• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP LaserJet Pro MFP 3101-3108 printers - Foutbericht 'Papier op' en de printer pakt geen papier op

De printer pakt geen papier op uit de invoerlade of documentinvoer en er wordt een bericht Papier is op weergegeven.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Het papier controleren en opnieuw plaatsen

Controleer de stapel papier op afwijkingen zoals gekreukte, gescheurde of gebogen vellen die mogelijk een probleem met het oppakken veroorzaken.

1. Trek de invoerlade naar buiten en verwijder het papier uit de lade.

2. Verwijder gevouwen, gekreukeld of gescheurd papier uit de stapel.

3. Controleer of er een blokkade in de invoerlade zit en verwijder de blokkade als dat het geval is. Zorg ervoor dat niets het papier blokkeert.

4. Plaats de stapel papier in de invoerlade.

Papier plaatsen
  5. Verschuif de papierbreedtegeleider en de papierlengtegeleider naar binnen totdat deze de randen van het papier raken.

De papierbreedte- en papierlengtegeleiders naar binnen schuiven
  6. Duw de invoerlade naar binnen.

De invoerlade naar binnen schuiven

Controleer de instellingen voor het papierformaat en het -type

Als de papierinstellingen niet overeenkomen met het soort papier dat in de invoerlade is geplaatst, geeft de printer mogelijk het foutbericht 'Papier op' of 'Lade leeg'. Wijzig de papierinstellingen vanuit de afdrukinstellingen in de app waarmee u afdrukt of vanuit de HP Smart-app.

1. Open de HP Smart-app en klik op Documenten afdrukken of Foto's afdrukken.

2. Blader naar het document of de foto en klik op Afdrukken.

Het venster Afdrukken wordt geopend.

3. Wijzig de papierinstellingen zodat deze overeenkomen met het papierformaat en -type van het papier dat is geplaatst.

• Mediatype: Hiermee selecteert u de juiste papiersoort, zoals fotopapier, gewoon papier of etiketten.

• Papierformaat: Hiermee selecteert u de juiste papiersoort voor uw afdruktaak.

4. Klik op Afdrukken.

De instellingen voor papierformaat en -soort worden toegepast.

Een reinigingspagina afdrukken

Gebruik de tonerreinigingsmodus om stof van de papierrollen te verwijderen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Open Geavanceerde instellingen in de HP Smart app of de geïntegreerde webserver van de printer.

• Open de HP Smart app, klik op uw printer, selecteer zo nodig Printerinstellingen en selecteer daarna Geavanceerde instellingen.

• Open een internetbrowser en voer het IP-adres van de printer in om de geïntegreerde webserver te openen.

3. Klik op Extra > Hulpprogramma's > Toolbox afdrukkwaliteit.

4. Voer desgevraagd uw gebruikersnaam en printerpincode in.

De standaard gebruikersnaam is Admin.

Opmerking:

U vindt de pincode (wachtwoord) onder de tonerklep.

Voorbeeld van een sticker met de pincode
  5. Klik op Start om de fuser te reinigen.

6. Gooi het papier weg in de uitvoerlade.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.