• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - HP Palette gebruiken

HP Palette is een applicatie die speciale hulpmiddelen biedt voor het zoeken naar foto's en koppelingen naar andere creatieve applicaties.

HP Palette heeft ingebouwde gezichtsherkenning met de naam Photo Match, waarmee u naar overeenkomende gezicht kunt zoeken in foto's die zijn opgeslagen op uw pc. Met HP Palette kunt u ook zoeken naar vergelijkbare foto's.

HP Palette verwijst naar andere creatieve applicaties die uw productiviteit verhogen.

• Met HP QuickDrop kunt u bestanden snel draadloos verzenden tussen uw telefoon en apparaat via instant pairing en ultrasnelle overdrachtssnelheid.

• Met Dubbel display kunt u elk ander apparaat (iOS, Android, Chrome of Mac) gebruiken als een tweede beeldscherm voor uw HP apparaat, waarmee u de hoeveelheid scherm die u wilt gebruiken uitbreidt.

• Met Concepten kunt u digitaal tekenen op uw HP apparaat. U kunt brainstormen of eenvoudig tekenen op een leeg canvas of over een bestaande afbeelding.

• Adobe Creative Cloud geeft u toegang tot een speciale aanbieding alleen voor HP klanten voor de applicaties voor de Adobe Creative Cloud. Dit abonnement wordt afzonderlijk verkocht.

• Dropbox geeft u toegang tot een speciale aanbieding alleen voor HP klanten voor Dropbox-opslag in de cloud. Dit abonnement wordt afzonderlijk verkocht.

Aan de slag met HP Palette

HP Palette is vooraf geïnstalleerd op bepaalde computers met het besturingssysteem Windows 11 of Windows 10.

U kunt de voorbeeldfoto's gebruiken in de map Afbeeldingen op uw computer om de applicatie te ontdekken. Wanneer u uw eigen foto's aan de map Afbeeldingen of submappen aan de map Afbeeldingen toevoegt, kunt u de functie Photo Match gebruiken om naar foto's te zoeken.

Startpaginaweergave van HP Palette

Hoe werkt Photo Match?

Photo Match maakt gebruik van geavanceerde gezichtsherkenning om overeenkomende gezichten te vinden in foto's op uw apparaat.

Photo Match zoekt lokaal foto's op uw apparaat, wat betekent dat uw foto's niet met de cloud worden gedeeld en uw foto's en gegevens privé blijven. De functie Zoeken maakt ook geen gebruik van een internetverbinding.

Photo Match zoekt in de map Afbeeldingen en alle andere submappen die u aan de map Afbeeldingen toevoegt. Photo Match zoekt alleen foto's met gezichten.

Foto's zoeken met Photo Match

U kunt Photo Match gebruiken om foto's op uw toestel te zoeken en gezichten te matchen.

Opmerking:

Photo Match zoekt alleen in de map Afbeeldingen en alle submappen naar overeenkomende gezichten.

1. Zoek naar en open HP Palette.

2. Om een foto te vinden om te gebruiken voor uw zoekopdracht, kunt u uw foto's in Mijn galerij sorteren op een van de volgende opties:

• Meest recente - oudste: Sorteert foto's van de oudste datum naar de meest recente datum.

• Oudste - Meest recente: Sorteert foto's van de meest recente datum naar de oudste datum.

• Grootste - Kleinste: Sorteert foto's van de grootste bestandsgrootte naar de kleinste bestandsgrootte.

• Kleinste - Grootste: Sorteert foto's van de kleinste bestandsgrootte naar de grootste bestandsgrootte.

• Naam A - Z: Sorteert foto's alfabetisch op bestandsnaam van A naar Z.

• Naam Z - A: Sorteert foto's alfabetisch op bestandsnaam van Z naar A.

3. Om te zoeken kunt u ook een van de volgende handelingen uitvoeren:

1. Klik op een foto in Mijn galerij en klik vervolgens op Zoeken om een zoekopdracht te starten.

2. Sleep een foto van Mijn galerij naar het vak Slepen en neerzetten in de linkerbovenhoek.

3. Sleep een foto vanuit de map Afbeeldingen of een submap naar het vak Slepen en neerzetten in de linkerbovenhoek.

4. Klik op Bladeren in de linkerbovenhoek om naar een foto op uw apparaat te bladeren.

4. Selecteer in het scherm Photo Match de gezichten waarnaar u wilt zoeken, selecteer een datumbereik in de lijst Datumbereik en klik vervolgens op Zoekopdracht verfijnen.

Zoekscherm HP Palette
    Opmerking:

Als er geen gezicht in de foto wordt gedetecteerd, is de optie Zoekopdracht verfijnen niet actief.

Zodra Photo Match een overeenkomst heeft gevonden voor een bepaald gezicht in een foto, voegt deze alle overeenkomende foto's toe aan de resultaten. Het zoeken kan langer duren, afhankelijk van het aantal foto's dat u in de map Afbeeldingen hebt opgeslagen.

