• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP+ LaserJet-printers - Registratie- en installatiefouten of printer stop met afdrukken

Er treedt een fout op tijdens de installatie of registratie van de printer, of de printer drukt enkele pagina's af en stopt daarna. Het waarschuwingslampje of informatielampje knippert en mogelijk wordt een van de volgende foutberichten weergegeven in de HP Smart-app.

• Printerinstallatie onvolledig

• Controleer uw account

• De printer kan niet afdrukken

• Kan printer niet registreren bij uw account

• Het spijt ons, er is iets verkeerd gegaan

Dit document is van toepassing op de HP LaserJet-printers M109e-M112e, M207e-M212e, MFP M139e-142e en MFP M232e-M237e.

Voer de volgende taken uit in de aangegeven volgorde. Gebruik na elke taak de printer om te zien of het probleem is opgelost.

Bepalen welke foutcode wordt weergegeven

Als u een van de volgende fouten ziet tijdens de installatie van uw HP+ printer, bepaalt u welk foutbericht u ziet en kunt u de printerinstallatie voltooien.

De printer resetten

Reset de printer voor het herstellen van problemen met de printer.

1. Koppel het netsnoer los van de printer zonder de printer uit te zetten.

2. Haal het netsnoer uit het stopcontact.

3. Wacht 60 seconden.

4. Sluit het netsnoer opnieuw aan op een stopcontact en de printer.

Opmerking:

HP raadt aan om de printer rechtstreeks op een stopcontact aan te sluiten.

5. Schakel de printer in om de reset te voltooien.

Controleer of de Wi-Fi van de printer is ingeschakeld

Controleer het Wi-Fi-lampje op het bedieningspaneel van de printer om zeker te weten dat de printer is verbonden met internet.

• Als het lampje permanent blauw brandt, is de printer met internet verbonden. Ga verder met Controleer de printerstatus met de HP Smart-app.

• Als het lampje voor draadloze communicatie blauw knippert of niet brandt, is de printer niet met internet verbonden.

1. Als het lampje niet brandt, drukt u op de Wi-Fi-knop op het bedieningspaneel om het in te schakelen en wacht u ongeveer een minuut.

2. Open de HP Smart-app, klik op het plusteken en volg de aanwijzingen om uw printer te installeren.

3. Als de app de printer niet kan vinden, gaat u verder met de volgende stap om de modus voor draadloze installatie te herstellen.

Wifi-installatiemodus herstellen op uw HP printer

Gebruik het bedieningspaneel van de printer om de wifi-installatiemodus te herstellen en stel de printer vervolgens opnieuw in.

Wanneer u uw printer voor de eerste keer inschakelt, wordt de wifi-installatiemodus automatisch ingeschakeld zodat de printer tijdens de installatie kan worden gedetecteerd. Om veiligheidsredenen wordt de wifi-installatiemodus na twee uur uitgeschakeld.

Controleer de printerstatus met de HP Smart-app

Gebruik de HP Smart-app om de verbindingsstatus van de printer te controleren.

1. Nadat de printer opnieuw is opgestart, wacht u maximaal twee minuten om de printer voldoende tijd te geven om opnieuw verbinding te maken met de app.

2. Open de HP Smart-app en controleer de status naast het printerpictogram.

• Als Gereed wordt weergegeven, is het probleem opgelost. U kunt de printer nu gebruiken.

Voorbeeld van Gereed weergegeven naast een HP LaserJet M139-M142-printer
    • Als Installatie voltooien wordt weergegeven, selecteert u dat, klikt u op Doorgaan en volgt u de aanwijzingen. Als de installatie opnieuw mislukt, gaat u naar de volgende stap.

• Als Printerfout of Printerinstallatie onvoltooid wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.

Controleer het printerdashboard op uw HP Smart website-account

Bepaal welk printerdashboard wordt weergegeven op uw HP Smart website-account.

1. Ga naar de HP Smart website.

2. Klik rechtsboven in de hoek op Aanmelden.

3. Typ de gebruikersnaam en klik op Volgende.

4. Typ uw wachtwoord en klik op Aanmelden.

5. Bepaal welk dashboard wordt weergegeven voor uw printer.

• Als het oranje HP+ bannerdashboard wordt weergegeven, gaat u naar De fabrieksinstellingen herstellen.

HP Smart accountdashboard met een HP+ oranje banner weergegeven
    • Als het standaard HP dashboard wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stap.

HP Smart accountdashboard zonder een oranje banner van HP+

Verwijder de printer van uw HP Smart website-account

Verwijder de printer van uw HP Smart website-account en meld u af.

1. Klik op Mijn printers en klik vervolgens op Printer verwijderen.

Op Printer verwijderen klikken in HP Smart
  2. Klik op Verwijderen.

Opmerking:

Als er meer dan één printer bij uw account is geregistreerd, klikt u op Instellingen wijzigen en herhaalt u de stappen.

3. Klik op Afmelden.

De fabrieksinstellingen herstellen (HP LaserJet printers)

Gebruik de HP Smart-app of de geïntegreerde webserver (EWS) om de fabrieksinstellingen van HP LaserJet printers te herstellen

1. Open de Geavanceerde instellingen (EWS) van de printer via de HP Smart-app of door het IP-adres van de printer in de adresbalk van een webbrowser te typen.

2. Klik op het tabblad Systeem en vervolgens op Service.

3. Typ admin voor de gebruikersnaam als u hierom wordt gevraagd en voer vervolgens de pincode van het printerlabel in het tonertoegangsgebied in.

4. Klik onder Standaardwaarden herstellen op Standaardwaarden herstellen.

De printer herstelt de standaard fabrieksinstellingen en start vervolgens opnieuw op.

Verwijder de printer van de HP Smart-app

Gebruik de optie Printer verbergen in HP Smart om de printer van uw account te verwijderen.

1. Sluit de HP Smart-app en open de app opnieuw.

2. Klik met de rechtermuisknop of druk lang op het printerpictogram en klik vervolgens op Printer verbergen.

Voorbeeld van klikken op Deze printer vergeten in HP Smart

Stel uw printer in met de HP Smart-app

Bekijk een video of volg de stappen om uw printer in te stellen met de HP Smart-app.

Neem contact op met HP Klantenondersteuning

Als de vorige stappen het probleem niet hebben opgelost, neemt u contact op met HP Klantenondersteuning voor verdere assistentie.

1. Ga naar HP Klantenondersteuning - Contact.

2. Voer zo het serienummer van uw apparaat in om de garantiestatus te bekijken en om zo nodig uw locatie te wijzigen.

3. Selecteer een ondersteuningsoptie. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u verwezen naar een lokaal servicecentrum in uw regio.