på siden, kan du bruge menuenn Angiv registrering til at indstille billedregistrering.
  1. Tryk på Administration på startskærmbilledet.
  2. Åbn følgende menuer:
    1. Generelle indstillinger
    2. Udskriftskvalitet
    3. Billedregistrering
    4. Juster bakke <X>
  3. Vælg indstillingen Udskriv testside, og tryk derefter på knappen OK.
  4. Følg instruktionerne på testsiden for at afslutte justeringen.

Kontrollere printerpatronen

Kontroller printerpatronen, og udskift den om nødvendigt, hvis du har et af de følgende problemer:
  • Udskrifterne er for lyse eller virker falmede nogle steder.
  • De udskrevne sider har små områder, der ikke er blevet udskrevet på.
  • Der er streger eller striber på de udskrevne sider.
bemærk:
Hvis du bruger en kladde- eller EconoMode-udskrivningsindstilling, virker udskriften muligvis lys. HP anbefaler ikke, at du bruger EconoMode hele tiden. Hvis du altid bruger EconoMode, risikerer du, at tonerbeholdningen holder længere end de mekaniske dele i printerpatronen. Hvis udskriftskvaliteten begynder at blive forringet og ikke længere er acceptabel, bør du overveje at udskifte printerpatronen.
Hvis du vurderer, at du er nødt til at udskifte en printerpatron, skal du udskrive statussiden for forbrugsvarer for at se varenummeret for den korrekte, ægte HP-printerpatron.
Type printerpatron
Sådan løses problemet
Genopfyldt eller genfremstillet printerpatron
Hewlett-Packard Company kan ikke anbefale brug af forbrugsvarer fra andre producenter, hverken nye eller renoverede. Da disse produkter ikke kommer fra HP, har HP ikke indflydelse på deres udformning eller kvalitet. Hvis du bruger en genopfyldt eller renoveret printerpatron, og du ikke er tilfreds med udskriftskvaliteten, skal du udskiufte patronen med en ægte HP-patron.
Ægte HP printerpatron
  1. Produktets kontrolpanel eller statussiden for forbrugsvarer angiver statussen Meget lav, når patronen har nået slutningen af dens forventede levetid. Udskift printerpatronen, hvis udskriftskvaliteten ikke længere er acceptabel.
  2. Se, om printerpatronen er beskadiget. Se nedenstående instruktioner. Udskift printerpatronen, hvis det er nødvendigt.
  3. Hvis der er mærker på udskrevne sider, der forekommer flere gange med samme afstand, skal du udskrive en renseside. Hvis dette ikke løser problemet, skal du bruge oplysningerne om gentagne fejl i dette dokument til at finde årsagen til problemet.

Brug den printerdriver, der passer bedst til dine behov

Du skal måske bruge en anden printerdriver, hvis de udskrevne sider har uventede linjer i grafik, manglende tekst, manglende grafik, forkert formatering eller erstatningsfonte.
HP PCL 6 driver
  • Leveres som standarddriveren på softwareinstallations-cd'en. Denne driver installeres automatisk, medmindre du downloader en anden fra internettet.
  • Anbefales til alle Windows-miljøer
  • Giver den bedste generelle hastighed, udskriftskvalitet og understøttelse af produktets funktioner til de fleste brugere
  • Udviklet til sammen med GDI (Windows Graphic Device Interface) at give den bedste hastighed i Windows-miljøer
  • Er muligvis ikke fuldt ud kompatibel med tredjeparts- og brugertilpassede softwareprogrammer, der er baseret på PCL 5
HP UPD PS driver
  • Anbefales til udskrivning med Adobe®-softwareprogrammer eller med andre meget grafiktunge softwareprogrammer
  • Indeholder support til udskrivning fra postscript-emuleringsbehov eller til postscript flash-fontsupport
HP UPD PCL 5-driver
  • Anbefales til almindelig kontorudskrivning i Windows-miljøer
  • Kompatibel med tidligere PCL-versioner og ældre HP LaserJet-produkter
  • Det bedste valg til udskrivning fra tredjeparts- eller brugertilpassede softwareprogrammer
  • Det bedste valg til blandede miljøer, hvilket kræver, at produktet skal indstilles til PCL 5 (UNIX, Linux, mainframe)
  • Udviklet til anvendelse i virksomheder med Windows-miljøer, så en enkelt driver kan anvendes med flere printermodeller
  • Foretrækkes ved udskrivning til flere printermodeller fra en mobil Windows-computer
HP UPD PCL 6-driver
  • Anbefales ved udskrivning i alle Windows-miljøer
  • Leverer den bedste hastighed, udskriftskvalitet og understøttelse af printerfunktioner for de fleste brugere.
  • Udviklet med henblik på justering med Windows Graphic Device Interface (GDI) for at opnå den bedste hastighed i Windows-miljøer
  • Er muligvis ikke fuldstændig kompatibel med tredjeparts- og brugerdefinerede løsninger, som er baseret på PCL 5
Download flere printerdrivere fra dette websted: www.hp.com/support/ljm4555mfp_software.

Forbedre udskriftskvaliteten for kopier

Hvis du oplever problemer med udskriftskvaliteten i kopierede dokumenter, skal du gennemgå løsningerne for udskrevne dokumenter, der er nævnt tidligere i dette dokument. Nogle problemer med udskriftskvalitet opstår dog kun i kopierede dokumenter.
  • Hvis der er streger på kopier, som er fremstillet ved hjælp af dokumentføderen, skal du rengøre den lille glasstribe på scannerenhedens venstre side.
  • Hvis der er prikker eller andre fejl på kopier, der er fremstillet ved hjælp af scannerglaspladen, skal du rengøre scannerglasset og den hvide plastikbeklædning.
Figur : Rengør scannerens glasplade
  1. Sluk produktet ved afbryderknappen, og tag derefter netledningen ud af stikkontakten.
  2. Åbn scannerlåget.
  3. Rengør scannerglaspladen og den hvide plastikbeklædning med en blød klud eller svamp, der er fugtet med rengøringsmiddel uden slibemiddel.
      advarsel:
    Brug ikke slibemidler, acetone, benzen, ammoniak, husholdningssprit eller tetraklorid på produktets dele, da det kan beskadige produktet. Kom ikke væske direkte på glasset eller pladen. Det kan sive under glaspladen og beskadige produktet.
  4. Undgå pletter ved at tørre glaspladen og den hvide plastikbeklædning af med vaskeskind eller en cellulosesvamp.
  5. Tilslut produktet, og tænd derefter for det med afbryderen.