solution Contentsolution Content
Automatische vertaling van deze pagina verstrekt door een Microsoft-vertaler

HP pc's - BitLocker gebruiken en de herstelsleutel zoeken (Windows 11, 10)

Apparaatversleuteling verhindert dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw apparaat en de gegevens.

Uw computer ondersteunt mogelijk BitLocker-stationsversleuteling (in het Engels) of Apparaatversleuteling (in het Engels). U kunt controleren of uw apparaat standaard BitLocker-versleuteling of Apparaatversleuteling ondersteunt.

Sla de herstelsleutel op. U hebt deze mogelijk nodig na bepaalde acties, zoals een BIOS-update. U kunt uw herstelsleutel op meerdere manieren achterhalen, als dat nodig is.

Gegevensbeveiliging met BitLocker-stationsversleuteling

BitLocker-stationsversleuteling, ook wel standaard BitLocker-versleuteling genoemd, is beschikbaar op ondersteunde apparaten met de besturingssystemen Windows 11 en 10 Pro, Enterprise of Education.

Opmerking:

BitLocker-stationsversleuteling is niet beschikbaar op apparaten met de besturingssystemen Windows 11 en Windows 10 Home.

Als uw apparaat BitLocker-stationsversleuteling gebruikt om uw gegevens te versleutelen, moet u BitLocker activeren.

Tijdens het activeringsproces kunt u selecteren waar u de herstelsleutel wilt opslaan. Dit handmatige back-upproces van de herstelsleutel wordt gestart wanneer BitLocker wordt ingeschakeld.

Gegevensbeveiliging met Apparaatversleuteling

Apparaatversleuteling is een beperkte versie van BitLocker die het volledige systeem versleutelt. Apparaatversleuteling wordt ook wel BitLocker-apparaatversleuteling of BitLocker automatische apparaatversleuteling genoemd.

Windows schakelt Apparaatversleuteling automatisch in op apparaten die Moderne stand-by (in het Engels) ondersteunen. Microsoft biedt ondersteuning voor Apparaatversleuteling op een breed scala aan apparaten, inclusief apparaten met Windows 11 en 10 Home Edition. Zie Overzicht van BitLocker-apparaatversleuteling in Windows.

Apparaatversleuteling wordt automatisch ingeschakeld wanneer u zich op uw apparaat aanmeldt met een Microsoft-account of een zakelijk domeinaccount registreert. De herstelsleutel wordt automatisch naar het Microsoft-account of het zakelijke domein geüpload.

BitLocker-stationsversleuteling of Apparaatversleuteling inschakelen

U kunt BitLocker-stationsversleuteling of Apparaatversleuteling als volgt inschakelen.

De herstelsleutel gebruiken

Voor computers die zijn versleuteld met BitLocker-stationsversleuteling of Apparaatversleuteling moet u mogelijk een herstelsleutel invoeren na een van de volgende gebeurtenissen:

 • Update voor BIOS

 • Microsoft Push-Button Reset

 • Beveiligd opstarten of Trusted Platform Module (TPM) uitschakelen

 • Hardwarewijzigingen zoals het toevoegen of verwijderen van een video- of netwerkkaart

  Voorbeeld van het venster met verzoek om herstelsleutel

  Voor meer voorbeelden raadpleegt u de BitLocker-herstelgids (in het Engels).

  Normaal gesproken maakt u een back-up van uw herstelsleutel wanneer BitLocker wordt ingeschakeld. Als u BitLocker-stationsversleuteling inschakelt, moet u tijdens het activeringsproces handmatig selecteren waar u de herstelsleutel wilt opslaan. Als u Apparaatversleuteling inschakelt met een Microsoft-account, wordt de versleuteling automatisch gestart en wordt er een back-up van de herstelsleutel op uw Microsoft-account gemaakt.

  Haal de herstelsleutel op en voer deze in om uw computer weer te gebruiken.