• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

Een HP printer installeren met behulp van Wi-Fi Protected Setup (WPS)

Verbind snel een HP printer met uw wifinetwerk met behulp van de drukknopmethode Wi-Fi Protected Setup (WPS). U hebt de netwerknaam en het wachtwoord niet nodig om de printer te verbinden met behulp van WPS.

Opmerking:

Als Voer de WPS-pincode in voor uw printer wordt weergegeven tijdens het instellen van de printer, klikt u op Annuleren in het berichtvenster. Deze pincode wordt gebruikt om verbinding te maken met de printer via Wi-Fi Direct.

Bij sommige routers is het niet mogelijk om verbinding te maken via WPS. Controleer voordat u begint of uw router een WPS-knop of een knop met het WPS-pictogram heeft.

Als uw router WPS niet ondersteunt, gaat u naar de HP printerinstallatie (wifinetwerk) voor stappen om de printer met het netwerk te verbinden met de HP Smart-app.

1. Plaats de printer en de computer of het mobiele apparaat in de buurt van de draadloze router.

2. Zet de printer in de WPS-verbindingsmodus.

• De meeste printers met bedieningspaneel met aanraakscherm: Open het menu Installatie, Netwerk of Draadloze instellingen, selecteer Wi-Fi Protected Setup, selecteer Druk op knop en selecteer vervolgens Start.

• De meeste printers zonder bedieningspaneel met aanraakscherm: Houd de knop Draadloos gedurende vijf seconden ingedrukt of totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• HP DeskJet 6000 en 6400, ENVY 6000 en 6400 en Tango printers: Houd de Wi-Fi-knop en de Aan/uit-knop aan de achterkant van de printer vijf seconden ingedrukt totdat de blauwe balk knippert.

3. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop (Wi-Fi Protected Setup) op de router en houdt deze ingedrukt totdat de verbindingsprocedure begint.

4. Ga terug naar de printer en controleer de status van het lampje (of de lichtbalk) 'draadloos'.

• Als het lampje of de blauwe balk stopt met knipperen, is de printer met het netwerk verbonden. Ga naar 123.hp.com om de printersoftware te installeren en de verbinding met uw computer of mobiele apparaat te voltooien. Ga voor Chromebooks naar HP printerinstallatie (Chromebook).

• Als het lampje of de blauwe balk knippert of uit is, is het niet gelukt om verbinding te maken. Ga verder met de volgende stap.

5. Herstel de standaardnetwerkinstellingen op de printer om deze voor te bereiden op een Wi-Fi-verbinding.

• De meeste printers met aanraakscherm: Selecteer in het menu Draadloos of Installatie de optie Netwerkinstallatie of Instellingen, en selecteer vervolgens Netwerkinstellingen herstellen.

• De meeste inkjet-, Laser NS- en Neverstop-printers zonder aanraakscherm: Houd de knoppen Draadloos en Annuleren tegelijkertijd ingedrukt totdat de aan/uit-knop gaat knipperen en wacht vervolgens totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• De meeste laserjetprinters zonder aanraakscherm: Houd de knop Draadloos ingedrukt totdat het waarschuwingslampje gaat knipperen en wacht vervolgens totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert.

• De printers Envy 6000, 6000e, 6400e, ENVY Pro 6400, DeskJet Plus IA 6000, 6400 en Tango: Houd de knop Draadloos op de achterkant van de printer vijf seconden lang ingedrukt totdat het statuslampje blauw of paars knippert.

Ga naar De Wi-Fi-instelmodus op uw HP-printer herstellen voor aanvullende informatie en informatie over op welke knoppen u moet drukken voor andere printermodellen.

6. Herhaal de stappen om de printer en de router in de WPS-modus te zetten om de verbinding te voltooien.