HP pc’s - Blokkeren van pop-upvensters of advertenties

Wanneer u op het web surft komt u mogelijk pop-upadvertenties tegen die storend of vervelend kunnen zijn. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om pop-upadvertenties uit te schakelen.

Een pop-up is een klein webbrowservenster dat wordt weergegeven op de voorgrond van de website die u bekijkt. Pop-upvensters openen vaak zodra u een website bezoekt en worden meestal gemaakt door adverteerders.

Webbrowsers hebben functies genaamd pop-upblokkering die voorkomen dat pop-upvensters verschijnen. In de meeste pop-upblokkerende programma's kunt u het niveau van filtering kiezen dat u wilt, selecteer welke pop-ups u wilt laten weergeven en maak een zwarte lijst van die u niet wilt.

Bij sommige programma's kunt u een blokkeerlijst importeren van andere gebruikers. De sterkste filters blokkeren extra vormen van webadvertenties, zoals bannerreclames en bieden bescherming tegen opdringerige spywaredownloads die worden gebruikt om websitebezoekers bij te houden. Uitgebreide filtering kan het bladeren vertragen.

Sommige Internet Service Providers (ISP) bieden mogelijk ook software die kan worden gebruikt voor het uitschakelen van pop-upvensters. Controleer uw ISP met betrekking tot beschikbaarheid.