HP Utility gebruiken met een HP printer (macOS)

De HP Utility-software voor macOS biedt printerinformatie en beheertools, zoals inkt- of tonerniveaus, verbindingsinstellingen en onderhouds- en diagnosetaken.

Opmerking:

Vanaf 2020 zijn drivers met volledige functionaliteit voor Mac met HP Utility niet langer beschikbaar voor de meeste HP printers voor consumenten. Als alternatief voor HP Utility gebruikt u de HP Smart app om uw printer in te stellen en te beheren, of gebruikt u de ingebouwde printerdriver van de Mac voor standaardafdruk- en scantaken.

1. Klik op uw Mac op het pictogram Spotlight en zoek en open Printers en scanners.

2. Selecteer de naam van uw printer, klik op Opties en benodigdheden en klik vervolgens op Open printerhulpprogramma op het tabblad Hulpprogramma.

Als het tabblad Hulpprogramma ontbreekt, gaat u naar 123.hp.com/setup om HP Easy Start te downloaden en de printerdrivers met volledige functionaliteit te installeren. Als HP Smart de enige beschikbare driver is, is HP Utility niet beschikbaar voor uw printer.

3. Bekijk de menuopties die beschikbaar zijn in de menubalk van HP Utility.

Opmerking:

De beschikbare instellingen en functies verschillen per printermodel en land/regio.

Voorbeeld van de menubalk van HP Utility
    • Tabblad Apparaten: Geeft een overzicht van aangesloten printers en hun status.

• Tabblad Alle instellingen: Printerspecifieke informatie en hulpprogramma's.

• Status benodigdheden: Geeft geschatte inkt- of tonerniveaus voor elke cartridge weer.

• Informatie over benodigdheden: Hiermee kunt u de modelnummers en vervangingsopties van de cartridges bekijken.

• Apparaatinformatie: Hiermee kunt u de printernaam, het nummer, de driverversie en het verbindingstype bekijken.

• Uitlijnen: Hiermee drukt u een uitlijningspagina af voor cartridges. Dit wordt aanbevolen nadat u de cartridges hebt vervangen of om de afdrukkwaliteit te verbeteren.

• Vegen op de achterkant van de pagina oplossen: Een geautomatiseerd hulpprogramma dat de printeronderdelen reinigt om inkt- of tonervlekken op te lossen.

• Printkoppen reinigen: Een geautomatiseerd hulpprogramma dat de printkoppen reinigt en de afdrukkwaliteit verbetert.

• Reiniging van de papierinvoer: Een geautomatiseerd hulpprogramma dat de rollen van de papierbaan reinigt en problemen met de papierinvoer en de afdrukkwaliteit oplost.

• Diagnostiek printkwaliteit: Hiermee drukt u een testpagina af die problemen met de inkt- of tonerkwaliteit identificeert.

• Test: Een diagnoseprogramma dat de printerverbinding en de afdrukkwaliteit test door een pagina voor uitlijning en afdrukkwaliteit af te drukken.

• Berichtencentrum: Bekijk alle printerfouten, waarschuwingen of meldingen over cartridges.

• Automatisch uit: Als deze optie is ingeschakeld, wordt de printer na een ingestelde tijd automatisch uitgeschakeld.

• Netwerkinstelllingen: Hiermee kunt u de netwerkinstellingen configureren of wijzigen.

• Draadloze installatie: Biedt begeleide installatie van draadloze printers en het wijzigen van een USB-verbinding in draadloos.

• Scannen naar computer: Hiermee schakelt u de functie Scannen naar computer in voor HP Easy Scan of het bedieningspaneel van de printer.

• Tabblad HP ondersteuning: Biedt informatie over online probleemoplossing en ondersteuning.

• Tabblad Benodigdheden: Hiermee kunt u HP printerbenodigdheden online zoeken en bestellen.

• Tabblad Registratie: Registreer uw printer online.

• Tabblad Recycling: Hiermee kunt u informatie over de recycling van printers en cartridges zoeken.

• Tabblad Productverbetering: Een anoniem onderzoeksprogramma voor HP klanten.