• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP LaserJet Tank MFP 1005, 1600, 2600 printers - Problemen met slechte afdrukkwaliteit oplossen

De kwaliteit van een afgedrukt document voldoet niet aan de verwachtingen. Afdrukken hebben vegen, zijn onscherp, vaag of donker, of er is losse toner te zien.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Het papier controleren

De kwaliteit en het soort papier kunnen van invloed zijn op de afdruktaak. Gebruik de volgende richtlijnen om na te gaan of het papier geschikt is. Als dat niet het geval is, plaatst u het juiste papiertype.

• Gebruik papier dat in de HP LaserJet printers mag worden gebruikt. Gebruik geen papier dat alleen voor gebruik in inkjetprinters is ontwikkeld.

• Gebruik geen papier met een te ruw oppervlak. Gladder papier kan leiden tot een betere afdrukkwaliteit.

Het tonerniveau controleren

Een laag tonerniveau kan een slechte afdrukkwaliteit veroorzaken. Controleer het tonerniveau en vul het indien nodig opnieuw.

1. Controleer de status van de tonerniveau-indicator.

De indicator tonerniveau

Actie

Er branden drie niveau-indicatorlampjes

Er branden drie niveau-indicatorlampjes

De toner is vol. U hoeft niets te doen.

Er branden twee niveau-indicatorlampjes

Er branden twee niveau-indicatorlampjes

Toner is gedeeltelijk leeg. U hoeft nu nog niets te doen.

Eén niveau-indicatielampje brandt en het statusindicatorlampje is oranje

Eén niveau-indicatielampje brandt en het statusindicatorlampje is oranje

Toner is bijna op. Plaats een nieuwe tonercartridge.

Eén niveau-indicatielampje brandt en het statuslampje knippert

Eén niveau-indicatielampje brandt en het statuslampje knippert

Toner is bijna op. Plaats een nieuwe tonercartridge.

2. Als de toner bijna op is, voeg dan meer toner toe met gebruik van ten minste één toner reload kit.

Opmerking:

De poortindicator geeft alleen het Ontgrendelingspictogram weer wanneer het mogelijk is om een toner opnieuw te vullen.

De poortindicator met het ontgrendelingspictogram

De afdrukinstellingen controleren

Soms kunnen de afdrukinstellingen van invloed zijn op de afdrukkwaliteit. Controleer de afdrukinstellingen om te kijken of ze geschikt zijn voor uw afdruktaak.

De cartridge reinigen

Gebruik de cartridgereinigingsmodus om stof van de papierrollen te verwijderen en de afdrukkwaliteit te verbeteren.

1. Open de Geavanceerde instellingen, de startpagina van de printer of de HP Device Toolbox.

• HP Smart-app (Windows, Mac, iOS, Android): Open de app en klik op de naam of afbeelding van uw printer. Selecteer indien nodig printerinstellingen en selecteer vervolgens Geavanceerde instellingen.

• HP Printer Assistant (Windows 7): Zoek en open HP en open vervolgens HP Printer Assistant. Selecteer Afdrukken en klik vervolgens op Printer Home Page (EWS) of HP Device Toolbox.

2. Klik op Systeem > Service.

3. Voer desgevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Opmerking:

Als het wachtwoord niet is gewijzigd, vindt u de gebruikersnaam en pincode (wachtwoord) onder de tonerklep.

Voorbeeld van de locatie van de gebruikersnaam en pin-sticker
  4. Zoek de cartridgereinigingsmodus en klik vervolgens op Start.

De printer reinigt nu de cartridges.

Een reinigingspagina afdrukken

Gebruik de tonerreinigingsmodus om stof van de papierrollen te verwijderen.

1. Controleer of er papier in de hoofdlade is geplaatst en schakel vervolgens de printer in.

2. Open de Geavanceerde instellingen, de startpagina van de printer of de HP Device Toolbox.

• HP Smart-app (Windows, Mac, iOS, Android): Open de app en klik op de naam of afbeelding van uw printer. Selecteer indien nodig printerinstellingen en selecteer vervolgens Geavanceerde instellingen.

• HP Printer Assistant (Windows 7): Zoek en open HP en open vervolgens HP Printer Assistant. Selecteer Afdrukken en klik vervolgens op Printer Home Page (EWS) of HP Device Toolbox.

3. Klik op Systeem > Service.

4. Voer desgevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Opmerking:

Als het wachtwoord niet is gewijzigd, vindt u de gebruikersnaam en pincode (wachtwoord) onder de tonerklep.

Voorbeeld van de locatie van de gebruikersnaam en pin-sticker
  5. Zoek de Fuserreinigingsmodus, klik op Start en klik vervolgens op OK.

Het waarschuwingslampje op het bedieningspaneel knippert.

6. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Hervatten/Annuleren.

De printer gebruikt één vel papier om de fuser te reinigen.

7. Gooi het papier weg in de uitvoerlade.

Verander de instelling van de afdrukdichtheid

Pas de instellingen voor de afdrukdichtheid aan om problemen met de afdrukkwaliteit te helpen verbeteren.

1. Open de Geavanceerde instellingen, de startpagina van de printer of de HP Device Toolbox.

• HP Smart-app (Windows, Mac, iOS, Android): Open de app en klik op de naam of afbeelding van uw printer. Selecteer indien nodig Printerinstellingen en selecteer vervolgens Geavanceerde instellingen.

• HP Printer Assistant (Windows 7): Zoek en open HP en open vervolgens HP Printer Assistant. Selecteer Afdrukken en klik vervolgens op Printer Home Page (EWS) of HP Device Toolbox.

2. Klik op Systeem > Systeeminstallatie.

3. Voer desgevraagd uw gebruikersnaam en wachtwoord in.

Opmerking:

U vindt de gebruikersnaam en pincode (wachtwoord) onder de tonerklep.

Voorbeeld van de locatie van de gebruikersnaam en pin-sticker
  4. Verhoog de instelling van de afdrukdichtheid en klik op Toepassen.

De printerfirmware bijwerken

Controleer op beschikbare firmware-updates voor printers die nieuwe functies bevatten of los problemen op.

De printer laten nakijken

Laat uw HP printer nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.

Ga naar Contact opnemen met HP Klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.

Ga naar HP productgarantie statuscontrole om de garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Opmerking:

Bewaar een voorbeeldafdruk waarop het probleem zichtbaar is. Als de printer, de inkt- of tonercartridges of de fotogevoelige rol binnen de garantieperiode worden vervangen, vraagt de ondersteuningsagent mogelijk om een afdrukvoorbeeld.