Mappen toevoegen aan Photo Match

Photo Match detecteert en doorzoekt automatisch submappen in de map Afbeeldingen.

1. Voeg een nieuwe submap toe aan de map Afbeeldingen.

2. Voeg een foto toe aan de nieuwe submap.

De nieuwe foto wordt weergegeven in Mijn galerij. Nieuwe zoekopdrachten naar overeenkomende gezichten op foto's nemen de nieuwe submap mee.

Opmerking:

Als u een submap uit de map Afbeeldingen verwijdert, worden de foto's uit die map verwijderd uit Mijn galerij.

Probleemoplossing voor Photo Match

Volg deze suggesties om problemen met Photo Match op te lossen.

Als u niet al uw foto's in de Photo Match-galerij ziet, controleert u of aan de volgende voorwaarden is voldaan:

• Zorg ervoor dat de foto's een ondersteund bestandstype (JPG, PNG of TIFF) hebben.

• Controleer of de foto's in de map Afbeeldingen op uw computer staan.

• Controleer of de foto die u zoekt een gezicht bevat.

Apps openen vanuit HP Palette

Het gedeelte Mijn apps in HP Palette bevat pictogrammen waar u op kunt klikken om andere apps vanuit HP Palette te openen.

Pictogrammen Mijn Apps

Applicatie

Pictogram

HP QuickDrop

Pictogram HP QuickDrop

Dubbel display

Pictogram Dubbel display

Concepten

Pictogram Concepten

Dropbox

Pictogram Dropbox

Adobe Creative Cloud

Pictogram Adobe Creative Cloud
Opmerking:

Momenteel wordt dit alleen ondersteund op telefoons en tablets met een iOS- of Android-besturingssysteem. Het pictogram Concepten opent de app alleen op ondersteunde apparaten. Als u op het pictogram Concepten van HP Palette op een computer klikt, wordt de Concepten-website geopend.

Foto's delen met HP QuickDrop

U kunt HP QuickDrop gebruiken om uw foto's van uw apparaat te sms'en of te e-mailen naar andere apparaten.

1. Zoek naar en open HP Palette.

2. Klik op het pictogram HP QuickDrop om de applicatie te openen.

3. Selecteer in de lijst Verzenden naar het apparaat waarnaar u uw foto's wilt verzenden.

4. Open de HP QuickDrop applicatie op uw apparaat om de verbinding tot stand te brengen.

5. Klik in het HP QuickDrop scherm op een van de volgende pictogrammen om foto's of tekstbericht naar uw computer te sturen, foto's te bekijken die u hebt ontvangen of instellingen bij te werken.

• Klik op het pictogram Bestanden bijvoegen om een foto van uw computer naar het aangesloten apparaat te verzenden.

• Klik op het pictogram Nieuw bericht om een tekstbericht van uw computer naar het aangesloten apparaat te verzenden.

• Klik op het pictogram Ontvangen bestanden om de map Mijn ontvangen bestanden te openen met foto's die u van het aangesloten apparaat hebt ontvangen.

• Klik op het pictogram Instellingen om de instellingen bij te werken. Zie HP QuickDrop instellingen voor meer informatie.

HP QuickDrop instellingen

Het scherm HP QuickDrop instellingen geeft informatie weer over apparaten, bestandsopslag en items in uw invoer.

• Apparaten beheren: U kunt op Ontkoppelen naast de naam van het aangesloten apparaat klikken om de verbinding te verbreken. U kunt ook op Nieuw apparaat toevoegen klikken om verbinding te maken met een apparaat. Download HP QuickDrop op het apparaat en scan vervolgens de weergegeven QR-code.

• Geluidsmeldingen: Gebruik de schakelaar Geluidsmeldingen om het geluid van meldingen in of uit te schakelen.

• Verwijder alle items uit de invoer: Klik op Wissen om alle items te verwijderen die momenteel in uw invoer zitten. Items die lokaal op uw apparaat zijn opgeslagen, worden niet verwijderd.

• Bestandsopslag: Klik op Wijzigen om de map te wijzigen waarin bestanden worden opgeslagen wanneer ze naar uw apparaat worden verzonden.

• Uw privacy-instellingen wijzigen: Klik op Uw privacy-instellingen wijzigen om HP met analyses gegevens te laten verzamelen. U kunt ook op Niet toestaan klikken om het verzamelen van gegevens te voorkomen.

• Privacybeleid: Klik op Privacybeleid om HP Privacy Central te openen. Hier kunt u de Privacyverklaring van HP bekijken.

• Licentieovereenkomst voor eindgebruikers: Klik op Licentieovereenkomst voor eindgebruikers om de licentieovereenkomst te bekijken.

• Meer informatie over HP QuickDrop: Klik op Meer informatie over HP QuickDrop voor meer informatie over het koppelen van uw apparaat met uw computer.