• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP printers - Firewall blokkeert installatie van het stuurprogramma of het functioneren van de printer (Windows)

Firewall-software helpt bedreigingen van buiten uw netwerk te blokkeren, maar sommige instellingen of configuraties kunnen communicatie met netwerkprinters blokkeren.

Firewall-instellingen kunnen een van de volgende problemen veroorzaken:

• Printersoftware en stuurprogramma's kunnen niet worden geïnstalleerd

• Tijdens de installatie van het stuurprogramma wordt de printer niet gevonden in het netwerk

• Sommige printerfuncties werken, andere niet

• De printer stopt plotseling met afdrukken

• De status Niet verbonden wordt weergegeven, ook al is de printer verbonden met het netwerk

De firewallsoftware tijdelijk uitschakelen (Windows)

Gebruik de Print and Scan Doctor om firewall-software tijdelijk uit te schakelen om te bepalen of die de oorzaak is van problemen met de installatie van het stuurprogramma of met de printerfunctionaliteit.

1. Download HP Print and Scan Doctor en volg de installatie-instructies. Open het hulpprogramma.

2. Klik in het welkomstscherm op Netwerk en vervolgens op Problemen met firewalls oplossen.

Selecteer Problemen met firewalls oplossen
  3. Klik op de naam van een ingeschakelde firewall en klik vervolgens op Uitschakelen. Doe dit voor andere ingeschakelde firewalls in de lijst.

Klik op Uitschakelen
  4. Installeer het printerstuurprogramma en de software of gebruik de printerfunctie die u aan het oplossen bent.

• Als het probleem is opgelost, wordt het probleem veroorzaakt door de firewall. Raadpleeg de website voor ondersteuning van de firewall om instellingen als beveiligingsniveau, vertrouwde zones, en het toestaan van communicatie met HP software en websites te wijzigen.

• Als het probleem niet is opgelost, is de firewall niet het probleem. Ga verder met de probleemoplossing of zoek uw probleem op HP klantenondersteuning.

5. Keer terug naar de HP Print and Scan Doctor, schakel eventuele firewalls die u hebt uitgeschakeld opnieuw in en klik op Gereed met firewalls.

De firewall configureren

Controleer de firewallinstellingen voor beveiligingsprogramma's van uw computer, zoals Windows Defender, McAfee en Norton.