• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - Een downgrade uitvoeren naar een vorige versie van Windows

Downgraden is een functie waarmee uw computer terugkeert naar het besturingssysteem dat was geïnstalleerd voordat u hebt geüpgraded.

Voor bedrijfscomputers kan de installatie van het besturingssysteem worden beheerd op IT-niveau en kan het besturingssysteem in Windows mogelijk niet worden teruggezet naar een vorige versie. Dit kunt u navragen bij de IT-afdeling van uw bedrijf of uw plaatselijke IT-service.

Een downgrade uitvoeren naar een vorige versie van Windows (vanuit Windows 11)

Gebruik de functie Downgrade in Windows 11 om Windows 10 terug te zetten op uw computer.

Opmerking:

De optie Downgrade is slechts 10 dagen beschikbaar na de upgrade naar Windows 11. Als u een schijfopruiming uitvoert, vernieuwt of reset in Windows 11, hebt u niet meer de optie om terug te keren. Als u het windows.old-bestand van uw computer hebt verwijderd, hebt u de optie om terug te keren niet meer. Als uw installatie een externe USB-schijf vereiste, moet u hetzelfde station gebruiken om terug te keren.

1. Denk voordat u terugkeert naar een eerdere Windows-versie aan het volgende:

• Hoewel uw persoonlijke bestanden in principe niet worden beïnvloed door de downgrade, raadt HP aan om een back-up te maken van alle belangrijke gegevens (persoonlijke bestanden, foto's, video's, documenten, applicaties, software, enz.) voordat u terugkeert, om te voorkomen dat u uw gegevens kwijtraakt. Zo voorkomt u dat u belangrijke gegevens verliest.

• Als u een ander wachtwoord gebruikte bij de vorige versie van Windows op uw computer, hebt u mogelijk uw oude wachtwoord nodig.

• Zorg dat de computer stroom heeft en is aangesloten op een voedingsbron voor de duur van de terugkeer.

• Na de downgrade moet u mogelijk bepaalde apps en programma's opnieuw installeren, en wijzigingen in instellingen zijn verloren gegaan.

2. Klik in Windows op Zoeken, zoek naar downgrade en klik op Teruggaan naar Windows 10.

Scherm Zoeken
  3. Het Herstelvenster wordt geopend. Klik op Downgrade.

Scherm Downgrade
  4. Selecteer in het gedeelte Waarom wilt u een eerdere versie terugzetten? een antwoord, typ meer details in het veld Vertel ons er meer over (optioneel) en klik vervolgens op Volgende.

Venster Waarom wilt u een eerdere versie terugzetten?
  5. Klik in het scherm Controleren op updates? op Nee, bedankt.

6. Lees het scherm Wat u moet weten en klik vervolgens op Volgende.

Venster Wat u moet weten
  7. Windows herinnert u eraan dat u uw oude wachtwoord nodig hebt, indien van toepassing. Klik op Volgende.

Venster Zorg dat u zicht altijd kunt aanmelden
  8. Klik op Downgraden naar een vorige versie.

9. Wacht terwijl uw systeem wordt hersteld naar de vorige versie van Windows. Zet uw computer niet uit en ontkoppel deze niet van de voedingsspanning.

Wanneer het downgraden is voltooid, meldt u zich aan met de gebruikersaccount en het wachtwoord van uw vorige versie van Windows.

Een downgrade uitvoeren naar een vorige versie van Windows (vanuit Windows 10)

Gebruik de functie Downgrade in Windows 10 om Windows 8 of Windows 7 terug te zetten op uw computer.

Opmerking:

De optie Downgrade is slechts 10 dagen beschikbaar na de installatie van Windows 10. Als u een schijfopruiming uitvoert, vernieuwt of reset in Windows 10, hebt u niet meer de optie om terug te keren. Als u het windows.old-bestand van uw computer hebt verwijderd, hebt u de optie om terug te keren niet meer. Als uw installatie een externe USB-schijf vereiste, moet u hetzelfde station gebruiken om terug te keren.

1. Denk voordat u terugkeert naar een eerdere Windows-versie aan het volgende:

• Hoewel uw persoonlijke bestanden in principe niet worden beïnvloed door de downgrade, raadt HP aan om een back-up te maken van alle belangrijke gegevens (persoonlijke bestanden, foto's, video's, documenten, applicaties, software, enz.) voordat u terugkeert, om te voorkomen dat u uw gegevens kwijtraakt. Zo voorkomt u dat u belangrijke gegevens verliest. Zie Een back-up van uw bestanden maken (Windows 10, 8) voor meer informatie.

• Als u een ander wachtwoord gebruikte bij de vorige versie van Windows op uw computer, hebt u mogelijk uw oude wachtwoord nodig.

• Zorg dat de computer stroom heeft en is aangesloten op een voedingsbron voor de duur van de terugkeer.

• Na de downgrade moet u mogelijk bepaalde apps en programma's opnieuw installeren, en wijzigingen in instellingen zijn verloren gegaan.

2. Zoek in Windows naar terugen klik op Teruggaan naar een vorige versie.

Scherm Downgrade
  3. Het venster Herstel wordt geopend in Instellingen. Klik in het gedeelte Teruggaan naar een vorige versie op Aan de slag.

Optie Aan de slag
  4. Selecteer in het scherm Waarom wilt u een eerdere versie terugzetten? een antwoord, typ meer details in het veld Vertel ons er meer over (optioneel) en selecteer vervolgens op Volgende.

Venster Waarom wilt u een eerdere versie terugzetten?
  5. Lees het scherm Wat u moet weten en klik vervolgens op Volgende.

Venster Wat u moet weten
  6. Windows herinnert u eraan dat u uw oude wachtwoord nodig hebt, indien van toepassing. Klik op Volgende.

Venster Zorg dat u zicht altijd kunt aanmelden
  7. Klik op Teruggaan naar een vorige versie.

8. Wacht terwijl uw systeem wordt hersteld naar de vorige versie van Windows. Zet uw computer niet uit en ontkoppel deze niet van de voedingsspanning.

Wanneer Teruggaan is voltooid, meldt u zich aan met de gebruikersaccount en het wachtwoord van uw vorige versie van Windows.