Een fout met een HP printerclaimcode oplossen

Nadat u uw claimcode hebt ingevoerd, wordt een van de volgende foutberichten weergegeven en kunt u de printerinstallatie en registratie van Instant Ink niet voortzetten. Mogelijk kunt u het probleem oplossen door Webservices opnieuw in te stellen om een nieuwe claimcode te verkrijgen.

• Ongeldige claimcode

• Onverwachte fout

• Vervallen code

• Fout 500

• Printercode niet herkend

• De printer is al geclaimd

De Webservices-verbinding opnieuw instellen

Reset de Webservices-verbinding om eventuele problemen of fouten met de serververbinding op te lossen, of wanneer u een nieuwe printerclaimcode nodig hebt.

Opmerking:

Als u Webservices opnieuw instelt, worden alle aangepaste HP ePrint instellingen verwijderd.

De claimcode van de printer vinden

Nadat u Webservices hebt ingeschakeld, wordt een informatiepagina afgedrukt met daarin het e-mailadres en de printerclaimcode van HP ePrint.

Zoek de printerclaimcode op de informatieafdruk of op het bedieningspaneel van de printer. De claimcode is een reeks tekst en letters die uniek zijn voor uw printer, meestal onder het ePrint e-mailadres.

Figuur 1. Voorbeeld van een informatiepagina en de locatie van de claimcode Voorbeeld van afdrukken van een informatiepagina met een claimcode

Als de informatiepagina niet wordt afgedrukt na het inschakelen van Webservices, gebruikt u een andere methode om de code te verkrijgen.

• Het menu Overzicht Webservices gebruiken (alleen aanraakschermen): Raak het pictogram ePrint aan op het display van het bedieningspaneel.

Raak in het scherm Overzicht Webservices de optie Info afdrukken of Afdrukken aan om een nieuwe informatiepagina af te drukken.

Als de pagina nog steeds niet wordt afgedrukt, zoekt u het ePrint e-mailadres op het scherm en noteert u alles dat wordt vermeld voor @hpeprint.com. Voor sommige printers is deze reeks tekst en letters de claimcode. Voer deze waarde in als de claimcode in het installatievenster van HP Smart-app of HP Easy Start.

Het e-mailadres van HP ePrint wordt weergegeven in het scherm Webservices
  • Een informatiepagina voor Webservices gebruiken: Gebruik het bedieningspaneel van uw printer om een informatiepagina over Webservices met de claimcode af te drukken. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de printer voor beschikbare rapporten en hoe u deze kunt afdrukken.

Opmerking:

Niet alle printers ondersteunen het afdrukken van een Webservices Informatiepagina.

Voorbeelden van hoe u voor sommige HP printers een informatiepagina over Webservices kunt afdrukken:

• Voor bedieningspanelen met aanraakscherm raakt u Instellingen ( of ) aan. Raak afhankelijk van uw bedieningspaneel Webservices, Rapporten of Hulpprogramma's aan en raak vervolgens Informatiepagina afdrukken of Informatiepagina Webservices aan.

• Druk bij bedieningspanelen met alleen knoppen tegelijkertijd op de knoppen ePrint en Informatie.

Als u geen ePrint-knop hebt, drukt u tegelijkertijd op de knoppen Annuleren en Informatie.

Printercode vermeld op de informatiepagina of het rapport van Webservices

Uw printer handmatig claimen op de website van HP Smart

Wanneer u problemen ondervindt bij het claimen van uw printer tijdens de installatie of registratie van Instant Ink, kunt u uw printer handmatig claimen op de HP Smart-website. Hierna kunt u de printer installeren of registreren.

Procedure

1. Ga naar HP Smart website en creëer een account of meld u aan bij uw bestaande account.

2. Nadat u zich bij uw account hebt aangemeld, gaat u naar hpsmart.com/newprinter.

3. Voer op de webpagina Printer toevoegen de claimcode in en klik op Toevoegen.

• Als het claimen van de printer succesvol was, gaat u verder met deze stappen.

• Als claimen van de printer niet lukt, gaat u verder met de volgende stap.

De claimcode invoeren
  4. Voltooi het instellen of het aanmelden van de printer.

• HP Smart-app: Klik in het beginscherm opPrinter toevoegen of het Printer toevoegen pictogram ( of ),en volg de instructies om uw printer in te stellen.

• HP Instant Ink: Ga naar HP Instant Ink accounten meld u aan bij uw account. Klik op Nu registreren of Registreer of vervang een printer in de rechterbovenhoek van het Instant Ink-dashboard en volg de prompts om de registratie te voltooien.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, neemt u contact op met HP Klantenondersteuning voor verdere assistentie.

Procedure

1. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

2. Selecteer een ondersteuningsoptie. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.